יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
ויכוח שהיה לי עם בחור דתי
Rafoe:
--- ציטוט של: רחמים על דצמבר 18, 2012, 23:30:25 ---כי גם בין רבנים יש חילוקי דעות
--- סוף ציטוט ---
נכון. יש מחלוקות על החמרות ועל הקלות אבל לא על הבסיס. לא על המהות.
זה מזכיר לי את כל אותם רבנים מטעם שרצו למסג שהוצת בטובא וטענו ששריפת המסגד "היא מעשה אנטי יהודי" (הייתי צריך לסיים חבילת נייר טישו כדי לנגב את דמעות הצחוק).
אביר הקרנפים:
או הרב מטעם, שרלו, שאמר שאנחנו צריכים לקבל רפורמים (ואת הגויים שיש בתוכם כמו ה"רבנית" הכושית בקישור שנתן רון בן מיכאל.
זו לא ההלכה.
והדתי שאמר את זה, הוא לא דתי והוא עם הארץ
ואהבת את הגר נאמר על גר צדק ולא על גר תושב.
חייל אלמוני:
אני רוצה לענות לו מחר,
לפי מה שהבנתי מ- Rafoe הכוונה לגוי שלא עובד עבודה זרה (נוצרי או מוסלמי)
ואם הוא יסתור אותי בטענה שחלק מהם חסרי כל דת? מה אפשר להשיב לו?
לאביר הקרנפים מה ההבדל בין גר תושב לגר צדק?
ומה הדין של גר תושב לפי מה שאתה אומר..
זה בחור דתי שעובד איתי וכל הזמן בהפסקה יש לנו ויכוחים פוליטיים, אני רוצה לסתום לו את הפה. :)
Rafoe:
--- ציטוט של: חייל אלמוני על דצמבר 19, 2012, 00:00:03 ---אני רוצה לענות לו מחר,
לפי מה שהבנתי מ- Rafoe הכוונה לגוי שלא עובד עבודה זרה (נוצרי או מוסלמי)
ואם הוא יסתור אותי בטענה שחלק מהם חסרי כל דת? מה אפשר להשיב לו?
לאביר הקרנפים מה ההבדל בין גר תושב לגר צדק?
ומה הדין של גר תושב לפי מה שאתה אומר..
זה בחור דתי שעובד איתי וכל הזמן בהפסקה יש לנו ויכוחים פוליטיים, אני רוצה לסתום לו את הפה. :)
--- סוף ציטוט ---
הגויים היחידים היום שאינם עובדי עבודה זרה הם "בני נח" (שהרי הם מקיימים 7 מצוות בני נח). אין דבר כזה חסרי דת משום שגם אתאיסטיים חוטאים מדי פעם בעבודה זרה (ואפילו ללא ידיעתם).
גר תושב הוא גוי החי תחת שלטון יהודי והוא "בן נח" והפולשים שכאן אינם בני נח (הכנסיות והמסגדים מוכיחים זאת).
עוד על בני נח: http://hayamin.org/forum/index.php/topic,37430.0.html
גר צדק הוא גוי שקיבל עליו עול מלכות שמיים והתגייר גיור כהלכה. גיור כשר הוא תהליך ארוך.
חייל אלמוני:
--- ציטוט של: Rafoe על דצמבר 19, 2012, 00:06:23 ---הגויים היחידים היום שאינם עובדי עבודה זרה הם "בני נח" (שהרי הם מקיימים 7 מצוות בני נח). אין דבר כזה חסרי דת משום שגם אתאיסטיים חוטאים מדי פעם בעבודה זרה (ואפילו ללא ידיעתם).
גר תושב הוא גוי החי תחת שלטון יהודי והוא "בן נח" והפולשים שכאן אינם בני נח (הכנסיות והמסגדים מוכיחים זאת).
עוד על בני נח: http://hayamin.org/forum/index.php/topic,37430.0.html
גר צדק הוא גוי שקיבל עליו עול מלכות שמיים והתגייר גיור כהלכה. גיור כשר הוא תהליך ארוך.
--- סוף ציטוט ---
אחלה תחמושת הבאת לי O0 תודה רבה.
מחר נראה אותו מסוגל מולי..
במישור הרגיל ניצחתי אותו בויכוח, אבל הוא זז מהר לכיוון הדתי ואז נתקעתי.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה