בס''ד
א. יש לך הוכחות שפעולות תג מחיר (שנמשכות כבר תקופה לא קצרה) גרמו לערבים לעזוב את הארץ?
היום הכל זה "מבחן התוצאה". אז אני מבקש חיים, שתראה לי תוצאות. ולא תאוריה.
מאות אלפי ערבים עזבו את ארץ ישראל אחרי כל איתיפאדה. עם הגידול הטבעי העצום של הערבים, הם היו אמורים להיות הרוב כבר בא''י, אך האוכלוסייה הערבית די יציבה למרות שיש להם הרבה ילדים. הסיבה היא הגירה ערבית כל שנה שמתרחשת מאז מלחמת ששת הימים. אני אישית רואה הרבה ערבים מארץ ישראל פה בניו יורק והמספר גדל והולך ב''ה. יש הרבה יותר הגירה ערבית כשיש כלכלה ערבית גרועה כי יהודונים מעסיקים פחות ערבים כשיש טרור, אלימות, איתיפאדות ומתח. כשיש פחות עבודה, יותר ערבים עוזבים. גם כשיש ירידה באיכות החיים של הערבים הם עוזבים - הם תמיד מתלוננים שהם לא יכולים לסבול את המחסומים ביהודה ושומרון למשל.
אם כלי הרכב שלהם ניזוקים, אם הרכוש שלהם ניזוק, גם זה גורם לירידה באיכות החיים. אם זה גורם ליותר מתח, זה לא טוב לערבים כלכלית.
אני לא רואה ערבים "מפוחדים". ההפך, אני רואה שדווקא זריקת האבנים ובקבוקי התבערה נמצאת במגמת עלייה.
אז איך אתה טוען שערבים מפחדים?
זה כן מפחיד כשתוקפים כלי רכב וכשעושים נזק לרכוש. אכן זה עדין לא קרה מספיק כדי לגרום פחד כללי אבל נקודתית זה כן מראה לערבים שיש יהודים שלא מפחדים מהם ושמוכנים לעשות משהו נגדם סוף סוף. אילו לא הייתה שום פעולה של תג מחיר וכל היהודים היו מתנהגים כמו שאתה מציע, הייתה יותר אלימות ערבית. ערבים רק מבינים כח.
דבר שני, אין עניין להפחיד סתם ערבים תמימים (כמו אלו שבאבו גוש). צריך להפחיד את הטרוריסטים.
ערבים "תמימים"? חחחחח. הערבים שיושבים בשקט באבו גוש יותר מסוכנים מהטרוריסטים. הערבים שיושבים בשקט ומתרבים, הם הסכנה הגדולה ביותר. הערבים ה"תמימים" הם גם אלה שמצליחים ללכת עם אלפי יהודיות והם גם אלה שמשכנעים את היהודונים שיש סיכוי ל"שלום" ו"דו קיום" - כלומר התאבדות לאומית.
מתח זה דבר רע. זה גורם לפיגועים ולזריקת אבנים ובקבוקי תבערה על יהודים.
ההפך. חולשה יהודונית גורמת לפיגועים. אחרי מלחמת ששת הימים, היה הרבה מתח אבל הערבים לא העיזו להרים ראש. גם כשמנחם בגין נבחר לראשות הממשלה ב1977, כל ההתפרעויות הערביות שהיו לפני כן נפסקו לגמרי. היה שקט מוחלט בכל רחבי ארץ ישראל כולל יהודה שומרון ועזה. כי הערבים חשבו שבגין "טרוריסט" ו"גזען" כמו שהתשקורת טענה אז ושתהיה עוד דיר יאסין. אבל אחרי שבגין הציע למסור את כל סיני למצרים הנאצית ואחרי שהוא הציע אוטונומיה לערבים ביהודה שומרון ועזה, הבינו שבגין רק בלוף. אז האלימות התחילה שוב וחברי הכנסת הערבים שוב התחילו לאיים.
התבוללות אפשר למנוע לא רק בעזרת מתח, אלא גם בהסברה רצינית וחיובית, ל - "למה להתבולל זה רע?"
לפנחס היה פיתרון להתבוללות והקב''ה בירך אותו ואת זרעיו לעולם ועד על מה שהוא עשה. בטח שהיית גם מגנה אותו. הרי מה שהוא עשה היה אלים פי אלף ממה שלוחמי תג מחיר עושים. הרי פנחס הרג את זמרי בן סלוא נשיא שבט שמעון!
אבל אם אתה שואל מישהו מ"מרכז המפה הפוליטית" אם זה גורם לו לעבור ימינה - התשובה היא "לא!". חד משמעית.
מי שמגנה את תג מחיר שמאלני. רק בדור הדפוק הזה מגנים ניקוב צמיגים כשהערבים מנסים במשך 120 שנה לבצע רצח עם נגד היהודים. מה שאתה אומר זו אותה שטות שנאמרה כשהאצ''ל, הלח''י והליגה להגנה יהודית פעלו. כשהייתי היו''ר של הליגה, שמעתי את השטויות האלו כל הזמן.
דבר שני, אל תשווה בין פעולות האצ"ל שהיו הכרחיות לאותה תקופה, לבין פעולות תג מחיר שהן ממש לא הכרחיות, ואפילו פוגעות ביהודים עצמם.
אני לא משווה. לוחמי האצ''ל
הרגו מאות ערבים וכולם גינו אותם אז ממש כמו שמגנים את תג מחיר כיום. ללא ספק גם אתה היית מגנה את האצ''ל, הלח''י, הליגה להגנה יהודית, המכבים וכו'. קל מאוד לומר עכשיו שאתה לא נגד מה שהאצ''ל עשה - אבל אז היית מגנה אותם ועוד איך אם אתה מגנה את תג מחיר היום.
חיים, כל היום אתה מדבר ומדבר, פעולה אחת לא ראינו, אחת!
פוצצתי עשרות פצצות וישבתי בכלא חמש וחצי שנים. כמה פצצות אתה פוצצת? כמה זמן אתה ישבת בכלא?
אתה מתלונן גם נגד תג מחיר כי הם לא הורגים ערבים. זה אתה שרק מדבר ומדבר. אם תג מחיר לא מספיק רציני בשבילך, לך אתה ותעשה מה שאתה דורש שאחרים יעשו.