יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
סתירות בתנך
hebraic:
אם מישהו חושב שתימנים זה תת גזע -ובגלל זה הוא אמר עליך ככה - הוא גם חושב את זה כנראה על הרב שלום שבזי זצוק"ל ,הרש"ש זצוק"ל ושאר הגדולים של אחינו בני תימן... אז אל תקחי אישית...העדה התימנית הצמיחה מספיק תלמידי חכמים שצריך להיות ממש עם ארצות כדי לחשוב שהם נחותים שכלית ח"ו.
- אבל - יש כאן חבר'ה שמשתמשים במונח הזה לא מטעמים של גזע,אלא כדי להעליב אנשים שמתדמים לגוים. ,במשמעות של "תת אדם" . אני לא יודע אם בהכרח זה מוצדק במקרה שלך, לא מכיר אותך ,רק אומר, זה לא בהכרח נאמר מהטעם הגזעני.
אביר הקרנפים:
סף העצבים של אנשים מסויימים קל מאוד.
הדת עצמה, בוודאי לא נוראה. והאנשים, הם אנשים.
זוכרת את המשל שאמרתי לך על אנשים שמנסים לעשות כסף?
אני הולך להביא ציטוט.
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על דצמבר 17, 2012, 22:36:41 ---הזכרת את העובדה שאצל החילונים אנשים רוכשים יותר השכלה, כי זו המגמה וזה הכיוון להצליח ולעשות כסף, נוכל לדעת שלמרות שזו המגמה, לא כולם מצליחים ואפילו לא כולם מתאמצים. יש סטלנים ובטלנים ואנשים שלא מתאמצים ורוצים לאכול חינם.
ובאותה מידה, אצל החרדים אנשים רוכשים יותר מידות. כי שם יותר חשוב לעשות מידות טובות מאשר לעשות כסף. ולמרות שלא כולם מצליחים ועדיין יש אנשים נתעבים מאוד, המגמה של עבודת המידות אצל הדתיים, חזקה הרבה יותר.
--- סוף ציטוט ---
זו הנקודה. גם אם מחנכים את כולם לאהבת ישראל, לעשות חסדים, לשבור את המידות וכל הדברים שאנחנו לומדים בתורה, את חייבת להפנים שבגלל שאדם קורא לעצמו דתי, זה לא הופך אותו למלאך. הוא אדם כמוך, שבחר בדרך חיים מסויימת. יש כאלה שמצליחים יותר, יש כאלה שפחות. יש כאלה שבכלל לא מנסים.
הויכוח שלנו הוא לא האם אדם ספציפי הוא טוב או לא, אלא האם הדרך טובה, נכונה ואמיתית.
האם תסכימי איתי שזו הנקודה?
NATALI:
כן צודק פשוט מה שהוא אמר זה לא נורמלי
El Blanco:
זה המסיונר בדוק
hebraic:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על דצמבר 17, 2012, 22:51:05 ---3. וכן. הוא צודק בשאלה שלו, למה אותם מזרחים לא מקימים בתי ספר משלהם ונדחפים לבית ספר של אשכנזים? ואחרי זה עוד צועקים על אפליה?
אבל את הסיפור הזה כבר הסברתי בהודעה קודמת.
קראת את ההודעות הקודמות שניהלנו בנושא. הבנת למה בדרך כלל הורים שולחים ילדים לבתי ספר עדתיים. הבנת למה זה בעייתי כשמזרחים רוצים להציף בית ספר אשכנזי, בגלל שהוא אשכנזי. ואם הם יציפו אותו, הוא כבר לא יהיה אשכנזי, אז הם בעצמם לא ירצו ללכת לשם.
--- סוף ציטוט ---
השאלה היא למה צריך שבית ספר לבנות יהיה "אשכנזי" ? ישיבה אשכנזית, אני עוד מבין, בית ספר לבנות אשכנזי ? על מה ולמה?
טכנית, אני חושב ,למיטב הבנתי,שהבעייה העיקרית היא עניין השידוכין, בנות ספרדיות שלמדו בבית ספר של אשכנזיות,מקבלות שידוך יותר טוב.זה הסיבה ...אצל בנים\גברים אין בכלל את הבעייה הזאת. מהיכרותי עם העולם החרדי הספרדי , הם לא רוצים אפילו בצחוק ללכת ללמוד בישיבה אשכנזית.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה