חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי
**שאלו את הימין האמיתי לתאריך 1 במאי**
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
חיים שלום וּברכה,
להלן שתי שאלותיי:
1). פעם באחת מִתוכניוֹתיך דיברת על חברת-הכנסת לשעבר גאולה כהן, אימוֹ של חבר-הכנסת צחי הנגבי. אני זוכר שטענת בַּתוכנית שגם היא "מזוּייפת", וכן אמרת עליה מילים לא-מחמיאוֹת בִּלשוֹן המעטה.
אני מאזין באופן קבוּע לתוכניותיה בָּרדיוֹ ברשת ב' של קול ישׂראל כל יום חמישי - תוכניוֹת שבהן היא מִתְעַמתת עם הסופר השׂמאלני אלי עמיר. דיעותיה מאוד חריפוֹת ורעיונותיה קרובים לרעיונותינוּ. מוּבן מאליו שאני מזדהה איתן לחלוּטין כשהיא משמיעה אותם כנגד הדיעוֹת והרעיונות השמאלניים-הבוגדניים של אלי עמיר.
מה ידוע לך עליה שלא ידוּע לי, וּמדוע על-פי הבנתך היא גם "מזוייפת" כמו שְאר ה"כאילוּ-ימניים"?
2). אני מאזין בִּקְביעוּת גם לתוכניותיך באנגלית, ולאחרונה סקרנוּתי גברה עליי והִרגשתי שאני חייב להכיר את כל הכינויים שאתה עונה על השאלות שלהם ב-"Ask JTF" באנגלית. אז נִרשׁמתי בַּפורום באנגלית והתחלתי לקרוא שם את האשכולות וּלהכיר את החברים, שהם האחים שלנוּ מעבר לים...
בין היתר, נִתקלתי בגולש אחד שהדאיג אותי לא מעט; הכינוי שלו הוא "Fruit of thy loins" (הוא היה בין השואלים הקבועים ב-"Ask JTF"). לא בדיוּק הבנתי מה הבעייה שלו.. משהוּ עם נשׁים לבנוֹת שמעדיפוֹת לפי טענתוֹ לצאת עם גברים שחורים, ולא עם גברים לבנים... ושהוּא אישית מעדיף בלונדיניוֹת וּלרוע-מזלו יש לוֹ רק חבֵרוֹת בּעלוֹת שׂיער שחוֹר.. :o משהוּ כזה, לא בדיוּק הבנתי.. ??? אבל הבנתי שהוא בחור טוב, חכם, רומאנטי, עדין, מוכשר וּבעל קסם אישי מיוחד ביותר, וגם בעל יכולת-הבעה פואטית מבריקה ממש! אבל הוא מדוכא מאוד בחיים..
הייתי מאוד מעוניין לדעת מה גורם לְאותו Fruit of thy loins להיות מדוכא כל-כך וּמתוסכל, והאם יש דרך לעזור לו. אני חושש לפנוֹת אליו בַּפורום האנגלי, וּלמען האמת גם לא נעים לי לגרוֹר אותך לשׂיחה פתוחה לאוזני-הציבור אודות אדם אחר ללא ידיעתוֹ. מה דעתך בָּעִניין, וּמה אתה מַציע לי לעשות?
ועכשיו -
** רגע של עברית: **
לַחלֶק הלבן של הביצה קוראים - חלבּוֹן;
לַחלֶק הצהוב (והלא-בריא) של הביצה קוראים - חלמוֹן.
הקרדיט על הפינה "רגע של עברית" שייך לעז77, להזכיר לכולם. ;)
תודה ויישר-כוח ענק
על כל ההשקעה
ועל כל המסירוּת.
בִּברכה,
גם בשן וגם גִלעד. :)
mashras:
שלום חיים.
רציתי לשאול, בהקשר לבשארה, מהו יחס ההלכה כלפי בני המיעוטים בארץ ישראל? האם מותר לתת להם משרות ממשלתיות כמו בבית נבחרים או במשרדים ממשלתיים כגון חינוך, פנים ואוצר?
ועוד הערה בקשר לאיתמר בן גביר. תראה, חשבתי עליו הרבה, בניגוד למה ש pompart אומר, קשה לי להאמין שהוא סוכן שב"כ. אני חושב שרוני הוא סוכן שב"כ או כמה סוכני שב"כ ומטרתם לסכסך בין הפלגים השונים של הימין. עד עכשיו נראה שהם מצליחים במזימתם. יש לי הרגשה שאיתמר בן גביר קיבל איומים מצד השב"כ לא להתערב ולאפשר להם לעשות את זה. סוכני השב"כ האלה יכולים להיות אנשים רעים מאד, ועלולים להשתמש גם באמא של איתמר כקלף מיקוח בסחיטה נוראית זו. לא בטוח שלאתמר בן גביר יש את היכולת לפתור את הבעיה. ולכן אני חושב שצריך לעקוף את איתמר בן גביר, ולנסות לדבר עם עוד גורמים במפלגה שלהם על מנת לפתור את הבעיה. מה דעתך?
yacov:
בס"ד
חג פסח שני שמח,
א. כמה פעמים בשבוע אתה מתגליח בימות השנה?
ב. אתה אמרת שאתה אוכל egg whites בסדר של פסח. למה אתה לא אוכל אותם בימות השנה?
יעקב מנשה בן רחמים.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: יעקב מנשה בן רחמים על אפריל 27, 2007, 03:58:49 ---בס"ד
חג פסח שני שמח,
א. כמה פעמים בשבוע אתה מתגליח בימות השנה?
ב. אתה אמרת שאתה אוכל egg whites בסדר של פסח. למה אתה לא אוכל אותם בימות השנה?
יעקב מנשה בן רחמים.
--- סוף ציטוט ---
יעקב שאלת את השאלה הזו
שבוע שעבר
אילן208:
שלום לחיים הגיבור השבוע אני רוצה לשאול אותך
מי הוא אדיר זיק?
תודה מראש
עם שמי האמיתי
אילן
תפריט
[0] אינדקס הודעות