שתי נקודות.
נקודה ראשונה, האורקים משיגים ממילא נשק בכמויות. עניין הרישוי יאזן מעט את המצב. אם כרגע רק לאורקים יש נשק, במצב של רישוי נוח יותר, יהיה גם ליהודים נשק. איזון.
נקודה שניה. ואני מבקש לקרוא את מה שאני כותב פה בתשומת לב. מי שמתעצבן ורוצה לסקול אותי, לפני שכותב תגובה, שיקרא שנית. אני לא מצדיק אונס. אני רק מצטט אמרה מפורסמת: פרצה קוראת לגנב.
אם אני אומר שפרצה קוראת לגנב, אני מצדיק גנבה? אני אומר שלא צריך להעניש גנבים כמו שמגיע להם? -בוודאי שגנבים הם אנשים רעים ומגעילים שחושבים שהם יכולים לקחת מה שבא להם ולהרוס לאחרים. ברור שצריך להעניש אותם. אבל מי שמשאיר פרצה, שלא יתפלא שבא גנב. הוא יוכל להתלונן במשטרה ואפילו לתבוע שיענישו את הגנב. אבל בסך הכל, הוא הביא את זה על עצמו.
מי שעושה ביטוח נגד גניבות, יראה שחברות הביטוח דורשות תנאים מסויימים. חברות הביטוח דורשות למנוע את הפרצות הקוראות לגנב. מערכות אזעקה ואבטחה וכו'. אם עשית ביטוח ויתברר שהותרת פרצה הקוראת לגנב, הביטוח לא יכסה את הנזק. זו אשמתך ורשלנותך שלא שמרת על רכושך.
נכון. עם כל האבטחה עדיין נגנבים חפצי ערך ברחבי העולם. אבל זה מוריד את הסיכויים. הביטוח ישלם וכו'.
אז למה אנשים לא מבינים שפרצה קוראת לגנב ופריצות קוראת לאנס? נכון. צריך להעניש אנסים ולגרום להרתעה חזקה. ועדיין, פרצה קוראת לגנב. אדם לא צריך לשים את עצמו במצב של סכנה. נקבה לא צריכה להסתובב לבד במקומות מפוקפקים בשעות מאוחרות או באופן כללי להיות חסרת זהירות.
האנסים הם אנשים נתעבים וראויים לעונש חמור. ומי שלא שומרת על עצמה, מזמינה אותם.