יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מוצא יהודי גרוזיה
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על נובמבר 08, 2012, 22:12:10 ---מה זאת אומרת לא היו חרדים? לא שמרו את התורה?
עשו קידוש והלכו לראות כדורגל?
לפני 500 שנה כולם היו חרדים. והיה את המשומד של העיר. או הקלוצמך שכולם ידעו שהוא מחלל שבת. אבל כל הקהילה הייתה מה שהיום קוראים חרדים.
הסמכות של הרב ובית דינו הייתה חזקה. מי שהיה פורץ גדר, היה מנודה.
מי שאומר שפעם לא היו "קיצונים" כל כך, לא יודע. או מכחיש.
--- סוף ציטוט ---
היהודים האמיתים שממש שמרו על היהדות כמו שהיא הם יהודים שעלו ממדינות המזרח,כי שם התרבות לא השתנתה המון שנים.
לעומת זאת באירופה התרבות התקדמה ובהתאם היהודים התחילו להסתגר,וגם יהודים שעלו ממדינות צפון אפריקה לא ממש שימרו את המסורת היהודית המקורית.
אגב שלא תבין אותי לא נכון אין כאן גזענות אני בעצמי חצי חצי.
אביר הקרנפים:
זה לא קשור לגזענות. זה קשור לכך שאתה מאמין לשטויות שמפיצים עוכרי ישראל שמתעקשים לספר לך איזה בדלנים הדויסים ואיך הם המציאו יהדות חדשה. בעוד שהקהילות היהודיות הגדולות תמיד חיו בתוך עצמן, לפחות באירופה. וההתבדלות היא חלק בלתי נפרד מן היהדות.
והחכם בלילה שכתב את השטות הזו בוויקיפדיה, לא הסביר לך למה ברחו הכוזרים לאירופה ולא נטמעו בקהילה היהודית המקומית או בקהילות יהודיות קרובות יותר כמו יהדות טורקיה, עיראק או פרס...
הוא גם לא הציג בפניך שום סימן שמצביע על כך.
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על נובמבר 10, 2012, 23:54:18 ---זה לא קשור לגזענות. זה קשור לכך שאתה מאמין לשטויות שמפיצים עוכרי ישראל שמתעקשים לספר לך איזה בדלנים הדויסים ואיך הם המציאו יהדות חדשה. בעוד שהקהילות היהודיות הגדולות תמיד חיו בתוך עצמן, לפחות באירופה. וההתבדלות היא חלק בלתי נפרד מן היהדות.
והחכם בלילה שכתב את השטות הזו בוויקיפדיה, לא הסביר לך למה ברחו הכוזרים לאירופה ולא נטמעו בקהילה היהודית המקומית או בקהילות יהודיות קרובות יותר כמו יהדות טורקיה, עיראק או פרס...
הוא גם לא הציג בפניך שום סימן שמצביע על כך.
--- סוף ציטוט ---
קודם כל זה לא שטויות זה ההיסטוריה.
וברור לי שלא מדובר על יהדות חדשה,היהדות אותה יהדות בכל המדינות,אני מדבר על התרבות,ובאירופה המתבוללת הם יצרו מנגנון הגנה
לעם היהודי ויצרו תרבות סגורה שהתאימה בזמנו אבל לא לימנו,לעומת זאת במדינות מזרח לא נאלצו ליצור מנגנון הגנה כי לא הייתה
התבוללות וגם אם כן היא הייתה מאוד מזערית.
לגביי ויקיפדיה,אני העתקתי רק קטע קטן,בגדול הכוזרים ברחו מכוזר כשהיא נפלה ובגלל שהם רצו לשרוד מהמלחמה שהייתה בין האיסלם לנצרות.
עוד הוכחה מהיהדות שאכן הכוזרים התגיירו היא ספר הכוזרי,שהוא ספר מוסר יהודי לכל דבר.
ישנם אומרים ששפת היידיש שורשה בממלכת כוזר,שפה שהתערבבה עם עברית גרמנית והשפה הכוזרית.
אביר הקרנפים:
אף אחד לא מפקפק שהיו כוזרים שהתגיירו. אבל אידיש שפת כוזרים? מה לעזאזל קשור? המהגרים מגרמניה למזרח אירופה הביאו איתם את השפה הגרמנית והוסיפו מילים מקומיות ממזרח אירופה וכו'.
מה שאתה אומר זה לא היסטוריה אלא תאוריה מפוקפקת והזויה שהופרכה על ידי היסטוריונים. ואחד הטיעונים הוא שהזכרתי. אין שום סימן ועקבות להגירה של הכוזרים למרחק כזה גדול.
בכלל, לא ענית לשום טיעון שלי נגד התיאוריה המפוקפקת הזו.
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על נובמבר 11, 2012, 02:34:32 ---אף אחד לא מפקפק שהיו כוזרים שהתגיירו. אבל אידיש שפת כוזרים? מה לעזאזל קשור? המהגרים מגרמניה למזרח אירופה הביאו איתם את השפה הגרמנית והוסיפו מילים מקומיות ממזרח אירופה וכו'.
מה שאתה אומר זה לא היסטוריה אלא תאוריה מפוקפקת והזויה שהופרכה על ידי היסטוריונים. ואחד הטיעונים הוא שהזכרתי. אין שום סימן ועקבות להגירה של הכוזרים למרחק כזה גדול.
בכלל, לא ענית לשום טיעון שלי נגד התיאוריה המפוקפקת הזו.
--- סוף ציטוט ---
העניין שחוץ מהתורה אתה יכול להגיד שכל דבר היסטורי הוא מפוקפק.
ולא אמרתי שיידיש זאת שפה כוזרית,אלה אמרתי שיידיש היא שפה משולבת בכמה שפות,כנראה שכתבתי לא מדוייק.
וייתכן כי חלק מהשפה הוא מכוזרים.
ולגביי ההגירה,מאין לך שהם לא היגרו למערב אירופה? אפילו היהודים כשיצאו לגלות הגיעו עד לספרד,שזה הצד השני של הים התיכון ממש 180 מעלות מארץ ישראל.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה