יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
משיח...
האלקשי:
ערן פשוט מבולבל. רבי יואליש מסטמאר זצ"ל טען בחלק מספריו שכל מי שמניף את דגל ישראל הוא
בוודאי מין שאין לו חלק בזרע ישראל. על ישיבת פונוביז מניפים את דגל ישראל מידי שנה בשנה.
רבי יואליש כתב שכל מי שנכנס לכנסת הוא מין - משמע שהרב שך ששלח נציגים לכנסת
היה מין לטעמו וכך רוב אנשי היהדות החרדית בארץ ישראל. ועוד דוגמאות רבות מספור.
רבי יואליש גם בהגיעו לארץ הקודש אחרי כניסת השבת כי נהג להכניס שבת כרבנו תם. גם כאן
אני מעז לא לנהוג כמותו ולא לחלל שבת. אוי לי, אוי לנפשי.
העובדות הפשוטות הן שמדרש שלושת השבועות לא נמצא בפוסקים, לא בראשונים ולא באחרונים,
רק החסידים חידשו דבר בישראל והמציאו את עניין השבועות כדין יהרג ובל יעבור. אם זה לא
היה מעציב - היינו צריכים לפרוץ בצחוק.
שמע לעצתי, ערן היקר, התרחק מהאתר של המבולבל והמבלבל אבי חזן, שאין תוכו כברו, והוא
כמו ידידינו "שרירי86" כותב בכינויים שונים כגון "יואל אלחנן", מדבר על עצמו בגוף שלישי ומכנה
את עצמו "הרב הגאון" ומנסה להנחיל לקוראיו התמימים כאילו החזון איש והרבי מסטמאר ראו עין
בעין בכל נושא שבעולם, וכולם התמקדו אך ורק המלחמת הקודש נגד הציונים. האתר שלו הוא גן עדן של שוטים.
eran:
1) אתם לא קראתם את המאמר שהבאתי.
2) לא כתבתי בשום מקום בעולם שאני למדתי בישיבת הרעיון היהודי, למדתי בישיבה ליטאית של חוזרים בתשובה, ועכשיו בשלוחה של "אור החיים" של הרב ראובן אלבז - ובשתי הישיבות הנחילו לנו שדברי האדמו"ר מסטמאר אמיתים וקדושים, וכל מה שאנחנו מסכימים עם המדינה זה רק בדיעבד, אבל דברי האדמו"ר הם הלכתחילה.
3) אני מוחה בך האלקשי בתוקף שיש בדבריך כוונה לומר שהאדמו"ר חילל שבת ח"ו, אני לא יודע אם הוא אכן הכניס שבת כרבנו תם אבל אם כן זוהי תפיסתו בהלכה, אני מניח שעוד מעט תתחיל לומר שרבנו תם חילל שבת ח"ו.
4) העובדות הפשוטות הם שהאמו"ר חיבר ספר מופת "ויואל משה", הספר עוסק בשלשה נושאים עיקריים, שמפורטים בשלושת חלקי הספר אשר כל אחד מהם קרוי בשם "מאמר". בתחילה כלל הספר רק את המאמר הראשון, ובמהדורות מאוחרות יותר צורפו אליו שני המאמרים האחרונים.
מאמר ראשון (שלוש השבועות) - לפי האמור במסכת כתובות דף קיא, חלים על עם ישראל בזמן הגלות שלושה איסורים: שלא יעלו בחומה, שלא ימרדו באומות, שלא ישעבדו אותם האומות יותר מדי. חלק זה של הספר עוסק בפירושן של שלוש השבועות ובבירור השאלה אם הן נוהגות בימינו הלכה למעשה. מסקנת מאמר זה שבזמן זה אין להקים ממשל על ידי יהודים בעוד הם במצב של גלות.
מאמר שני (יישוב ארץ ישראל) - בירור בשיטת הפוסקים האם מצוות יישוב ארץ ישראל נוהגת בימים אלה. מסקנת מאמר זה שכעת יש מצווה ביישוב ארץ ישראל כאשר המטרה לבוא לארץ לחזק את קיום התורה והמצוות (ולא כחיזוק אחיזה בארץ וכיבוש הארץ כדעת הציונות).
מאמר שלישי (לשון הקודש) - מאמר זה נכתב כתשובה לרבי פנחס מתלמידי ישיבת חכמי לובלין. התשובה היא לגבי התייחסות ההלכה ללשון הקודש ולעברית המתחדשת תוך הרחבה גם בנושאי לימוד בכלל.
עיין בספר היטב ותראה את מקורותיו השופעים של האדמו"ר בראשונים ובאחרונים.
5) אם יש לך איזה השגות כלשהם על דברי הרב חזן אני אשמח לשמוע, השמצות וגינויים ממש לא ייעזרו במקרה הזה.
האלקשי:
אני מניח שלא קראת את ויואל משה, שאם היית קורא בו לא היית כותב את מה שכתבת.
לפי המסקנות אליבא דהלכתא של ויואל משה, ש"ס והרב עובדיה, אגודת ישראל והרב שך והאדמו"רים מגור, בעלז וגדולי עולם אחרים
הם מינים ומומרים להכעיס משום שהצטרפו לכנסת המינים. אני מציע לך להפסיק עם הבלבולים ולהחליט - האם דעת היחיד של רבי יואליש
היא הנכונה והרב עובדיה הוא מין ומומר, או שיכול להיות שרבי יואליש טועה.
ובנושא השבועות, בניגוד לדמגוגיה שהונחלה לך על ידי מבולבלים ומבלבלים למיניהם, אין מקורות באף ספר הלכתי מראשונים לעניין שלושת השבועות.
אבל גם אם שלושת השבועות היו להלכה, הן לא היו חלות ממספר סיבות, שהמעניין ישכיל להבינן את הסיבות הללו מיד, ורק הסכל והנבער
מדעת ימשיך לטעות אחרי טענות המיעוט שבמיעוט שנמשכים אחרי האגדתא וזונחים את ההלכה.
eran:
בהחלט קראתי חלקים מהויואל משה, ודבריו נראים בהחלט. וכבר כתבתי שכולם יודעים שדברי האדמו"ר מסאטמר הם הנכונים, וכמו שאמר הרב עובדיה בדרשתו בלוין בה' באב התשס"ג: "כל דברי האדמו"ר מסאטמר קודש".
אבל מה לעשות שאנחנו חיים במציאות שיש אברכים ומוסדות וישיבות ות"ת לממן, לכן בדיעבד בשל השיקולים הכלכלים,וכן שיקולים אחרים של שמירת "הסטטוס קוו" במדינת ישראל אנחנו צריכים לשים את רגלנו בתוך בית המינין הזה ששמו "הכנסת".
והנה ציטוט של הגאון הגדול חבר מועצת חכמי התורה הרב שמעון בעדני שליט"א ראש מוסדות "תורה וחיים" בבני ברק בכנס של ש"ס: "זה לא כבוד להיות בכנסת, אנחנו חייבים ללכת לשם כדי לצעוק ולמחות, לא כדי ללקק דבש. זו הסיבה שבגללה אנחנו מרשים לעצמנו ונכנסים לעגל הזהב הזה של "בית המחוקקים" הזה. שלושת אלפי שנה אנחנו זועקים את ה"נעשה ונשמע" ופתאום כמה ליצנים, הדורים בלבושם אך ריקים מכל רגש ליהדות ומנסים לערער את זה, נגדם אנחנו זועקים".
עכשיו לגבי הטענה השנייה: אם אתה מעז לכנות ענקי ישראל וראשיי ישיבות בשם "מבולבלים ומבלבלים למיניהם" אני מוחה בך בתוקף, ואם בעינייך בעל "האבני נזר" (שאותו הרב כהנא מכנה בספריו הגאון הצדיק) ובעל "הויואל משה" נחשבים ח"ו "הסכל והנבער" אז אני מוחה בך בתוקף על ביזוי ת"ח.
האלקשי:
אני לא קונה את זה. אי אפשר ליישב את השיטות.
אם מקבלים את הגירסה שלשבת בכנסת זו מינות וכפירה, אין שום שיקול או אילוץ שיכול להצדיק זאת.
אחרת, יצדק מי שיאמר שגדולי התורה של אגודת ישראל מכרו את תורת ישראל תמורת בצע כסף ולכן הם גרועים מהרפורמים.
הרב בעדני (שזכיתי לעשות איתו כמה שבתות וחגים בזמנו) יכול לדבר כמה שירצה, אבל מפלגתו שותפה מלאה לממשלות
הכפירה ויושבת עמם - ואליבא דרבי מסטמאר כל מועצת חכמי התורה של ש"ס אינם אלא כופרים ומינים שיושבים עם הרשעים
באותה עצה.
אבל האמת היא שגדולי הדור מכבדים את רבי יואליש ורואים בחוש שכל דבריו נאמרו מעומקא דליבא ומתוך קנאות
אמיתית לה', והרבה מדבריו הם אמת, אבל לא מקבלים את דבריו הלא מבוססים הן על כך שהישיבה בכנסת זו מינות ממש
והן בעניין שלושת השבועות. ולכן אומרים את מה שאומרים מתוך דרכי שלום. לעומת זאת בסטמאר ובחוגים הנלווים עמהם
לא אוחזים בדרך הזו וממשיכים להחרים ולבזות את כל אנשי אגודת ישראל מאז הקמת תנועה זו ועד עצם היום הזה.
שנית, אל נא תכניס דברים לפי. לא כתבתי נגד רבי יואליש, דווקא שיטתו ברורה, מוצהרת ולא מבולבלת, על אף שהיא בחלקה
שגויה מבחינת ההלכה. גם לא כתבתי נגד האבני נזר (דווקא הוא פסק ברגע שנתן רשות הגויים השבועות אינן חלות).
כתבתי נגד אנשים מסוימים שחושבים ששיטת אגודה ושיטת העדה וסטמאר הן היינו הך ויורים מהמותן ממקורות שלא מובררים
עליהם דיו כדי להרחיק יהודים כמוך מעניין הציונות, ובדרך הורסים נדבכים חשובים בתורת ישראל.
למשל, את עניין הישיבה עם הרשעים שזהו עניין אמיתי ונצרך לעיון, הם מערבבים עם עניין השבועות - שהוא עניין הזוי וגלותי שהתחדש
בעיקר אצל החסידים והפך במהרה להלכה החמורה ביותר בתורתם החדשה מקרוב, כיון שמאסו בארץ חמדה ובחרו לחצוב בארות נשברים
וחיפשו היתר להשאר בגלות, כשהאדמו"ר וביתו הם התחליף לארץ ישראל ולבית המקדש.
ואין דבר מאוס בעיני הקב"ה יותר ממי שמואס בארצו ובביתו.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה