כתב נושא: המדינה תשקיע 1.4 מיליארד שקל בבניית פרויקט "שער העיר" בכניסה לירושלים  (נקרא 2998 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Torah

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 912
שרי האוצר, התחבורה, השיכון ומנהל המינהל, חתמו היום עם ראש העיר ירושלים על הסכם לפיתוח אזור הכניסה לעיר, בעלות כוללת של כ-1.4 מיליארד שקל, כפי שאושר על ידי קבינט הדיור.

מטרת ההסכם היא לאפשר את פיתוחו של אזור הכניסה לעיר, בשטח כ-211 דונם, ולהפכו לרובע עירוני המותאם לפעילות עסקית אינטנסיבית הכולל שימושים מעורבים. בהודעה משותפת של משרדי הממשלה ועיריית ירושלים נאמר כי "המתחם החדש יהווה את השער לעיר ירושלים ובמסגרת זאת ישווקו שטחים סחירים בהיקף שלא יפחת מ-731 אלף מ"ר. מימוש הפרויקט יאפשר את יצירתו של רובע עסקים מוביל בירושלים שיהיה מן המרכזיים במדינה, ימשוך חברות רבות להתמקם בירושלים ובכך יגדיל בצורה ניכרת את אפשרויות התעסוקה בעיר וכן את הכנסות עיריית ירושלים מארנונה עסקית".

על פי ההחלטה, זכויות הבנייה הסחירות בפרויקט יהיו 410 אלף מ"ר: בייעוד תעסוקה ייבנו כ-230 אלף מ"ר, בייעוד מלונאות ייבנו כ-130 אלף מ"ר, ואילו בייעוד מסחר, בינוי ופנאי ייבנו כ-49 אלף מ"ר.

בנוסף הפרויקט יכלול הגדלה של השטחים הציבוריים כגון בנייני האומה, והפיכתו למרכז קונגרסים בינלאומי, וכן את הגדלת שטחי הארכיון הציוני. כמו כן, במתחם ייבנה מרכז תחבורה, שיכלול תחנה מרכזית לאוטובוסים, תחנות של שני קווי רכבת קלה (הקו הקיים וקו עתידי), תחנת רכבת בין עירונית הנמצאת כיום בבנייה וחניון חנה וסע הכולל כ-1,300 מקומות חניה. במסגרת התכנית תוקם בכניסה לעיר קריית המחוזות הממשלתית אשר בה ימוקמו משרדי הממשלה. שטחי התעסוקה והמשרדים ייבנו ב-12 מגדלים.

הקמת הרובע תצריך עבודות תשתית כבדות, שהיקרה שבהן היא הפיכתם של שדרות שז"ר שבכניסה לעיר לדו-מפלסיות: מפלס הרחוב שבו ייסלל תוואי הקו הירוק של הרכבת הקלה, ומפלס תת קרקעי שיכלול מנהרה למעבר מכוניות וחניון חנה וסע שיכיל 1,300 מקומות חניה. במסגרת ההסכם יממנו משרדי הממשלה ועיריית ירושלים את הפרויקטים התחבורתיים. עלות הקמת החניון מוערכת בקרוב ל-600 מיליון שקל, ועלות ההפרדה המפלסית נאמדת בכ-450 מיליון שקל.

משרד התחבורה יממן את המטלות מתקציבו בכחצי מיליארד שקל, רשות מקרקעי ישראל תעמיד קדם מימון בסך של 550 מיליון השקל הנותרים. "ככל שיתקדמו השיווקים במתחם, ועיריית ירושלים תקבל תשלומי חלף היטל השבחה והיטלי השבחה היא תשיבן לקופת רשות מקרקעי ישראל", נמסר. בנוסף, מטלות הפיתוח הנדרשות לפיתוח הרובע- כבישים פנימיים, גדרות, כיכר הרובע, חיבורים לחשמל ולמים ועוד ימומנו באמצעות אגרות והיטלים שיגבו מהיזמים. רשות מקרקעי ישראל תעמיד גם לצורך זה קדם-מימון בסך של כ-60 מיליון שקל לטובת האצת הפרויקט ומניעת עיכובים בעבודות הפיתוח.

שר האוצר, יאיר לפיד אמר בעקבות חתימת ההסכם: "אני חושב שכל חלקי הממשלה מאמינים בירושלים חזקה ובקידום ירושלים כבירה מובילה, חדשנית ומודרנית. נמשיך לקדם את פיתוח האזור ואפשרויות מגורים בו כיוון שהשאיפה שלנו היא שאנשים שיגיעו לעבוד במתחם התעסוקה הזה גם יתגוררו באזור".

שר התחבורה, ישראל כץ אמר כי "זו העת לקדם יוזמות שיחזקו את ירושלים כבירת ישראל. אנחנו גם מקצרים את הדרך לירושלים על ידי שדרוג כביש מס 1 ובניית הרכבת המהירה מת"א, וגם משקיעים בפיתוח הכניסה לעיר עצמה. הרובע החדש יפתח את העיר ויהפוך אותה למרכז בכל המובנים. אני משוכנע שמה שאנחנו עושים כאן זה עוד שלב בחיזוק ירושלים המאוחדת ולא רק במילים אלא גם במעשים. נבנה כאן מוקד תחבורתי שימצב את ירושלים בראש המטרופולונים".

שר הבינוי והשיכון ויו"ר מועצת מקרקעי ישראל אורי אריאל אמר: "מדובר בהחלטה חשובה ומרגשת שתהפוך את הכניסה הישנה והפקוקה לבירת ישראל לכניסה מודרנית, נגישה ונוחה שתהווה את החיבור המושלם בין החדש והמודרני ובין ההיסטוריה שמייצגת עיר הנצח. זוהי השקעת ענק שתקדם את הבאים לעיר בתחבורה מהירה ובאזורי תעסוקה, מסחר ומלונאות מתקדמים ונרחבים".

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת: "היום אנו מתחילים להוציא לפועל את פרויקט הפיתוח הכלכלי המרכזי בעיר, רובע הכניסה לעיר שיוסיף לעיר 50,000 מקומות עבודה חדשים. במיקום הנגיש ביותר אנו בונים מרכז עסקי כלכלי בשילוב מרכז כנסים גדול, תיירות ענפה ומגוון תרבותי רחב שימשוך אליו חברות, משקיעים, וגופים כלכליים רבים. זוהי בשורה אדירה לתושבי ירושלים. אני מודה לשרי האוצר התחבורה והשיכון על תמיכתם ועל שיתוף הפעולה בקידום התכנית והוצאתה לפועל. ירושלים הפכה בשנים האחרונות אטרקטיבית יותר ויותר בפני משקיעים מהארץ ומהעולם ורובע העסקים החדש בכניסה לעיר ייתן תוספת כוח משמעותית לפיתוחה של ירושלים".

מנהל רשות מקרקעי ישראל, בנצי ליברמן אמר: "הסכם זה מבטא את תפיסתי לפיה הרשויות המקומיות הן שותף אסטרטגי של רשות מקרקעי ישראל.הסכמי הגג שנחתמו עם הרשויות המקומיות הן המענה בתחום הדיור והסכמים כדוגמת שער העיר בירושלים והקו הירוק בתל אביב נותנים מבטאים שיתופי פעולה המהווים מנוף כלכלי להתפתחות העיר. רשות מקרקעי ישראל רואה בקרקע משאב לאומי מרכזי למתן מענה בסוגיית הדיור ולהנעת המשק.קרקעות המדינה אינן מכונה לייצור מזומנים אלא תשתית לבניין וצמיחה"

אולם, לא כולם מרוצים מההסכם שנחתם. ראש עיריית חיפה יונה יהב תקף את החלטת הקבינט על ההשקעה בתוכנית,וציין כי פעם נוספת מעדיפה הממשלה לרכז את השקעותיה באזורי הביקוש של מרכז הארץ, על חשבון הפריפריה. ״ההחלטה לבנות את מרכז הארץ על חשבון הצפון והדרום היא עצובה והרסנית", תקף יהב, "מיליארד שקל לבניית מדינת המרכז, שגבולותיה כביש 1, היא עוד מסמר בדרך לריסוק מדינת ישראל. אני קובע שאין משבר דיור במדינת ישראל אלא רק במדינת תל אביב וירושלים שהן מרכז הארץ".

עוד הוסיף יהב כי "מיליארד שקל אשר יושקעו בצפון ובדרום בתעסוקה יגרמו להגירה המונית ליישוב מחדש של הגליל ושל הנגב ויפתרו את מחירי דירות הפחונים ב 6000 דולר במרכז הארץ. אני רק מקווה שהדורות הבאים יסלחו לנו על כך שריסקנו את הפריפריה. חיפה היא עיר חזקה למרות מדיניות הממשלה. אך הגליל והנגב מתפוררים. אני מציע שבמסגרת מדיניות זו יתנו גם מיליארד שקל לבניית הפריפריה בשדרות רוטשילד, מיליארד שקל להשלמת החוסר במוסדות ציבור ומשרדי ממשלה בירושלים והוספה של מיליארד לפיתוח משרדי טייקונים בהרצליה״.
[img][/http://www.themarker.com/polopoly_fs/1.2441333.1411401011!/image/3359818947.jpgimg]