טוב, תסלחו לי בואו נעשה סדר.
שיעור קטן בנושא עוף ומרק עוף.
איך מבשלים עוף?
כשמבשלים את העוף עם העור זה מוסיף טעם טוב לעוף, אבל חייבים לחלוט (מלשון חליטה) את העוף על ידי הרתחה והוצאת הזבל של העוף בכף.
צריך לעשות את זה בזהירות כי אם חולטים יותר מידי העוף עלול לאבד מהטעם שלו וחבל.
לאחר החליטה יש 2 אפשרויות
1. לשפוך את המים ולבשל את העוף במים חדשים.
2. להוציא עם כף את כל הפסולת של העוף (זה נראה כמו קצף מלוכלך שצף למעלה), ולבשל באותם מים.
אני אישית מעדיף את האפשרות השניה - כי כך לא מאבדים את הטעם של העוף. אפשרות הראשונה משולה ל"שפיכת המים עם התינוק".
עכשיו הרשו לי ללמד אתכם פרק בטיבול
כעת אפשר להוסיף לעוף, כוזברא, פטרוזילה, שורש סלרי (מוסיף המון טעם!), וחַוַיִאג'.
אין לכם חויאג'? לא נורא. תוסיפו לפי הטעם, כמון, מלח, ופלפל שחור והל. טיפה אגוז מוסקט לא יזיק. בנקודה הזו - לא להתקמצן. מרק תימני זה מרק עם הרבה חוייאג'.
עכשיו, תוסיפו כורכום.
אפשר במקום כורכום ומלח, פשוט לשים אבקת מרק.
מה עוד נחוץ למרק?
קילפו בצל שלם (אפשר שניים), וזירקו אותו כמו שהוא למרק. לא כדאי לחתוך אותו. לשים בצל שלם.
אפשר לשים חתיכות של תפוח אדמה מקולף. יש לכם עוד מקום בסיר? שימו כישוא אחד או שניים.
אוי ואיך שכחתי. הכי חשוב. שיני שום. אפשר אפילו ראש שלם.
זהו עכשיו להמשיך בבישול על אש קטנה.
אני אוהב כשיש לי זמן לבשל על אש קטנה במיוחד ובמשך כמה שעות. אז הריח של העוף ממש מתחנן לצאת החוצה מהבית. ומכסה הסיר מתרומם מעצמו...
אבל בדרך כלל שעה וחצי על אש קטנה של סיר בינוני מספיקה בהחלט.
אני אוהב להגיש עם העור וכל אחד יעשה כרצונו.
נ.ב.
בימנו מגדלי העופות נוהגים להזריק לעופות אנטיביוטיקה על מנת שיהיו מחוסנים נגד מחלות. חומר הזיריקות הללו מתרכז בעור!
ולכן אם אתם שואלים אותי אני לא אוכל עור של עופות אלו. ניתן להשיג עופות שלא קיבלו אנטיביוטיקה ועופות אלו ניתן לאכול את עורן.