זוכרים את אלן דרשוביץ'?
למי שכאן שלא יודע על מי אנו מדברים נספר לכם שמדובר באחד מהמשפטנים הגדולים בעולם, שבמקרה הוא גם יהודון שמאלני.
מדי פעם הוא מקבל במה כדי להשמיע את הבלי ה"שלום" שלו בכלי התעמולה הן של השמאל והן של האמריקאים.
עכשיו הוא "מביא אותה" בהברקה חדשה/ישנה:
"יוזמה לחידוש המשא ומתן בין ישראל ל'פלסטינים'".אבל זה לא הכל.
לדרשוביץ' ישנה דעה נחרצת (ודי צפויה וממוחזרת) על נושא "הפרדת דת ומדינה" במדינת ישראל.
מכיוון שהמשא ומתן המדיני לא כל כך מעניין אותנו (זה משול לטחינת מים), נביא לכם את דבריו על נושא היהדות במדינה.
וכך הוא אומר:
"כמה מהאנשים הטיפשים ביותר בישראל מחזיקים בתואר 'רב'. הם לא מבינים את התורה ולא מבינים יהדות, והם לא מבינים את ישראל. אבל בגלל שהם מכונים רבנים, אז יש מי שיקשיב להם. לדאבונם, אני בא מרקע ישיבתי, אז אני יודע עד כמה רבנים מסוגלים להיות טיפשים. ואין לי שום כבוד מיוחד לאדם רק מפני שלפני שמו יש את התואר 'רב'. כמו שאין לי כבוד מיוחד למישהו רק מפני שלפני שמו מופיע התואר 'חבר כנסת'."אנו מסכימים לחלוטין שהתואר "רב" אינו ערובה לחכמה ולידע מעמיק בהלכה. כמה מהרבנים המפורסמים בישראל הם הוכחה לכך, אבל דרשוביץ לא מתכוון לרבנים שאנו מדברים עליהם (אלו שפוסקים בטיפשותם ורשעותם על מסירת חלקי ארץ ישראל), אלא הוא מדבר על הרבנים האמיתיים. אלו שמייצגים דעת תורה בצורה אמיתית.
ועוד הוא ממשיך:
"הייתי מביא להפרדה גמורה בין דת ומדינה. ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי, אבל כמו שאמר הרצל, הרבנים צריכים להישאר בבתי הכנסת. תראי נגד כמה רבנים הוגשו כתבי אישום בישראל, וזהו רק קצה המזלג.
לשמחתי, בארצות הברית אני יכול להחליט שהרב אבי וייס הוא הרב שלי, ולא איזה רב ראשי בישראל. כאן למדינה אין שום השפעה על הדת".הרב וייס שדרשוביץ מחשיב כרבו הוא רב ליברל שהרבנות כבר סימנה את "גיוריו" כ"מוטלים בספק" (בלשון עדינה).
מה שבעצם דרשוביץ רוצה בישראל הוא מצב דומה לארה"ב - 70 אחוזי התבוללות!
לראיון המלא:
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/526/233.htmlולפני שנשכח - דרשוביץ' טען שישנם אנשים טפשים הנושאים בתואר "רב" שאינם מבינים את היהדות ואת התורה, אז לפני כ-30 שנה הוא ערך עימות עם אחד כזה והתוצאות לפניכם: