כתב נושא: סקר: רוב מצביעי הליכוד בעד רעיון שתי המדינות  (נקרא 2042 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Torah

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 912
רוב מצביעי הליכוד (53%) ורוב הציבור (58%) סבורים שנוכח המצב שנוצר לאחר המבצע בעזה צריך ראש הממשלה נתניהו לצאת ביוזמה מדינית שמובילה לפתרון שתי המדינות. 33% מהציבור סבורים שאין עליו לצאת ביוזמה מדינית

מתוצאות סקר שערך מכון "הגל החדש" עבור ארגון יוזמת ז'נבה באמצע חודש ספטמבר, עולים הנתונים הבאים:

רוב מצביעי הליכוד (53%) ורוב הציבור (58%) סבורים שנוכח המצב שנוצר לאחר המבצע בעזה צריך ראש הממשלה נתניהו לצאת ביוזמה מדינית שמובילה לפתרון שתי המדינות. 33% מהציבור סבורים שאין עליו לצאת ביוזמה מדינית ו - 9% מהנשאלים ענו שאינם יודעים.

שני שלישים מהציבור (66%) מאמינים שאם בשנים הקרובות לא יושג הסדר קבע הדבר יוביל לעימות אלים בינינו לבין הפלסטינים. עמדה זו בולטת במיוחד בקרב צעירים: 85% מהישראלים בגילאי 18-24 מאמינים שעימות אלים הוא התסריט הסביר ביותר שיקרה. 11% מהישראלים חושבים שהתסריט הסביר ביותר בהיעדר הסכם קבע הוא התקדמות רבה לכיוון של מדינה אחת, 8% מאמינים שהפלסטינים יוותרו על דרישתם למדינה משלהם וישלימו עם המצב הקיים ו - 15% ענו שאינם יודעים.
נתניהו. צילום: רויטרס

כשנשאלו לדעתם על השקעת הכספים של הממשלה בהתנחלויות ביחס לאזורים אחרים בארץ, 41% מהישראלים ענו שלדעתם ההשקעה בהתנחלויות גדולה מדי לעומת 16% בלבד שסבורים שהיא קטנה מדי. 26% ענו שההשקעה בהתנחלויות היא במידה הראויה ו - 16% ענו שאינם יודעים.

מעל שני שלישים מהציבור (67%) חושבים שהמשך המצב הקיים ללא התקדמות מדינית עם הפלסטינים הוא רע לישראל לעומת כחמישית בלבד (22%) שסבורים שהמשך המצב הקיים טוב לישראל. 11% מהנשאלים ענו שאינם יודעים.

המשתתפים בסקר נשאלו על הסעיפים המפורטים של חבילת הסכם ז'נבה: נסיגה לקווי 67 עם חילופי שטחים והשארת גושי התנחלויות, חלוקת מזרח ירושלים כולל ויתור על הריבונות בהר הבית, כניסה מוגבלת של פליטים לישראל ופירוז פלסטין תוך סידורי ביטחון קפדניים. בעוד שרוב הנשאלים מתנגדים לכל סעיף בנפרד, אחוז התומכים בהסכם כולו גבוה מאחוז המתנגדים (46% תומכים ו - 33% מתנגדים, 20% לא יודעים).

הסקר נערך בקרב מדגם מייצג של 600 איש בגילאי 18 ומעלה בטעות דגימה של 4%.

מנותק Torah

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 912
האמת שאפילו אם הסקר מגזים או טיפשי אני מסכים איתו באמת מי שבוחר בליכוד אחרי כל מה שישראל עברה בשנה ובשלושה חודשים האחרונים במיוחד הוא יסכים לכל הנ"ל ואפילו על הוויתורים יותר כואבים

מנותק Rafoe

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 11045
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
כבר אמרו חכמים מאיתנו:
רק הליכוד יכול!
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!