כתב נושא: הרב דב ליאור מתייחס לתכניות הימין האמיתי  (נקרא 8833 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
תוכניות "ימין קיצוני" באינטרנט
הרה"ג דב ליאור

שאלה:
ישנן תוכניות אינטרנט של אנשי "ימין קיצוני" מהארץ ומחו"ל. בהן מדברים על המצב הפוליטי, החברתי וכו’ בארץ. בין השאר מדברים על הממשלה ועל אנשי פוליטיקה וחברה שונים. בעיקר בגנותם. יש לציין שהדיבורים (רובם) אינם נאותים כלל, וכוללים אף קללות ממש חמורות (איחולי חוֹלִי שונים לאנשים שונים..).

מצד שני לעתים מקיימים שיעורי תורה באותה אתרים (אך איני יודעת באיזה אופן והאם הקללות מופיעות גם באותם שיעורי תורה. האם לדעת הרב, מותר להיכנס לאתרים אלו לשמיעת דברי תורה אף שאינם מתנהגים כראוי?

תשובה:
תבדקי אם יש כפתור שבו את יכולה להשתיק את הקטעים האלה.

http://www.yeshiva.org.il/ask/print.asp?id=26324

בייקר

• אורח
הרב דב ליאור מתייחס לתכניות הימין האמיתי
« להגיב #1 ב- : מאי 09, 2007, 01:44:46 »
אני מציע שנתרכז כולנו בדברים חיובים.בלי לשון הרע,איחולי מוות וקללות.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #2 ב- : מאי 09, 2007, 05:06:47 »
מצד אחד, הרב כהנא כמעט אף פעם לא קלל כשדיבר בפני קהל חילוני.  מצד שני, לקלל רשעים זו מצווה.

אולי אם חיים יפסיק לאחל לרשעים מוות בפירוט צבעוני ותוסס ("שיקבל סרטן סופני"... ;)), אבל ימשיך לומר יש"ו או שר"י על רשעים, זה ישפר את התכניות ויסביר את אוזניהם של חילונים ואמוניים מתונים.

אני מאוד נהנה להקשיב לדברי התורה והפרשנות של חיים.  אילו הוא לא היה מקדיש את כל זמנו לקידום העניין היהודי, ובמקום זה היה עוסק בלימודי תורה לקראת הסמכה לרבנות, הוא כבר מזמן היה רב גאון.
« עריכה אחרונה: מאי 09, 2007, 05:07:27 על ידי דוקא_כך »
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

Aaron

• אורח
« להגיב #3 ב- : מאי 09, 2007, 10:50:15 »
להפך, צריך לקלל רשעים והרבה, בקללות הכי חמורות "שתמות מסרטן", כשמקללים בוגדים זה משמח וגם קצת מצחיק. ואני אומר את זה בתור חילוני. ממש לא מפריע לי כשמקקלים רשעים.

מנותק mr.z

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : מאי 09, 2007, 12:01:43 »
הבעיה עם הקללות האלו שזה נראה ונשמע לא טוב. והרב כהנא הי"ד קילל אבל רק קללות מהתנ"ך כמו "שם רשעים ירקב" וכו' שעושות רושם טוב. ולא סתם קללות שעושות רושם רע.
« עריכה אחרונה: מאי 09, 2007, 12:03:12 על ידי mr.z »

Aaron

• אורח
« להגיב #5 ב- : מאי 09, 2007, 12:45:42 »
מי שלא אוהבים כשמקקלים בוגדים זאת בעיה שלו ולא הבעיה של חיים בן פסח.
תבין, אם מישהו לא אוהב את זה שמקללים רשעים יש לו בעיה רצינית, כי הוא כנראה רק חושב שהוא ימני אבל הוא שמאלני.

מנותק mr.z

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : מאי 09, 2007, 14:16:14 »
אני ימני ושאני שומע קללות (מה לעשות) זה מעצבן אותי לא משנה את מי מקללים, ותהיה בטוח שהרבה אנשים לא ממשיכים לשמוע את חיים אחרי שהם שומעים קללות (בעיקר אצל בינש"ים וכו'). באופן כללי רצוי לא לקלל אף אחד ולענ"ד אפשר להסתפק בציטוט פסוקים מהתנ"ך. ואני בטוח שאני ימני מכיוון שאני ימני מסיבות דתיות (לא רק בגלל סיבות דתיות, אלא גם) ולכן אצלי זה לא עניין שמה שאני חושב שנכון אלא אני רואה את עניין איסור פינוי ישובים וכו' כמצווה וכמו שאני לא אחלל שבת כך אני לא אסכים לפינו ישובים.
תבין, אני לא מקלל (אני משתדל בזה מאוד-וב"ה ישנה הצלחה) בכלל לא משנה או את מי שאני אזכיר (מקסימום ימח"ש, שר"י).
ושים לב שהרב כהנא הי"ד שהוא הזכיר שמאלנים הוא אמר (בנאומים ובספרים של הרב) ימח"ש או שר"י, וזהו. הוא לא איחל כל מיני איחולים לשמאלנים (אפילו  הגרועים ביותר). והכי יפה שהרב מצא כל מיני פסוקים לכל מיני שמאלנים לדוג' לשולמית אלוני הוא אמר "שובי שובי השולמית" ויש עוד הרבה דוגמאות (אם אתה רוצה לחפש יש בנאומי הרב כהנא בכנסת הרבה דוג' לזה.)

Aaron

• אורח
« להגיב #7 ב- : מאי 09, 2007, 14:20:44 »
לא אמרתי שאתה לא ימני. אתה ועוד איך ימני.
פשוט לא משנה מה תסביר לי, אני לא מבין מה הבעיה בלקלל אנשים שראויים לקללות האלה. צריך לשנוא ולקלל אותם כל הזמן. מי שלא אוהב לשמוע קללות על רשעים זה נראה מוזר בעיניי ואני לא מבין את זה.

מנותק mr.z

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : מאי 09, 2007, 14:26:23 »
יכול להיות שאתה לא מבין אבל אני חושב שאפשר להתחשב בדתיים שבתנועה. ואף אחד לא מצטרף לתנועה בגלל הקללות אבל מצד שני הקללות רק מרחיקות דתיים מלשמוע את חיים (וכתוצאה מכך להצטרף לתנועה). ואמרתי קודם, הרב כהנא הי"ד שאנחנו הולכים בדרכיו לא קילל אז גם אנחנו צריכים לא לקלל.
ושים לב שהרב דב ליאור - רב ימני מאוד אומר גם לא לקלל.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #9 ב- : מאי 09, 2007, 15:49:26 »
אני ימני ושאני שומע קללות (מה לעשות) זה מעצבן אותי לא משנה את מי מקללים, ותהיה בטוח שהרבה אנשים לא ממשיכים לשמוע את חיים אחרי שהם שומעים קללות (בעיקר אצל בינש"ים וכו'). באופן כללי רצוי לא לקלל אף אחד ולענ"ד אפשר להסתפק בציטוט פסוקים מהתנ"ך. ואני בטוח שאני ימני מכיוון שאני ימני מסיבות דתיות (לא רק בגלל סיבות דתיות, אלא גם) ולכן אצלי זה לא עניין שמה שאני חושב שנכון אלא אני רואה את עניין איסור פינוי ישובים וכו' כמצווה וכמו שאני לא אחלל שבת כך אני לא אסכים לפינו ישובים.
תבין, אני לא מקלל (אני משתדל בזה מאוד-וב"ה ישנה הצלחה) בכלל לא משנה או את מי שאני אזכיר (מקסימום ימח"ש, שר"י).
ושים לב שהרב כהנא הי"ד שהוא הזכיר שמאלנים הוא אמר (בנאומים ובספרים של הרב) ימח"ש או שר"י, וזהו. הוא לא איחל כל מיני איחולים לשמאלנים (אפילו  הגרועים ביותר). והכי יפה שהרב מצא כל מיני פסוקים לכל מיני שמאלנים לדוג' לשולמית אלוני הוא אמר "שובי שובי השולמית" ויש עוד הרבה דוגמאות (אם אתה רוצה לחפש יש בנאומי הרב כהנא בכנסת הרבה דוג' לזה.)
נכון!  זה מזכיר לי:
"פרס העוף הטמא"
"יוסי שריד ושרידיו"
"עזר וייצמן---עזר כנגדנו"
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק mr.z

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : מאי 09, 2007, 16:58:02 »
בדיוק! ככה צריך לומר וזה נשמע יותר טוב, מבינים את הרעיון וגם לאנשים שקללות מפריעות להם אין לבעיה לשמוע את זה.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #11 ב- : מאי 10, 2007, 12:21:15 »
אני מסכים שחיים צריך להימנע מקללות ומאיחולי חוֹלִי וכיו"ב. זה מרחיק אנשים, וּבהחלט לא נחוץ.

Aaron

• אורח
« להגיב #12 ב- : מאי 10, 2007, 12:23:53 »
אני אתבאס אם הוא יפסיק עם הקללות, זה יוריד את כל החריפות וזה ישמע כמו שמדברים בימין המזוייף.

מנותק mr.z

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #13 ב- : מאי 10, 2007, 12:46:13 »
להיפך, שאנשים שומעים קללות הם חושבים שאין לו מה לאמר ולכן הוא מקלל, ולא נראה לי הרב כהנא הי"ד נשמע כמו ימין מזויף.

Aaron

• אורח
« להגיב #14 ב- : מאי 10, 2007, 12:49:38 »
הרב כהנא זצ"ל הי"ד קילל הרבה ובחריפות. אם הוא נמנע מקללות לפחות הוא דיבר בטון חריף. אפשר להחליף את הקללות בטון חריף ובצעקות.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #15 ב- : מאי 10, 2007, 12:57:27 »
אני אתבאס אם הוא יפסיק עם הקללות, זה יוריד את כל החריפות וזה ישמע כמו שמדברים בימין המזוייף.

לא בהכרח. אפשר להימנע מִקללוֹת ועדיין להישמע תקיף ונחרץ. וּבִפרט אצל חיים, שלשונו מיומנת במילים ואישיותו משכנעת בטבעיותה. חלֶק מן ה"ביטויים" הללוּ דרך-אגב - מוסיפים לו, כי הם חלֶק מִצוּרת הרטוריקה שלו. לא על אלה אני מדבר.  אבל "איחולי-חוֹלִי" (למשל) למיניהם וכו' - על אלה הוא בהחלט יכול לוותר. לדעתי הן רק מקלקלוֹת לו ולא מוסיפות.

מנותק אֹהד

• Dexter לשעבר
  • משתמש(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #16 ב- : מאי 10, 2007, 12:59:38 »
להיפך, שאנשים שומעים קללות הם חושבים שאין לו מה לאמר ולכן הוא מקלל, ולא נראה לי הרב כהנא הי"ד נשמע כמו ימין מזויף.
נכון, כמו כן זה נותן רושם של חמימות מוח ואי חשיבה צלולה, אי שקילת מילים וחוסר אחריות .
לפי דעתי צריך פחות לקלל ויותר להתרכז במילים "נאותות" כמה שאפשר שמדברים על האויב הערבי, בהחלט ראוי ורצוי לדבר בטון מסוים .

בייקר

• אורח
« להגיב #17 ב- : מאי 10, 2007, 13:00:48 »
הבעיה שאנשים אוהבים את חיים כי הוא צבעוני,מחקה כושים עם כישרון קומי תיאטרלי לא מבוטל.
אם חיים יהיה בחליפה ועניבה  וידבר כמו חיים בר לב הוא יאבד את האפיל שלו.
הוא פשוט פונה לקהל יעד צעיר ולא נואם בוול סטריט בניו יורק.

בייקר

• אורח
« להגיב #18 ב- : מאי 10, 2007, 13:04:17 »
בסוף תהפכו את חיים לשמאלני חלילה,אוהב כושים,ממלכתי,קורקטי.
אל תסרסו את חיים ואל תקחו ממנו את הגימיקים שלו.
חוץ מזה הנהגים הכושים באוטובוס מעצבנים אותו.
איך חיים יהיה רגוע כשאירן מכינה פצצה,ברק אובאמה רץ לנשיאות?!
חיים דואג לעם ישראל.
אם אתם רוצים חיים רגוע עם שקט נפשי תוציאו מפה את הערבים ותחזירו את הכושים לאפריקה,תעלו את חיים לארץ.

מנותק אֹהד

• Dexter לשעבר
  • משתמש(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #19 ב- : מאי 10, 2007, 13:07:54 »
הבעיה שאנשים אוהבים את חיים כי הוא צבעוני,מחקה כושים עם כישרון קומי תיאטרלי לא מבוטל.
אם חיים יהיה בחליפה ועניבה  וידבר כמו חיים בר לב הוא יאבד את האפיל שלו.
הוא פשוט פונה לקהל יעד צעיר ולא נואם בוול סטריט בניו יורק.
נכון הוא מצחיק, אבל כשהוא מצחיק הוא לא משתמש בקללות...נכון ?

וכמו שאמרתי מותר וצריך לצעוק, להיות ארסי בטון הדיבור .

מנותק פאקו411

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #20 ב- : מאי 10, 2007, 13:11:34 »
דעה שלי כמו דעתו של בייקר ובשן וגם גלעד

בייקר

• אורח
« להגיב #21 ב- : מאי 10, 2007, 13:13:19 »
נעשה הצבעה איזה חיים בן פסח אתה מעדיף.