יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

האם יש לומר הלל ביום העצמאות?

<< < (8/9) > >>

mr.z:
1. קראתי, והוכחותיו לא קבילות בעיניי.
2. המדרש לא קשור ותפסיק לנצל אותו.
3. אני לא מכיר את דעת הרב אליהו אבל רוב הרבנים הציוניים אומרים להגיד הלל בברכה.
4. הרבנים שאתה מביא הם רבנים לא ציוניים שחלקם אומרים ששלושת השבועות חלות בימינו וחלקם אומרים להגיד תחנון ביום העצמאות. והם פוסקים שמותר לפנות ישובים כמעט בכל תנאי. אני אינני נמנה על חסידיהם וכמו שאני לא שומע לדעותיהם בנוגע לארצנו אני לא שומע להם בנוגע לאמירת הלל.

eran:
1) הוכחותיו לא קבילות בעינייך מכיוון שאתה מסתכל על הדברים בעין סובייקטייביית, תסתכל על הדברים בעין אובייקטיבית ותבין אחרת.

2) הרב אמנון יצחק אומר המדרש קשור, ואתה אומר לא קשור - אני חושב שאני ישאר עם הרב אמנון.

3) אתה לא מכיר שום דעה שהיא לא כמו שהדעה שלך אוחזת בהלכה.

4) בוא אני יביא לך רבנים ציונים:
הרב שמואל אליהו, הרב משה כ"ץ ,הרב משה עמיאל , הרב אור חיים טאוב , הרב ארי לנדא, הרב גבי קדוש , הרה"ג משה צוריאל שליט"א, הרב בן ציון אלגזי, וכן שאר יוצאי בית מדרשו של הרב מרדכי אליהו  הם לא אומרים הלל בתוך התפילה, אלא לאחר התפילה והוי כתהילים בעלמא שאין צריכים לאישורו של רב כזה או אחר.

mr.z:
1. הוכחותיו לא קבילות בעיניי לא בגלל שאני רואה את דבריו בעין סובייקטיבית אלא משום שהמאמר עצמו הוא סובייקטיבי, שבהם דברי הרב כהנא הי"ד מפורשים בצורה שנועדה להצדיק את העניין של אי אמרית הלל.
2. הרב אמנון יצחק- א. לא ציוני ב. לא פוסקים הלכה ממדרש, מגימטריא וכו'
3. דברים לא נכונים, אני מכיר חלק מהשיטות נגד השיטה הציונית. אבל את השיטה של הרב אליהו בנוגע להלל (מה לעשות) אני לא מכיר (לא שמעתי עליה).
4. אב ובנו או הרב ותלמידו  מונין אותם באחד (רמב"ם הלכות סנהדרין). והרב זלמן מלמד, הרב אלעזר מלמד, הרב דב ליאור הרב גורן זצ"ל אומרים לומר הלל בברכה.

eran:
1) נו בוודאי שהם כתובים בצורה סובייקטיבית, אבל הם כתובים ע"י תלמידו של הרב כהנא שעד הגירוש היה נוהג לומר הלל בברכה, ולאחר שהמדינה גרמה לחילול ה' נוראי של הגירוש הוא פסק מלומר הלל שכן הייתה דעת הרב כהנא שהלל אומרים מפני קידוש ה' שהיה במדינה, ועכשיו שהיא חיללה אותו יש להמנע מלומר.

2) א - הוא עדיין ת"ח (כמו שהעיד מפורשת הרב קנייבסקי) והוא עושה השוואה. ב - בטח שפוסקים הלכה מהמדרש במקום שאינו חולק על התלמוד (עיין כללי פסיקה למרן החיד"א, וסדר הדורות הקצר להגר"ש בניזרי ע"מ 117).

3) אז תתחיל להכיר כי היא שיטה שאוחזת יותר קרוב להלכה שבה נוהגים רוב ככל ענקי התורה בישראל וראשי הישיבות.

4) אז הם אומרים ברכה לבטלה ומצווה רבה להודיע להם את האיסור, וכמו שפוסק מפורשת הגר"ע יוסף שליט"א ביביא אומר חלק ו'.

mr.z:
1. אבל כבר היה גירוש אחד ובכל זאת הרב כהנא הי"ד אמר להגיד הלל (פינוי סיני) אז למה עכשיו לא להגיד (אחרי ההתנתקות)?
ואני בכלל לא מבין מה אתה מנסה לדקדק בשיטת הרב כהנא הי"ד הרי אתה שייך לפלג החרדי, ותהיה בטוח שלא תצליח להוכיח שלפי הרב כהנא הי"ד השיטה החרדית (בנוגע לאגדתת שלושת השבועות ולגבי א"י ) נכונה.
2. ישנה גמ' מפורשת בפסחים דף קיז עמוד א:  "והלל זה מי אמרו? נביאים שביניהן תקנו להן לישראל, שיהו אומרין אותו על כל פרק ופרק ועל כל צרה וצרה שלא תבא עליהן, ולכשנגאלין אומרים אותו על גאולתן. "
3. אממ.. לא, שמעתי את השיעור באתר אזמרך בלאומים ומה לעשות השיעור הוא פשוט סילופים, שקרים והוצאת דברים מהקשרם (למרות שהיה מצחיק מאוד לראות איך הדובר בשיעור מנסה להוכיח שלפי מרן הרב קוק זצ"ל אין חובה לעלות לארץ)
4. אמרתי לך כבר, אתה רוצה תנהג כחרדי, אני כציוני המכיר בעובדה שעכשיו זה אתחלתא דגאולתא והולך לפי רבבני (הרב מלמד ובנו הרב גורן זצ"ל ועוד) אגיד הלל בברכה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה