יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

כבוד תלמידי חכמים

<< < (3/3)

דוקא_כך:

--- ציטוט של: eran על דצמבר 19, 2006, 00:40:11 ---דבר ראשון אני מוחה בך בכל תוקף על כל נידנוד של ביזיון ת"ח שנשתע מדבריך, כיוון שכל מי ששומע ואינו מוחה - נתפס בעוון!!
1. בקשר לטענה האווילית שלך שהרב עובדיה יוסף אסר לחטט באף בשבת - עיין בסיפרו הקדוש של הגר"ע יוסף שליט"א "יביא אומר"  חלק ה' אורח חיים סימן ל' אות ז' ששם הוא כותב במפורש שמותר "לחטט באף" בשבת - כלשונך. לפני שאתה מוציא דברים מהפה לפחות תאמת אותם!!!!
2.עיין בספר צופה ומנהיג עמ' 287 ששם הרב כהנא הי"ד, שם יש נאום של הרב כהנא משנת 1989 כ-5 שנים לאחר שש"ס הוקמה, וכ-16 שנים לאחר פסיקתו של הרב עובדיה בנושא "שטחים תמורת שלום", בנאום הזה הוא מזכיר את הרב עובדיה בשמו המלא (הרב עובדיה יוסף) כיאה לגדול בדורינו, ולא חס וחלילה חס ושלום "כסף". אם מישהו מעוניין לדעת למה הוא דיבר עליו, הרב כהנא אמר שהרבנות צריכה להיות מעל המדינה, ושמנהיגי הרבנות כמו הרב עובדיה (שהיה הרב הראשי במשך רוב שנות פעילות כך)  צריכים להיות צריכים להיות מעל למדינה ולא כפופים לה!!!!!
באהבת ישראל - ערן!!

--- סוף ציטוט ---

אני מצדיע לך, על שאתה מוחה כשיש למחות.  באמת, בלי שום ציניות או אירוניה.  יש לנו כאן מחלוקת, ואני מקווה שהיא לשם שמיים.

אני מסכים אתך לחלוטין שהרבנים צריכים להיות מעל המדינה ולא כפופים לה.  ואולי, אם כך היה, הרב עובדיה יוסף שליט"א באמת לא היה מפחד מהשלכות כלשהן והיה הולך בדרך התורה בלי לשחק משחקים עם השלטון, בלי לדאוג לתקציבים, וכו'.  אבל לא כך המצב, ודוקא בגלל זה, כשיש את הקשיים הקיימים, האתגרים, יש לו ולש"ס הזדמנות להתעלות על עצמם, לקדש שם שמיים, והם לא עושים את זה.  ואגב, יש להם הרבה יותר אפשרויות ומימון מאשר שהיה לרב כהנא הי"ד, והוא בכל זאת לא הקריב שום עקרונות, והתנהג ביושר ובטהרה.

התורה של הרב עובדיה יוסף היא תורה פסיבית.  הוא לא מיישם את הידע הגדול שלו, לעומת הרב כהנא הי"ד.  אילו היהדות האמונית היתה מגיעה לשלטון במדינת ישראל (במהרה בימינו אמן כן יהי רצון!), לדעתי הרב עובדיה יוסף היה צריך להיות כפוף לרב כהנא, ולא להיפך.

דרך אגב, הרב כהנא, נפש טהורה, כמובן שהילל תלמידי חכמים בנאומיו ובספריו וריסן התבטאויות של אנשים כמוני שגבלו בביזוי תלמידי חכמים.  אבל בשיעוריו שהעביר בישיבת הרעיון היהודי, ובפורומים אחרים, המסר שלו לתלמידיו היה שונה.  ככלות הכל, יש סיבה לכך שהכהניסטים מתייחסים אל החרדים, חסידים וש"סניקים כמו שהם מתייחסים---לכל היותר בכבוד מאולץ, ואך ורק בגלל שהם מחויבים לכך על-פי ההלכה.  הציטוט שהבאת בפנינו אינו מוכיח שהרב כהנא נתן לגיטימציה לגישה הכללית של הרב עובדיה יוסף ולש"ס, אלא מראה לנו שבמקומות מסוימים בין הרב כהנא לבין הרב עובדיה יוסף היתה הסכמה.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: eran על דצמבר 19, 2006, 00:40:11 ---דבר ראשון אני מוחה בך בכל תוקף על כל נידנוד של ביזיון ת"ח שנשתע מדבריך, כיוון שכל מי ששומע ואינו מוחה - נתפס בעוון!!
1. בקשר לטענה האווילית שלך שהרב עובדיה יוסף אסר לחטט באף בשבת - עיין בסיפרו הקדוש של הגר"ע יוסף שליט"א "יביא אומר"  חלק ה' אורח חיים סימן ל' אות ז' ששם הוא כותב במפורש שמותר "לחטט באף" בשבת - כלשונך. לפני שאתה מוציא דברים מהפה לפחות תאמת אותם!!!!
2.עיין בספר צופה ומנהיג עמ' 287 ששם הרב כהנא הי"ד, שם יש נאום של הרב כהנא משנת 1989 כ-5 שנים לאחר שש"ס הוקמה, וכ-16 שנים לאחר פסיקתו של הרב עובדיה בנושא "שטחים תמורת שלום", בנאום הזה הוא מזכיר את הרב עובדיה בשמו המלא (הרב עובדיה יוסף) כיאה לגדול בדורינו, ולא חס וחלילה חס ושלום "כסף". אם מישהו מעוניין לדעת למה הוא דיבר עליו, הרב כהנא אמר שהרבנות צריכה להיות מעל המדינה, ושמנהיגי הרבנות כמו הרב עובדיה (שהיה הרב הראשי במשך רוב שנות פעילות כך)  צריכים להיות צריכים להיות מעל למדינה ולא כפופים לה!!!!!
באהבת ישראל - ערן!!

--- סוף ציטוט ---

ערן, חשבתי על העניין, ואני מכה על חטא---אתה צודק.  אם חיים רוצה להמשיך לקרוא לרב עובדיה יוסף שליט"א "עובדיה כסף"---זו זכותו.  אבל אני אישית חוזר בי מכל הפעמים בהן עשיתי שימוש בביטוי זה.  כמובן שיש שיקול דעת בהחלטותיו של הרב עובדיה יוסף, עניינים מציאותיים של "אם אין קמח אין תורה", וכו'.  וכמובן, שבתור כהניסט אני לא מסכים עם זה.  אבל לדעתי זה לא מצדיק לבזות את שמו.  חבל שהוא לא אידאליסט ואמוני כמו שהרב כהנא הי"ד היה, וחבל שהוא מוכן להקריב עקרונות ולשחק משחקים עם ממשלה שהוא יודע שהיא מנוגדת להלכה.  גם בזמן בית שני היו בתי מדרשות ולימוד תורה, ובכל זאת לא עמדו לנו לזכות כנגד הבבלים.  מסקנה---זה אפשרי שיחולל שם שמיים למרות לימוד תורה.  הרב כהנא הוא היחיד (עד כמה שאני יודע) ששם על כך את הדגש.

eran:
אשריך - כל המכבד תלמידי חכמים, זוכה שיהיו לו בנים תלמידי חכמים !!

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה