שכחתה כמה אירגונים אני מוסיף יש לי רשימה במחשב
זה כולל מה שסמתה + כמה שלא
גבעת חביבה
אתר הלומדים לחיות בשלום. האתר, המתחדש כל העת, משמש במה להידברות בין אדם לאדם ובין עם לעם. האתר מתנהל בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית.
בנק''י
בנק"י היא תנועת נוער פוליטית המהווה את המשמרת הצעירה של המפלגה הקומוניסטית הישראלית. היא תנועת פועלת על-פי ערכים ועקרונות סוציאליסטיים המשקפים את האמונה באנושיות כערך עליון, ואת ההתנגדות הבלתי מתפשרת לכל צורה של ניצול או דיכוי של אדם בידי אדם.
בת שלום
רשת נשים פמיניסטיות לקידום השלום. בת שלום פועלת לקידום שלום צודק בין ישראל לשכנויתיה הערביות, הכולל הכרה במדינה פלסטינית לצד ישראל, שירושלים / אל-קודס בירתן. בתוך ישראל בת שלום פועלת למען חברה דמוקרטית, צודקת המושתתת על שוויון בין נשים לגברים.
גוש שלום
גוש שלום הוא תנועת-שלום "רדיקלית" חוץ-פרלמנטרית ובלתי-תלויה בכל מפלגה או גוף פוליטי. מטרתו העיקרית של הגוש היא להשפיע על דעת-הקהל הישראלית ולהובילה לשלום ולפיוס עם העם הפלסטיני.
בצלם
בצלם, מרכז המידע הישראלי לזכויות האדם בשטחים, הוקם בשנת 1989 על-ידי אנשי רוח, משפטנים, רופאים, עיתונאים וחברי כנסת. מטרותיו העיקריות של בצלם הן להיאבק נגד הפרות זכויות האדם בשטחים, באמצעות תיעודן והבאתן לידיעת הציבור הרחב וקובעי המדיניות; להילחם בתופעת ההדחקה וההכחשה הקיימת בחברה הישראלית; ולתרום ליצירת תרבות של זכויות אדם בישראל.
ניסן-נשים צעירות מנהיגות
ארגון הפועל לקידום נשים צעירות בישראל. הארגון מטפח את יכולת ההנהגה של נשים צעירות ישראליות ופלסטינאיות כאחד, תומך ביוזמות ועוזר בפיתוח רעיונות ובונה שותפויות ביניהן.
נתיבות שלום
התנועה לתורה, ציונות ושלום
כיבוש
מטרת האתר הינה לספק מידע ופרשנות אלטרנטיבית לארועים המתרחשים בשטחים הכבושים - הגדה המערבית ורצועת עזה - בעברית, רוסית ואנגלית. הצורך במידע כזה עלה משום שההרס וההרג המתמשכים בשטחים הכבושים מוצגים באמצעי תקשורת בישראל ובארה"ב כ"מלחמה נגד הטרור" ו"מאבקה הצודק של ישראל על קיומה וביטחונה". העורכים מייצגים מגוון דעות באשר לפתרון האופטימלי לסכסוך הישראלי -פלסטיני. אר כולנו מאמינים שפתרון בר קיימא לסכסוך חייב להיות מושתת על סיום בלתי מותנה של הכיבוש הישראלי, ועל עקרונות של שוויון, צדק וכבוד הדדי. העורכים: ויקטוריה בוך; עדי דגן; יהודית הראל; אורן מדיקס; מאיר מרגלית; ורה ריידר.
מחסום Watch
קבוצת מחסום Watch נוסדה בינואר 2001 בעקבות הדיווחים בעיתונות על פגיעות בזכויות האדם של הפלסטינים העוברים במחסומי צה"ל ומשמר הגבול בגדה המערבית. היוזמה היתה של שלוש נשים - רוני יגר בעלת ותק במאבק על זכויות אדם בגואטמלה ובמקסיקו, עדי קונצמן הפמיניסטית שעלתה מברית המועצות לשעבר ב-1990 ויהודית קשת האורתודוקסית. מאז נוספו לקבוצה יותר מכ-400 נשים ישראליות, בכל הארץ. מטרות הקבוצה הן: 1. הסתכלות על התנהגות החיילים והשוטרים במחסומים. 2. שמירה על זכויות האדם של פלסטינים המנסים להיכנס לישראל. 3. רישום ודיווח על הנעשה במחסומים לקהל רחב ככל האפשר, מרמת מקבלי ההחלטות ועד הקהל הרחב.
פורום דו-קיום בנגב
חזון ארגוני: מאבק משותף לשוויון זכויות מלא עבור תושבי הנגב הערבים וקידום דו-קיום בין תושבי הנגב. הפורום לדו-קיום בנגב הוקם ב-1997, על ידי תושבים יהודים וערבים בנגב, במטרה לשמש מסגרת לשיתוף פעולה יהודי-ערבי, להוות בסיס למאבק משותף לשוויון זכויות אזרחי ולטפח סובלנות ודו-קיום בנגב. הפורום הנו הארגון היהודי/ערבי היחיד שצמח ופועל בנגב ומשתף פעולה באופן אינטנסיבי עם ארגונים יהודיים וערביים מהנגב ומרחבי הארץ.
פרופיל חדש
תנועת פרופיל חדש היא תנועה לאזרוח החברה בישראל, תנועה פמיניסטית של גברים, נשים ונוער הפועלים לשינוי החשיבה הצבאית ששולטת בכל פינה בחיינו, לעקירת החינוך המיליטריסטי, ולביטול חובת הגיוס.
שם
אתר אינטרנט עצמאי לסיפורי חוויות חיילים מן השטחים.
שלום עכשיו
"שלום עכשיו" היא תנועה שלום עממית רחבה חוץ פרלמנטארית. "שלום עכשיו" קמה להשגת מטרה אחת: שכנוע דעת הקהל בישראל ושכנוע ממשלות ישראל, בצורך ובאפשרות להשגת שלום צודק ופיוס היסטורי עם העם הפלסטיני ועם מדינות ערב השכנות - וזאת בתמורה לפשרה טריטוריאלית ועל יסוד העיקרון של שטחים תמורת שלום.
תעאיוש
שיתוף פעולה ערבי-יהודי שלא כדרך המזרח התיכון המקובלת בעשורים האחרונים. חיים ביחד.
הארכיון המקוון של השמאל הרדיקלי בישראל
מסד הנתונים המוקדש לשמאל הרדיקלי בישראל. ארכיון התנועות והארגונים שביקשו לפלס דרך לשלום, לשוויון ולאחווה בין יהודים וערבים בארץ העצובה והקשה הזו.
הוועד נגד הריסת בתים
הוועד הישראלי נגד הריסת בתים הוא קבוצה לפעולה ישירה בלתי אלימה, שהוקמה במקורה כדי להתנגד להריסת הבתים הפלסטיניים שמבצעת ישראל בשטחים הכבושים. כשצברו הפעילים ידע מכלי ראשון על הברוטליות של הכיבוש, הורחבו פעולות ההתנגדות גם לתחומים נוספים - הפקעת קרקעות, הרחבת התנחלויות, סלילת דרכים עוקפות, מדיניות ה"סגר" ו"ההפרדה," עקירה של אלפי עצי פרי ועצי זית, ועוד. הדיכוי האכזרי של הנסיונות הפלסטיניים להיפטר מן הכיבוש, ובהם גם האינתיפאדה הנוכחית, רק הוסיפו ממד נוסף של דחיפות למאמצי הוועד.
הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל
הוועד נגד עינויים מעניק ייעוץ וסיוע משפטי לקורבנות העינויים, הדרכה וסיוע לעו"ד המייצגים אותם. הוועד מתייחס לכל רשויות החקירה בישראל: צבא, משטרה ושב"כ. הוועד מנהל מאבק נגד הניסיון לחוקק חוק המתיר עינויים בחקירות ונגד הניסיון להתיר החזקת בני ערובה על פי חוק. הוועד נגד עינויים משמש מרכז מידע ארצי ובינ"ל בכל הקשור לשימוש בעינויים בחקירות בישראל.
הקמפוס לא שותק
סטודנטים ומרצים נגד הכיבוש.
הקו הירוק
הקו הירוק היא תנועה עממית הקוראת ליציאה מהשטחים תוך פינוי ההתנחלויות וקביעת גבולה של ישראל על-פי הקו הירוק.
רבנים לזכויות אדם
ארגון העוסק בקידום זכויות האדם מתוך תפיסה יהודית. הארגון מסייע לאנשים שזכויותיהם נפגעו, ופועל באמצעות אי-ציות אזרחי ולובי בכנסת.
רעות - סדקה
רעות סדקה ארגון שהוקם ב 1982 וחברים בו בני נוער ישראלים, הן ערבים והן יהודים אשר פועלים לקירוב ולנסיון ליצור אחווה בין שני העמים.
רופאים למען זכויות אדם
עמותת רופאים לזכויות אדם הפועלת לקידום וליישום זכויות אדם בתחום הבריאות בישראל ובשטחים בשליטתה. באתר מידע על הפרוייקטים הרבים של העמותה: הזכות לבריאות וחופש תנועה בשטחים הכבושים ובמזרח ירושלים, זכויות בתחום הבריאות למהגרי עבודה (עובדים זרים), אסירים ועצירים, ערבים אזרחי ישראל ועוד.
קמפו
קבוצה למעורבות פוליטית וחברתית סטודנטיאלית
קואליצית נשים לשלום
"אנחנו, נשים יהודיות ופלסטיניות, אזרחיות המדינה וחברות במספר ארגוני נשים, פועלות למען שלום צודק ברוח העקרונות הבאים: סיום הכיבוש, שיתוף מלא של נשים בכל המו"מ לשלום, הקמת מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל - בגבולות 1967, הכרה בירושלים כשתי בירות לשתי מדינות, הכרה של ישראל באחריותה לתוצאות מלחמת 1948 ומציאת פתרון צודק לבעיית הפליטים הפלסטינים, שוויון, צדק ושותפות לפלסטינים אזרחי המדינה, התנגדות למיליטריזציה של החברה הישראלית, תביעה לזכויות אדם ואשה לכל תושבי/ות המדינה, מאבק למען צדק חברתי והשתלבות במזרח התיכון."