כתב נושא: מלחמת העולם Z  (נקרא 1949 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דמי אחיך

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
מלחמת העולם Z
« ב- : ספטמבר 30, 2013, 07:45:43 »
סתם רציתי לשתף כמה מחשבות. צפיתי עכשיו בסרט 'מלחמת העולם Z' (באנגלית 'World War Z'). למי שלא מכיר, מדובר בסרט עם 'זומבים', שהם בסרט הזה בני אדם שננשכו ע"י זומבים אחרים (לא ברור בדיוק מאיפה זה התחיל), והנשיכה הופכת אותם ליצורים מכוערים, חסרי בינה וצמאי דם, שכל תכליתם היא להרוג עוד ועוד אנשים. כמובן שמיד נזכרתי באנלוגיה המבריקה מהפורום הזה של ה'אורקים' בקשר לערבים ולסודנים.

(למי שרוצה לראות את הסרט ולא מעוניין ב'ספוילרים', שיפסיק לקרוא כאן)

בסרט, בראד פיט הוא השחקן הראשי, ותפקידו למצוא תרופה\פיתרון כלשהו לבעיית הזומבים. הוא מקבל מידע שהמקום היחיד על כדור הארץ שעדיין שורד הוא ישראל, שבנתה חומה ענקית בגלל מידע מודיעיני מוקדם וכך הצליחה לעצור את הזומבים מלהיכנס לתחומיה. הוא טס לישראל (לירושלים) כדי להמשיך ולחקור את הבעיה, ושם הוא רואה בסמוך לחומה חבורה של יהודונים וערבים שרים ביחד שירי שלום בקול רם (הזומבים "איחדו" אותם מסתבר), והיות והזומבים נמשכים לקולות חזקים, הם פשוט פושטים על החומה בכל הכוח בעקבות הרעש החזק, ומצליחים לחדור לירושלים. ממש רואים בסרט חיילים של צה"ל מתחילים לירות בהם אבל אין להם סיכוי, והזומבים פשוט מחריבים את ירושלים וישראל ורוצחים את כולם.

נכון שזה בסה"כ סרט, אבל החלק הזה כאב לי מאד, והיות ובין הזומבים והערבים יש"ו אין הרבה הבדלים (הערבים לפחות מתוחכמים קצת לפעמים בצורה שבה הם משקרים ועובדים על השמאלנים, וגם לפעמים בוחרים לאנוס במקום לרצוח, אלו ההבדלים שאני מצליח לחשוב עליהם). גרם לי לחשוב על הסכנות לעם שלנו ועל היום שבו חלילה ההתנהלות שלנו תאפשר לחיות האלה לחסל אותנו.

נ.ב בעצם כשאני חושב על זה, יש עוד הבדל בין הזומבים והערבים - הזומבים בסרט פשוט נושכים בני אדם ותוך 12 שניות האדם שננשך הופך לזומבי. הערבים, אם חס וחלילה יקבלו הזדמנות, ממש לא ירצחו אותנו בכזה נועם. איך אמר בעלה של נעמי שמר פעם? "הערבים אוהבים את הרצח שלהם חם, לח ומהביל, ואם אי פעם יהיה להם חופש להגשים את עצמם, אנחנו נתגעגע לגזים הטובים והסטריליים של הגרמנים". עד היום הייתי קורא להם "חיות" אבל אין כזו אכזריות בחיות, אז אני חושב שאאמץ את הכינוי "אורקים" שמייצג אותם בצורה מדויקת.