יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הפרדת כלים, בשרי חלבי ופרווה...מעוניין בהסבר

(1/1)

מציאותי:
כמו שאמרתי, אני לא יודע כמעט כלום, אני אשמח להסבר למה מפרידים כלים...וכיורים.
ומה לא מספיק בסבון וסקוטש?

אביר הקרנפים:
הסיבה הראשונה והפשוטה ביותר, הפרדה והרחקה.
ככל שאתה יותר מפריד ומבדיל, פחות תבוא לערבב.

הסיבה השניה היא בליעה.
בזמן השימוש רוב החומרים סופגים לתוכם מעט מן החומר. זה לא קורה סתם ככה. זה קורה כשהאוכל חם או חריף. מה שהופך את ההשפעה שלו על הכלי לחזקה יותר.
אז בישלת בשר בסיר. הסיר ספג קצת. לאחר מכן בישלת חלב בסיר, הסיר בולע קצת חלב ופולט את מה שבלע קודם. כי ההליך הוא דו כיווני. ברגע שהעסק מתחמים, החומר נספג. אז יוצא שמתערבב לך קצת בשר בחלב...

Rafoe:
כדי לחדד את דבריו של אביר אוסיף שכלים מסויימים משנים את צבעם לאחר בישול ממושך (בשרי או חלבי).

מציאותי:
הבנתי, תודה רבה על ההסבר... :dance:

תפריט

[0] אינדקס הודעות

עבור לתצוגת גירסה מלאה