יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
האם יש לומר הלל ביום העצמאות?
דוקא_כך:
דברי אלקים חיים! תודה, החכמנו.
mashras:
למי שיש ספק אם אומר הלל או לא - פשוט אומרים הלל ללא ברכה. (הלל עם דילוגים).
זה מה שעושים אצלנו בבית הכנסת.
כנ"ל לגבי הפטרה. אומרים הפטרה ללא ברכה.
הרב בבית הכנסת שלנו מנה 2 סיבות שבגינן לא מברכים על ההלל:
1. עדיין לא כל קהילות ישראל אומרים הלל.
2. עדיין רוצחים בנו, ואנו עדיין נלחמים על עצמאותינו - כשטוב לנו אנו רוצים לומר הלל. וכשרע לנו אנו לא רוצים לומר הלל. כלומר זהו לא מצב יציב. ולכן לא מברכים.
מוזר לי שנעם פדרמן לא אומר הלל בכלל, כי גם הוא מודה שהקמת המדינה היתה אתחלתא דגאולה.
האלקשי:
--- ציטוט של: mashras על אפריל 24, 2007, 07:59:21 ---מוזר לי שנעם פדרמן לא אומר הלל בכלל, כי גם הוא מודה שהקמת המדינה היתה אתחלתא דגאולה.
--- סוף ציטוט ---
לי זה לא מוזר אלא ברור לגמרי - אמירת הלל מסמלת על כך שאתה לא באמת מאמין שהמדינה היא אתחלתא דגאולה,
והיא בסך הכל מדרגה חיובית בדרך לתיקון השלם, למלכות, למקדש, למדינה יהודית, לסנהדרין. אמירת ההלל מסמלת את
החולי הקשה של הציונות הדתית שמקדשת את הכנסת, את בתי המשפט ואת צה"ל כתחליפים למה שאמור להיות. אני לא מתכוון
כמובן לכהניסטים האחרים שאומרים הלל מסיבות אחרות ומוצדקות הרבה יותר (אם כי כלפיהם מכוון המאמר הראשון שהובא).
נעם פדרמן אומר דבר פשוט - הקמת המדינה היתה אתחלתא דגאולה, אבל המדינה כשלעצמה אינה קדושה ומוסדותיה אינם קדושים.
ועל זה לפי מיטב הבנתי אין מחלוקת בין הכהניסטים.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: האלקשי על אפריל 24, 2007, 20:54:38 ---
--- ציטוט של: mashras על אפריל 24, 2007, 07:59:21 ---מוזר לי שנעם פדרמן לא אומר הלל בכלל, כי גם הוא מודה שהקמת המדינה היתה אתחלתא דגאולה.
--- סוף ציטוט ---
לי זה לא מוזר אלא ברור לגמרי - אמירת הלל מסמלת על כך שאתה לא באמת מאמין שהמדינה היא אתחלתא דגאולה,
והיא בסך הכל מדרגה חיובית בדרך לתיקון השלם, למלכות, למקדש, למדינה יהודית, לסנהדרין. אמירת ההלל מסמלת את
החולי הקשה של הציונות הדתית שמקדשת את הכנסת, את בתי המשפט ואת צה"ל כתחליפים למה שאמור להיות. אני לא מתכוון
כמובן לכהניסטים האחרים שאומרים הלל מסיבות אחרות ומוצדקות הרבה יותר (אם כי כלפיהם מכוון המאמר הראשון שהובא).
נעם פדרמן אומר דבר פשוט - הקמת המדינה היתה אתחלתא דגאולה, אבל המדינה כשלעצמה אינה קדושה ומוסדותיה אינם קדושים.
ועל זה לפי מיטב הבנתי אין מחלוקת בין הכהניסטים.
--- סוף ציטוט ---
אמת.
נץ וגאה בזה:
אני אומר הלל, חוגג, ושמח בשמחת העם, אך ממאן בשום פנים ואופן לקורא ליום זה "יום העצמאות" זה שקר גס וסילוף שאין למעלה מהם, אין כאן עצמאות, ואני קורא לכל הכהניסטים בפורום לנהוג כמוני ולקרוא ליום זה: "יום החירות".
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה