חדשות ודיונים > דיון כללי
איזה ליצן ה"רב" הזה
El Blanco:
בדיונים תאולוגיים עם מוסלמים, רבים תוקפים את האסלאם על הטענה ההזויה שלו (קוראן 9:30) לפיה יהודים סוגדים לעזרא הסופר ומחשיבים אותו בן האלהים, טענה הזויה מיני רבות מהקוראן שמוכיחה שהוא ספר מומצא מהאשך של מוחמד הפדופיל, ואז בא ה"רב" טוביה זינגר (שטוען שהוא פועל נגד מסיון) ואומר שהם צודקים.
https://youtu.be/IaK87QIhJI0
zelhar:
הוא מזכיר את הפרשנים האיסלאמים ועונה תשובה לעניין. הפרשנים המוסלמים הצליחו לתרץ כאן את ההזיות של מוחמד בצורה סבירה. הוא מודה בכך. הוא באמת צריך היה להוסיף שיש עוד הסבר לא פחות סביר והוא שמוחמד השתמש בחירות ספרותית בצורה די חופשית או שפשוט בדה שקרים והזיות כפי שעשה במקרים אחרים.
zelhar:
דרך אגב יש לי ספקולציה שחשבתי עליה כעת אודות מקור הבדיה הזו בקוראן. אולי מוחמד שמע בצורה ישירה או עקיפה טענות של שומרונים כנגד התורה שבעל פה ונגד הכנסת הגדולה, שעזרא חידש בארץ אחרי שיבת ציון הראשונה. שמע ולא הבין כהלכה והמציא את העלילה הזו שיהודים סוגדים לעזרא כלאל.
El Blanco:
--- ציטוט של: zelhar על אוקטובר 30, 2016, 01:33:04 ---הוא מזכיר את הפרשנים האיסלאמים ועונה תשובה לעניין. הפרשנים המוסלמים הצליחו לתרץ כאן את ההזיות של מוחמד בצורה סבירה. הוא מודה בכך. הוא באמת צריך היה להוסיף שיש עוד הסבר לא פחות סביר והוא שמוחמד השתמש בחירות ספרותית בצורה די חופשית או שפשוט בדה שקרים והזיות כפי שעשה במקרים אחרים.
--- סוף ציטוט ---
הוא אומר The Muslim scholars handled this brilliantly. עכשיו המוסלמים משתמשים בסרטון שלו, משבחים אותו בתגובות. אין לטענה הפסיכית שום בסיס חוץ מדמיון ערבי. גם ב"מקור" שהם מרבים לציין (ספר עזרא הרביעי) לא כתוב שום דבר שקשור להזיה הזאת.
אגב שומרונים, הקוראן מדבר על עימותים של משה עם שומרונים במצרים, 500 שנה לפני שהיו שומרונים.
zelhar:
brilliantly זה לא הבעה של הסכמה או שלילה. הוא אומר שתירוץ הקושיה של הפרשינים האיסלאמים היה מבריק ויכול להיות שזה נכון. זה לא אומר כלום לגבי אמת שקר טוב או רע, רק על טיב ההנמקה. אפשא לטהר שרץ עם נימוק מבריק, זה עדיין משאר שרץ טמא.
יש בקוראן המון אנכרוניזם והמון שגיאות ברורות, כמו הדוגמא שלך. זה לא סותר את העובדה שהיו למוסלמים הרבה חכמים שניסו ליישב חלק מהקשקושים של מוחמד.
--- ציטוט של: El Blanco על אוקטובר 30, 2016, 02:32:01 ---הוא אומר The Muslim scholars handled this brilliantly. עכשיו המוסלמים משתמשים בסרטון שלו, משבחים אותו בתגובות. אין לטענה הפסיכית שום בסיס חוץ מדמיון ערבי. גם ב"מקור" שהם מרבים לציין (ספר עזרא הרביעי) לא כתוב שום דבר שקשור להזיה הזאת.
אגב שומרונים, הקוראן מדבר על עימותים של משה עם שומרונים במצרים, 500 שנה לפני שהיו שומרונים.
--- סוף ציטוט ---
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה