כתב נושא: הרב אמנון יצחק - מעמד שטחי ארץ ישראל עפ הרב שך  (נקרא 11693 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
מה הסיבה שהם מפחדים ומתנגדים לרב כהנא זצוק״ל הי״ד? שהוא יגרום לאחרים להבין שדרכם התורנית שגויה מהיסוד? בגלל שזה יהרוס להם את כל הטרמינולוגיה? או שבגלל שהם באמת חושבים שהוא יותר גרוע מכל כופר חילוני אתאיסט בגלל שהוא ״זר ליהדות״? מעניין אותי לדעת אחת ולתמיד את הפחד והחשש של חלק לא קטן מקרב ההנהגה החרדית ומאמיניה.הרב שלי אמר שהרב אמנון יצחק שליט״א הוציא דיבה על מורינו ורבינו הרב כהנא זצוק״ל וטען שהרב כהנא צדק מבחינה פוליטית אבל שדרכו התורנית היא לא היהדות האמיתית.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
הכל קשור ל-ג' השבועות משום שזה העניין המרכזי עליו נשען החרדיזם, נתינת משהו שאינו שלך היא בסיסית ושייכת תמיד, רש"י הראשון לתורה עיין בבקשה, זה מכונן ומרכזי.
מי שעושה סלט זה אתה, ההבדל בעולם החרדי הוא בפרקטיקה, אבל ברעיון המכונן -אין מחלוקת!
התפרצויות קטנות ועלובות של שטעטל-גטו של יהודים בחו"ל לא מלמדת דבר ולא משליכה דבר לעינייננו.
אתה נמצא היום עם שלטון יהודי פר אקסלנס בארץ ישראל (אמנם של חבורת בוגדים וכת גזע האדונים הישראלי ועדיין), למצב של שלטון יהודי באשר הוא בארץ ישראל מתנגדים כל החרדים ללא יוצא מהכלל עד בא משיח, נקודה.
אנו רחוקים ת"ק פרסה על ת"ק פרסה מיישום הלכות מלכים על ישראל, א-ב-ל, הנסיון הפתטי להשליך מהשטעטל לפה הוא שורש כל העליבות המחשבתית של החרדיזם מחד ושל כת גזע האדונים מאידך.
אם אתה רוצה להמשיך להעמיד סטנדרטים של גטו ושטעטל בישראל ולטעון באותה נשימה שאתה בעד ניקוי מוחלט של אורקים מהארץ, אתה חי עובדתית בסתירה שאתה חוזר ולא מיישב אותה.
חרדיזם וכהניזם (בניגוד למה שניסו לצייר פה לא פעם), לא עולה בקנה אחד, נקודה! וזה לא משנה כמה פעמים תנסה לעשות פה  שמניות באוויר.
כמובן, צריך להפריד בין ה"עמך" החרדי שחלקו הניכר העריץ את הרב כהנא, דרכו ותורתו, גם כיום לבין ההנהגה החרדיסטית הן בשכבת הרבנים והן בשכבת העסקנים שמתמרנים אותם שהתנגדו ועודם מתנגדים לרב כהנא, דרכו ותורתו, עובדתית.
אז אתה יכול להמשיך לשחק בנדמה לי ולפסוח על שתי הסעיפים ואני מעמיד אותך עתה בין 2 אפשרויות הגיע הזמן לבחור-
1. הרב שך.
2. אנטי אורקים.
הגיע הזמן לבחור!
סלח לי, אבל אתה מדבר שטויות וחוזר עליהן בלי קשר.
את הרש"י על פסוק ראשון שבתורה אני זוכר עוד מהחיידער. כוח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גויים וכו'. זה לא קשור.
החרדיזם נשען על כל התורה שבכתב ועל כל התורה שבעל פה. לייחס אותו לשלושת השבועות, זו צרות מוחין וקטנוניות ולא קשור לשום דבר.

אתה בז לגטו ולשטעטל בדיוק כמו כל הכופרים בסגנון בן גוריון ומשה דיין. בטוח בעצמך שאילו היית בקישינב או בפרעות ת"ח ות"ט, כל העולם היה משקשק מעוצם זרועך תפוחת השרירים.
מאידך, אתה מתעלם מהעובדה שאני מציין ומזכיר את העניין שכשהיה צריך, הם נלחמו. עיין במגילת אסתר (אתה מתעלם מזה שוב ושוב).
כמובן, אחד שבז לגמרא ולגאונים, יבוז ל"חרדיזם ושלושת השבועות" כי כל זה היה לפני המון המון שנים, כפי שכתבת לעיל. אבל הפסוק שבחרת לך לכינוי, עוד היה הרבה לפני כן.
אומרת הגמרא במסכת תענית (לא זוכר במדוייק) שבלעם בירך את ישראל שיהיו כעץ ארז שהוא חזק ויציב, אבל יש חסרון. כשבאה רוח חזקה ממנו, שוברת אותו ועוקרת אותו. וה' בירך את ישראל שיהיו כקנה או כערבה, שנעה עם הרוח ולא נכנסת ראש בקיר.
על השלטון היהודי בארץ ישראל, כבר כתבתי.
ולטעון שהרב שך היה חובב אורקים או משהו כזה, זו גסות רוח וסטיה מהאמת. התעלמות מהעובדה שהרב שך עניין אותו יותר לשמור על עולם התורה, מלהתעסק בפוליטיקה זולה וענייני צבא שאת זה ממילא עוד השאירו לחילונים מימי פרוץ המדינה.
מה היו השיקולים של החזון איש שפסק שגיוס בנות זה יהרג ועל יעבור? והרי אנחנו יודעים שאפילו ערל שאונס נקבה זה לא יהרג ואל יעבור. אז בגלל חשש שזה יקרה? אלא שזה מצב של שעת השמד. ולכן הציבור החרדי לא הולך לצבא ומעדיף להשאר בחממה הרוחנית של בני ברק.
אני בטוח שאם הצבא היה כשר ויהודי, ראשי הישיבות היו מובילים את תלמידיהם לשם בכל שעת צורך. עניין של פיקוח נפש.
להסתכל על זה שהם לא הולכים לצבא כי "גטו, שטעטל, גלותיות, עליבות"... זו צורה מאוד קטנונית.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק fabregas

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
כמו שכתבתי בתגובה לוידאו ביוטיוב: הרב אמנון יצחק מתעלם מדבר אחד מהותי - האם נצחונותינו במלחמות הגדולות (48', 67', 73') אינם יכולות להיחשב כמתנה מהקב"ה?

הרי גם בתקופתו של יהושע לא קיבלונו את ארץ ישראל במתנה ללא להילחם. גם יהושע נלחם בחרב נגד העמים השונים שישבו כאן וניצח בזכות הקב"ה.

אני חושב שהרוב כאן יסכימו איתי שהצחונות שלנו במלחמות השיחרור היו מתנה מהקב"ה, ואין לאף בן אנוש זכות לזרוק מתנה שקיבל מבורא עולם.

זאת ארצנו, ואין רשות לאף יהודי (חשוב ככל שיהיה) לוותר על ארץ ישראל.

והנה מו"ר הי"ד מתייחס בדיוק לשאלה הזאת ולגישה החרדית הגלותית:
http://www.facebook.com/photo.php?v=383297298408018&set=vb.164378053613862&type=3

קודם כל הוא קרא מדבריו של הרב שך ולא תיאר את התמונה הכוללת.
דבר שני, אחרי כיבוש יהושוע לא היה עוררין על ריבונות העם הישראלי בארץ - עכשיו יש.
זה ההבדל וזאת הסיבה למה השליטה כיום לא נחשבת שקיבלנו את הארץ לגמרי.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
היה עוררין.
עד ימי דוד המלך לא מוגרו לגמרי שאר העממים הזרים מארץ ישראל ועם ישראל סבל מהם מאוד בכל תקופת השופטים.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק fabregas

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
כל פעם שתקפו אותם זה כי העם חטא.
אבל לא היה עוררין שארץ ישראל היא של היהודים.
לא היה עוררין על הריבונות של עם ישראל על הארץ ישראל עד שקמו הדתות האחרות שחושבות שכל מה שהקב"ה הבטיח לנו עובר אליהם.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
תיקון. לא היה עוררין עד שיצאנו לגלות.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק fabregas

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
הגלות של ה2000 שנה הייתה בסמוך להקמת הנצרות וביסוסה באימפריה הרומאית.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
עוררין קמו מאז גלות בבל. היו בעיות בזמן שיבת ציון של עזרא וזרובבל.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק fabregas

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
עוררין קמו מאז גלות בבל. היו בעיות בזמן שיבת ציון של עזרא וזרובבל.

גם אם כן, גלות בבל זה נעשה במעמד של גלות.
כלומר, העונש הכבד ביותר שעם ישראל מקבל - עוררין על השליטה שלנו בארץ זה בא בגלל חטאים.
וזה למה השליטה שלנו פה היא לא מוחלטת.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
ברור. גם בשיבת ציון של עזרא וזרובבל הם לא תבעו את כל חלקי הארץ, גויים ישבו פה. גם החשמונאים לא כבשו את כל הארץ.

צבא יהושע עוד יחזור!