יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

סתירות בתנך

<< < (3/15) > >>

אביר הקרנפים:
הסברתי לך שהעובדה שכל היהודים בכל המקומות שמרו על אותה התורה והעבירו אותה בדייקנות מופלגת כזו. דייקנות כל כך גדולה, שלא האמנת כי אמרת שזה בלתי אפשרי. אבל ראית שזו המציאות.
מה גורם לשמירה חזקה כזו? העובדה שכל דור מעביר עדות לדור שאחריו על יציאת מצרים ועל אמיתות התורה. אם התורה תשתנה, זו לא עדות מהימנה. לכן היו מוכרחים לשמור על התורה בדייקנות מרובה.

הדור הראשון היה הדור של יציאת מצרים. ואם תפתחי ספר שמות, כשה' מוציא את עם ישראל מארץ מצרים באותות ובמופתים, זה מעבר לאירוע היסטורי. זו הפגנת כוח של ה'. ה' יוצא מאחורי הקלעים, איפה שהוא מנהל את העולם, ה' מראה לכולם שהוא הבורא והוא משנה את העולם כרצונו. מים לדם, כינים, חוצה את הים וכו'.
ה' לא עשה את זה רק כדי להוציא את בני ישראל ממצרים, אלא כדי שיהיה ברור שהוא קיים והוא מנהל את הטבע. אבל.. מה יעשו אנשי הדורות הבאים שלא היו שם ולא ראו?
אומר ה' לבני ישראל: למען תספר לבן בנך את אשר התעללתי במצרים ואת אותותי אשר שמתי בם.
ואומר: והגדת לבנך ביום ההוא לאמר, בעבור זה עשה ה' לי בצאתי ממצרים וכו'.
ויש עוד פסוקים שבהם ה' מזהיר אותנו שלא נשכח, ושנעביר את העדות הלאה.
אז אותו הדור עשו כל שנה פסח וסוכות ואמרו לילדים שלהם: זכר ליציאת מצרים. והילדים שלהם גם עשו וסיפרו לילדים שלהם איך סבא וסבתא יצאו מצרים. ועד היום אנחנו עושים פסח וסוכות ואומרים לילדים שלנו: זכר ליציאת מצרים.
אותו דבר הנרות של חנוכה. אני נמצא באפריקה ומדליק נרות באמצע שומקום. הכושים שואלים מה זה? אני מספר להם את מה שאבא שלי סיפר לי, שאבא שלו סיפר לו... וכו'... עד שמגיעים לדור הראשון שעשה את זה, מי שראה בעיניו.

נקודה שניה, הנבואות. התנך מכיל 24 ספרים ובהם נבואותיהם ודבריהם של 48 נביאים ו 7 נביאות. היו הרבה יותר נביאים. אומרים חז"ל שהיו נביאים כפליים מיוצאי מצרים. מה שאומר שבכל הדורות ששרתה נבואה על עם ישראל, היו יותר ממליון נביאים. אז למה רק 48? כי רק הנבואות האלה נצרכו לדורת. האמנם? הבה נראה.
בדיון שהיה לנו על ישו (אם את זוכרת) ציטטתי לך פסוקים שבהם משה מנבא את בואו של ישו, שחי יותר מאלף שנה אחריו. ויש עוד נבואות. והן מתגשמות עד היום הזה. נבואות על זה שנחיה בארצנו והאורקים יקחו את הבנות שלנו, את הרכוש שלנו ולא נוכל לעשות כלום... נבואות על השואה...
והנבואה שלמרות כל הרדיפות, עם ישראל ישאר כעם ישראל ולא ימחה מעל פני האדמה כמו עמים אחרים שחיו לאורך תקופת התנך. והנה ראית באותו הדיון. עם ישראל התפזר והתפצל בכל פינה על פני הגלובוס. ועדיין כולם עם ישראל. ועדיין בכל פינה יש את אותו ספר התורה ואותה היהדות..
הנבואות מתגשמות. הוכחה של אמת.

יש דבר נוסף שהוא הצופן התנ"כי.
מעבר לעובדה שהתנך כתוב בכל כך הרבה רבדים (גם על זה דיברנו) שכל מילה וכל אות משפיעה, כי התנך נכתב בצורה שיש לו שבעים פנים. והרי זו חוכמה על אנושית לכתוב ספר מקודד בצורה כזו. מעבר לזה, גילו שיש בתנך שמות של אישים ואירועים היסטוריים, מקודדים ומוצפנים בטקסט. יש תוכנה שמוציאה את זה. אם מדלגים מספר אותיות קבוע כל פעם, אם מדלגים מספר מילים קבוע, אם עושים ככה ואם עושים ככה. חפשי על זה בגוגל... זה מעניין מאוד.

MaorJudah:
נטלי אני ממליץ לך בלהט לראות את הסרטון הזה (לא להתעצל גם אם זה טיפה ארוך...)

NATALI:

--- ציטוט של: MaorJudah על דצמבר 12, 2012, 22:10:39 ---נטלי אני ממליץ לך בלהט לראות את הסרטון הזה (לא להתעצל גם אם זה טיפה ארוך...)

--- סוף ציטוט ---
סרט יפה מאוד אבל אם אני מבינה נכון המוסר השכל פה הוא שכולנו נחזור בתשובה ונהיה חרדים אתה באמת רוצה לקחת את הסיכון הזה?
הרי כבר היו דתיים והמצב לא היה טוב היו פוגרומים ופרעות אז מה?

NATALI:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על דצמבר 12, 2012, 22:07:28 ---הסברתי לך שהעובדה שכל היהודים בכל המקומות שמרו על אותה התורה והעבירו אותה בדייקנות מופלגת כזו. דייקנות כל כך גדולה, שלא האמנת כי אמרת שזה בלתי אפשרי. אבל ראית שזו המציאות.
מה גורם לשמירה חזקה כזו? העובדה שכל דור מעביר עדות לדור שאחריו על יציאת מצרים ועל אמיתות התורה. אם התורה תשתנה, זו לא עדות מהימנה. לכן היו מוכרחים לשמור על התורה בדייקנות מרובה.

הדור הראשון היה הדור של יציאת מצרים. ואם תפתחי ספר שמות, כשה' מוציא את עם ישראל מארץ מצרים באותות ובמופתים, זה מעבר לאירוע היסטורי. זו הפגנת כוח של ה'. ה' יוצא מאחורי הקלעים, איפה שהוא מנהל את העולם, ה' מראה לכולם שהוא הבורא והוא משנה את העולם כרצונו. מים לדם, כינים, חוצה את הים וכו'.
ה' לא עשה את זה רק כדי להוציא את בני ישראל ממצרים, אלא כדי שיהיה ברור שהוא קיים והוא מנהל את הטבע. אבל.. מה יעשו אנשי הדורות הבאים שלא היו שם ולא ראו?
אומר ה' לבני ישראל: למען תספר לבן בנך את אשר התעללתי במצרים ואת אותותי אשר שמתי בם.
ואומר: והגדת לבנך ביום ההוא לאמר, בעבור זה עשה ה' לי בצאתי ממצרים וכו'.
ויש עוד פסוקים שבהם ה' מזהיר אותנו שלא נשכח, ושנעביר את העדות הלאה.
אז אותו הדור עשו כל שנה פסח וסוכות ואמרו לילדים שלהם: זכר ליציאת מצרים. והילדים שלהם גם עשו וסיפרו לילדים שלהם איך סבא וסבתא יצאו מצרים. ועד היום אנחנו עושים פסח וסוכות ואומרים לילדים שלנו: זכר ליציאת מצרים.
אותו דבר הנרות של חנוכה. אני נמצא באפריקה ומדליק נרות באמצע שומקום. הכושים שואלים מה זה? אני מספר להם את מה שאבא שלי סיפר לי, שאבא שלו סיפר לו... וכו'... עד שמגיעים לדור הראשון שעשה את זה, מי שראה בעיניו.

נקודה שניה, הנבואות. התנך מכיל 24 ספרים ובהם נבואותיהם ודבריהם של 48 נביאים ו 7 נביאות. היו הרבה יותר נביאים. אומרים חז"ל שהיו נביאים כפליים מיוצאי מצרים. מה שאומר שבכל הדורות ששרתה נבואה על עם ישראל, היו יותר ממליון נביאים. אז למה רק 48? כי רק הנבואות האלה נצרכו לדורת. האמנם? הבה נראה.
בדיון שהיה לנו על ישו (אם את זוכרת) ציטטתי לך פסוקים שבהם משה מנבא את בואו של ישו, שחי יותר מאלף שנה אחריו. ויש עוד נבואות. והן מתגשמות עד היום הזה. נבואות על זה שנחיה בארצנו והאורקים יקחו את הבנות שלנו, את הרכוש שלנו ולא נוכל לעשות כלום... נבואות על השואה...
והנבואה שלמרות כל הרדיפות, עם ישראל ישאר כעם ישראל ולא ימחה מעל פני האדמה כמו עמים אחרים שחיו לאורך תקופת התנך. והנה ראית באותו הדיון. עם ישראל התפזר והתפצל בכל פינה על פני הגלובוס. ועדיין כולם עם ישראל. ועדיין בכל פינה יש את אותו ספר התורה ואותה היהדות..
הנבואות מתגשמות. הוכחה של אמת.

יש דבר נוסף שהוא הצופן התנ"כי.
מעבר לעובדה שהתנך כתוב בכל כך הרבה רבדים (גם על זה דיברנו) שכל מילה וכל אות משפיעה, כי התנך נכתב בצורה שיש לו שבעים פנים. והרי זו חוכמה על אנושית לכתוב ספר מקודד בצורה כזו. מעבר לזה, גילו שיש בתנך שמות של אישים ואירועים היסטוריים, מקודדים ומוצפנים בטקסט. יש תוכנה שמוציאה את זה. אם מדלגים מספר אותיות קבוע כל פעם, אם מדלגים מספר מילים קבוע, אם עושים ככה ואם עושים ככה. חפשי על זה בגוגל... זה מעניין מאוד.

--- סוף ציטוט ---
אז אמרתי לך אין בעיה היה עם שהיה לו ספר לפני אלפי שנים ואז הוא התפרק וכל אחד הלך למקום אחר ואיכשהוא הוא שמר על הספר הזה כי הוא באמת האמין שאלוהים כתב אותו לגבי זה שכל אחד סיפר לבן שלו על יציאת מצרים מה עם דתות אחרות שגם כל אבא מספר לבן סיפור כזה?

אביר הקרנפים:
העם לא התפרק. אם העם היה מתפרק, היינו שמים לב. העובדה שהעם נשאר בעל יחודיות של עם בכל העולם, שבכל מקום יודעים שהם יהודים ובכל מקום שמר על האמונה המקורית ועל המסורת שלו, זה אומר שהעם לא התפרק.
והם שמרו על הספר כי הם מאמינים שאלוהים נתן אותו וכו'.
בדתות אחרות מה ההורים מספרים לילדים?

אני רוצה לחזור ולהזכיר לך את ההבדל הגדול.
כשאבא שלי סיפר לי סיפור, הוא מעביר עדות. זו עדות מפי האנשים שהיו שם וראו שזה קורה והעבירו את זה לילדים שלהם. העובדה שהעדות עברה בצורה שלמה כל כך לאורך השנים, מראה על האמת שבה.
בשונה מסיפורי מוחמד וישו שהם לא עדות אלא שמועות ואגדות. כשאדם מספר לבן שלו על סנטה קלאוס או הבתולה הקדושה, הוא מעביר לו עדות? אבא שלו סיפר לו שאבא שלו סיפר לו שהסבא של הסבא שלו ראה את זה במו עיניו ? לא! אבא שלו סיפר לו שסבא של סבא של סבא שלו שמע סיפורים ממאמין משולהב ששמע סיפורים...

השוואה.
בצד אחד, עם שלם שהעיד על מראה עיניים. כל דור ממשיך את העדות, עם שלם. העדות לא השתנתה במשך אלפי שנים.
בצד שני, אדם שסיפר לעולם סיפורים. חלק האמינו, חלק לא. אלה שהאמינו, מעבירים הלאה את הסיפורים. אבל צריך לזכור, הכל מבוסס על האמונה במי שסיפר את הסיפור בפעם הראשונה, לא מראה עיניים וחוויה אישית של הדור הראשון... וגם, העדות משתנה, מוסיפה חלקים, מחולקת לחמישים גרסאות...
מה נסגר?

וכמובן, אני שוב טורח להזכיר את הנבואות שמלמדות על אמיתות, אני שוב טורח להזכיר לך לבדוק על הצופן התנ"כי.
והכי הכי חשוב, אלה שמספרים לך על ישו ומוחמד, גם מאמינים שהתנ"ך ניתן מידי האלוהים... כי מי שסיפר להם את הסיפורים שלהם, ידע שהוא לא יכול להפקיע את המהימנות של העדות הזו...

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה