ב 2005, כשהייתי חייל בדרום הר חברון, אני זוכר שאנו כבר אז היינו דיי כפופים לחוקים נלעגים שהגנו על ערבים, אבל המג"בניקים עדיין צפצפו על החוק, כמו שצריך.
אני זוכר שהערבים של אחד הכפרים גנבו 100 מ' מגדר ההפרדה שהייתה טרייה באותו אזור, המג"בניקים הוציאו את הערבים מהכפר הסמוך לגדר, שהיה כפר קטן יחסית והעמידו את הגברים בח'.
הם שאלו את הערבים בדרך הטובה ביותר מי גנב את הגדר, פשוט ולעניין, שאלה, אין תשובה, קת לברך. שוב שאלה, אין תשובה, קת לברך השנייה.
אחרי שהם שברו לערבי אחד את הרגל, כולם החלו לזמר כמו מקהלת כנסיה אפרו-אמריקאית.
ככה מתנהלים מול מחבלים, רק ככה. מזלנו הוא שאז עוד לא היה פייסבוק שמייסבוק וכל הדרעק הזה, התקשורת לא הייתה כ"כ חטטנית אז כמו היום, לכן המקרה עבר ללא אזכור בתקשורת.
כיום, אין סיכוי שאפילו מג"ב היו מעזים לעשות זאת, הממשלה מנוונת את כל מנגנוני הביטחון באשר הם.
אה כן ואגב, עוד אז הערבים היו צוחקים עלינו ומנסים בכוח להתגרות, אנחנו כמובן לא רצינו לשבת בכלא, לכן החלטנו לא להגיב ולקרוא למג"ב במקום, ברגע שהגיעו מג"ב, הערבים היו בורחים למחילות שלהם כמו עכברים מפוחדים ולא מעזים לצאת במשך כמה שעות טובות.
במבט לאחור, אני חושב שכבר אז, עוד לפני הבריחה עם הזנב בין הרגליים, היה אפשר להבין שאלא אם כן מדובר במג"ב, עדיף לא להתגייס וללכת לתרום במקומות אחרים, כמו למשל עם הח'ברה מהנוער של יו"ש.