כתב נושא: שאלה לחיים בן פסח.  (נקרא 3952 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יהודי_לוחם

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לשמאלנים לא תהיה תיקווה!
שאלה לחיים בן פסח.
« ב- : ינואר 24, 2014, 06:55:12 »
שלום חיי ושלום לכול חבריי הפורום היקרים,
רציתי לשאול מה היא דעתך על הרבי מלובביץ? ומה היא דעתך הכללית על החרדים?

דעתי: הדעה שלי על הרבי מלובביץ היא דיי גדולה(אבל לאופן חיובי  :) )  אדם מאוד מעורך וחכם ומנהיג אמיתי וזה על קצה המזלג.
דעתי על החרדים: החרדים הם אחינו לכול דבר וכאדם שמנסה לחזור בתשובה כיום מאמין שהם גדולי הדור שבזכותם הם ימשיכו את כול עם ישראל לחזור בתשובה ובעז"ה לביאת המשיח.

מה דעתך חיים?
אין לנו ארץ אחרת אין לנו דת אחרת

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בעניין: שאלה לחיים בן פסח.
« להגיב #1 ב- : ינואר 24, 2014, 17:19:01 »
בס''ד

אני מסכים עם דעתך על הרבי מלובביץ'.

לגבי החרדים הם כן אחינו לכל דבר. חובתנו לאהוב אותם. אבל אני חולק עליהם לגבי ארץ ישראל ומדינה יהודית. החרדים התנגדו להקמת המדינה. אבל עכשיו רוב רובם מקבלים את המדינה ברוך השם. אך אני גם מאמין שאסור באיסור מוחלט לוותר על אף שעל של ארץ ישראל השלמה וכל יהודי חייב לחיות בארץ ישראל וליישב את ארץ ישראל וצריך ריבונות יהודית בכל רחבי הארץ.

זה נפלא שאתה חוזר בתשובה. יישר כח יהודי יקר!

מנותק יהודי_לוחם

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : ינואר 28, 2014, 22:22:03 »
בס''ד

אני מסכים עם דעתך על הרבי מלובביץ'.

לגבי החרדים הם כן אחינו לכל דבר. חובתנו לאהוב אותם. אבל אני חולק עליהם לגבי ארץ ישראל ומדינה יהודית. החרדים התנגדו להקמת המדינה. אבל עכשיו רוב רובם מקבלים את המדינה ברוך השם. אך אני גם מאמין שאסור באיסור מוחלט לוותר על אף שעל של ארץ ישראל השלמה וכל יהודי חייב לחיות בארץ ישראל וליישב את ארץ ישראל וצריך ריבונות יהודית בכל רחבי הארץ.

זה נפלא שאתה חוזר בתשובה. יישר כח יהודי יקר!
הם לא מקבלים\קיבלו את המדינה בגלל הפשעים של הציונים החילוניים שעשו נגד דתיים לאחר הקמת המדינה והגעת יהודי תיימן וכול שאר היהודים הדתיים. והאמת שאני מסכים עם הדעה הזו.
מדינת ישראל הפכה להיות מדינה חילונית לגמריי שכול מה שהוא דתי זה טאבו וכו' שמתנכלים לדתיים ללא סוף.
זו מדינת ישראל? זו מדינת היהודים? מה אתה אומר חיים?

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #3 ב- : ינואר 28, 2014, 23:20:43 »
קודם כל, ברוך שובך לפורום "יהודי_לוחם"!
נשמח אם תשתתף פה כמה שיותר על מנת להרים את הפורום למעלה.

כל חרדי בעל תפיסה לאומית (בין אם ציוני ובין אם לא) הוא לגיטימי.
החרדים הם אכן אחינו.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #4 ב- : ינואר 29, 2014, 02:47:45 »
החרדים לא קיבלו את המדינה כמדינה יהודית, ולא חשבו שהיא אתחלתא דגאולה, בגלל שהחזון איש והרב מבריסק כבר זיהו אז שהמדינה הזו לא הולכת להיות מדינה יהודית.
והדור הראשון עוד רצה לשמור קצת על מה שזכר מבית אבא. והדור השני שמר קצת על מה שזכר מהדור הראשון, שזכר מבית אבא.
והדור השלישי בקושי זוכר.
והדורות הרביעי והחמישי כבר לא יודעים במה מדובר, וחלקם שואלים בעזות פנים: מה העבודה הזאת לכם?

לכן היחס של הציבור החרדי למדינה היה מאז ועד היום, כמו כל מדינה אחרת שבה חיים חרדים. כפופים לחוקי המדינה וחיים בה, אבל באופן כללי מסתגרים בתוך הקהילה.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : ינואר 29, 2014, 06:21:27 »
הם לא מקבלים\קיבלו את המדינה בגלל הפשעים של הציונים החילוניים שעשו נגד דתיים לאחר הקמת המדינה והגעת יהודי תיימן וכול שאר היהודים הדתיים. והאמת שאני מסכים עם הדעה הזו.
מדינת ישראל הפכה להיות מדינה חילונית לגמריי שכול מה שהוא דתי זה טאבו וכו' שמתנכלים לדתיים ללא סוף.
זו מדינת ישראל? זו מדינת היהודים? מה אתה אומר חיים?

בס''ד

אילו החרדים היו תומכים בהקמת מדינה יהודית לפני מאה שנה, הם היו יכולים בקלות להשתלט על התנועה הציונית הקטנה יחסית. אז הם היו הרוב גם בישוב בארץ ישראל. אילו כמה מיליוני חרדים היו תומכים בחזרה לארץ ישראל ובריבונות יהודית, המדינה הייתה קמה לפני השואה ולא הייתה שואה. הייתה מדינה עם מיליוני יהודים - רוב רובם שומרי מצוות. גם אחינו המזרחים היו עולים לארץ הקודש ולא היו גוזלים מהם את תורתם ומצוותיה. אם שיעור הלידה של החרדים והדתיים הלאומיים והמזרחים דאז, יתכן שהיו לנו 20 מיליון יהודים כיום בא''י, 80% מהם שומרי מצוות. בקיצור היה גן עדן בא''י ואולי המשיח כבר היה מגיע.

במקום החלום הזה, התנגדו לעלות לארץ ישראל ונשארו באירופה ונשרפו במחנות המוות. חבל.

לא רק זה: הטענה שישראל יוצרת חילוניים היא שיקרית לעמות מה שקורה בגלות הארורה. בגלות, 90% מהיהודים מתבוללים ולא יודעים מה זה להיות יהודי וברוב המקרים לא רוצים לדעת. יש שואה רוחנית בגלות. וזה לא חדש. זה גם היה כך באירופה לפני השואה. רוב היהודים שם לא היו שומרי מצוות. ההתבוללות בערה בכל מדינות אירופה. דוקא בא''י יש תקווה לחזרה בתשובה המונית.

מנותק יהודי_לוחם

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : ינואר 29, 2014, 18:29:04 »
בס''ד

אילו החרדים היו תומכים בהקמת מדינה יהודית לפני מאה שנה, הם היו יכולים בקלות להשתלט על התנועה הציונית הקטנה יחסית. אז הם היו הרוב גם בישוב בארץ ישראל. אילו כמה מיליוני חרדים היו תומכים בחזרה לארץ ישראל ובריבונות יהודית, המדינה הייתה קמה לפני השואה ולא הייתה שואה. הייתה מדינה עם מיליוני יהודים - רוב רובם שומרי מצוות. גם אחינו המזרחים היו עולים לארץ הקודש ולא היו גוזלים מהם את תורתם ומצוותיה. אם שיעור הלידה של החרדים והדתיים הלאומיים והמזרחים דאז, יתכן שהיו לנו 20 מיליון יהודים כיום בא''י, 80% מהם שומרי מצוות. בקיצור היה גן עדן בא''י ואולי המשיח כבר היה מגיע.

במקום החלום הזה, התנגדו לעלות לארץ ישראל ונשארו באירופה ונשרפו במחנות המוות. חבל.

לא רק זה: הטענה שישראל יוצרת חילוניים היא שיקרית לעמות מה שקורה בגלות הארורה. בגלות, 90% מהיהודים מתבוללים ולא יודעים מה זה להיות יהודי וברוב המקרים לא רוצים לדעת. יש שואה רוחנית בגלות. וזה לא חדש. זה גם היה כך באירופה לפני השואה. רוב היהודים שם לא היו שומרי מצוות. ההתבוללות בערה בכל מדינות אירופה. דוקא בא''י יש תקווה לחזרה בתשובה המונית.
מן הסתם שהחרדים התנגדו ובצדק... הוגה הציונות זה המתבולל הגדול ביותר שידעה היהדות..
ישראל אכן מייצרת מיתבוללים שנותנים לאנשים כמו בנצי גופשטיין במה בערוצים ומביאים 5-6 אנשים אחרים שיתנגדו להם ומנסים להביך אותם או אנשים שלא מרשים לנהל אפילו אורך חיים דתי מנימלי כגון להניח תפילין וכו'
או אנשים כמו יאיר לפיד שר"י שמנסים בכוח לדפוק את החרדים ולבטל את כול כוחה של היהדות בארץ ישראל.
הציונות כדרך אידיאולוגית היא דבר במובן מסויים טוב אבל לא כשרוב הציונים שהיו היו נגד הדת באופן נחרץ.
רוב החרדים היום יודעים שזו תחילת הגאולה ויודעים זאת טוב כי כך בדיוק כתוב בכול הנבואות על אחרית הימים ולכן אני נוטה "לאמץ" את הדעה של החרדים.
כתוב בנבואות גם שמספיק קהילה אחת שכולה תחזור בתשובה ותגאל את עם ישראל.
אפשר להגיד במובן מסויים שישראל כן יוצרת חילונים.. אתה צריך לראות את החינוך שילד בן 5-6 מקבל ועד הצבא כולל.
תמיד יגידו לך שגיור רפורמי יותר טוב וכול השטויות האלו שצריך להיות פתוח יותר ולקבל הומואים וכו' וכו'...
רק תיראה למשל(מקרה שמאוד מאוד ציער אותי) היה בחירות בבית שמש, המתמודד החרדי זכה (ב"ה) ואז חילוניים גמורים ואנשים עם כיפות וגם חברה דתיים לאומיים עשו הפגנות נגד ראש העיר הזה..
במקום ליצור אחדות ולהביא את העם סוף כול סוף לגאולה שלמה ומלאה אנשים שהם כביכול דתיים מביאים לפילוג העם ולא מבינים את המצוות וההלכות הכול כך ברורות...