עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית
תגובה מבריקה שראיתי בתפוז.
נץ וגאה בזה:
"הבא להורגך השכם להורגו" זלהר זה הציווי האלוהי המנחה אותי בדרך.
zelhar:
--- ציטוט של: ליאו על מאי 25, 2007, 00:45:47 ---
--- ציטוט של: zelhar על מאי 24, 2007, 23:56:54 ---אני באופן אישי, משתדל להתנתק מכל רגשי גאווה בין אישי לבין לאומי, ככל שאני מצליח. לכן כרגע אין לי דוגמא שמעוררת בי תחושת גאווה לאומית. המורשת החיובית של היהודים היא בתחום הרוח, המדע והמוסר, וכיבושי יהושוע הם כנראה אילוץ הכרחי.
לך, אדם מאמין, אין בעיה מוסרית במעשים מתקופת יהושוע, הרי מדובר במילוי אחר ציווי מפורש של אלוהים. האם היה עולה בדעתך ליזום פעולה אלימה כל כך בלא ציווי אלוהי?
--- סוף ציטוט ---
...אם היו חושבים כמוך בתקופת יהושוע הרי השמאלאנות זה בגנים
מה אתה חושב שהיה אז בעולם? איזה פירמידה במצריים ששמה היו שולחים אחד מאנשים המלך לגנות את ממלכת ישראל ולהתעלם מאיזה טבח בממלכה באפריקה? ואיזה ארגון לזכויות אדם של פלשתים? לתת להם חצי מהממלכה ולפייס אותם ל5 שנה?
נדבר בקוו המחשבה שלך
שושלת יוחסין ( שאגב אז היה דבר נחשב יותר ולעומת האמצעים הדלים ישנם שושלות מפורטות ביותר אפילו של אנשים פשוטים יחסית או משפחות מורחבות) חוזרת לארץ מוצאה אחרי 400 שנה בעבדות (או איך שאתה וחבריך מפרשים את זה , חיים תחת אפלייה ועבודה בעבודות פשוטות) ומגלה שאין לה דבר פה ואפילו בדרך בסיני ישנו שבט שלא יתן להם לעבור בשלום דרכם?
<אם אתה כמובן שיחקת דמות "טיפוסית" כך גם אני עשיתי>
--- סוף ציטוט ---
הבעתי דעה אישית שלי, לא שלי ושל 'חברי'. אני לא חושב שביימינו, מישהו מעם ישראל היה באמת מוכן לתת יד לביצוע כיבושים בנוסח יהושוע, ומי שחושב שכן, שיקרא בעיון מה מתואר שם. אפשר שבתקופת יהושוע זה אכן היה עניין של הישרדות. הלקח שלי הוא- בתקופת יהושוע היינו עם ככל העמים. היום אנחנו עם מטומטם. דרוש תיקון יסודי, אבל אני לא שואף להיות עם ככל העמים בכל מה שנוגע לאכזריות ואלימות.
ליאו:
לא היינו בידיוק עם ככל העמים....
נץ וגאה בזה:
מעולם לא היינו, מעולם לא נהיה, ובכל זאת: "חכמה בגויים תאמין"- דרדזן, קיוטו, טוקיו, המבורג, ברלין, פאלוג'ה זה מה שצריך ללמוד מהם.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה