יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שלום זה שוב אני
אביר הקרנפים:
המדענים שמאמינים בתורת האבולוציה והמפץ הגדול, מציגים טיעונים ותיאוריות.
אתה קורא את הטיעונים, שומע את התיאוריות ושופט בעצמך.
אבל אתה לא בדקת את המחקר על הגנום. אז איך תשפוט ?
בקשר לצבעי עור וכו'.
שינויים כאלה לא נעשים במאה שנה. הכושים היו באפריקה ארבעת אלפים שנה ויותר עד שלקחו אותם לאמריקה. מה גם שאורח החיים המודרני נותן פחות השפעה לתנאי אקלים מאשר בעבר. ואני מדבר אפילו מאז שהחלה המהפכה התעשייתית.
daneil_:
אוקיי בוא נלך איתך ונאמר ככה.
מה עוד שקראתי מה שאמרת על ילדי תימן בגוגל וראיתי שאומרים שחילנו אותנו.
למה אתה קובע שזה רע אני יכול להבטיח לך שאני בן אדם טוב מעולם לא העלבתי אפילו בן אדם אחד!
היית מעדיף שכל התימנים ישארו פרימיטיבים?
במקום שנהיה מגזר פרודוקטיבי?עדיף להיות חילוני ותורם מאשר סבא שלי שקשה לי להאמין שהוא תרם במשהו.
דרך אגב זה לא רק טענה שלי אלא גם של אבא שלי ואמא שלי.
אצלנו בקיבוץ אומרים שדת זה אופיום להמונים וזה מועד לדיקטטורה ואני מתבייש פה להגיד שסבא שלי היה דתי
כי מן הסתם שהוא לא תרם מאומה
MAORO:
שטיפת מוח עשו לך בקיבוץ האא?
אתה מתבייש בסבא שלך?!
הוא מתבייש בך!
הוא הלך בדרך של אביו,אבי אביו,וכל הדורות לפניו מימים ימימה,ומה אתה עושה?
ימח שמו מי שהנחיל לך קילקול כזה בנפש וגרם לך להתבייש במי שאתה.
אביר הקרנפים:
למה אני קובע שזה רע שחילנו את ילדי תימן?
כי עשו את זה כל אלה שמקשקשים על בחירה וזכות חופשית וכו'. גנבו לאנשים את הילדים שלהם. את אלה שלא גנבו לגמרי, לקחו ושטפו להם את המוח בניגוד לכל מה שההורים שלהם רצו לחנך אותם.
אתה שואל מה רע בזה?
אם היו לוקחים את הילד שלך ומספרים לו שאתה בטלן פרימיטיבי עלוב וגורמים לו לירוק עליך ועל כל מה שאתה מאמין בו, בלי לתת לך אפשרות לחנך את הילד כמו שאתה רוצה ומבין, זה לא היה רע?
יש המון תימנים "אסלים" שמעולם לא העליבו אף אחד. אז נכון שהרבה תימנים הגיעו מחור בקצה העולם ולא ידעו איך מורידים את המים באסלה. זה קשור לדת או למקום שממנו הם הגיעו?
את התימנים שהידרדרו לפשיעה או פשוט הפכו לאנשים פחות טובים בגלל שעשקו מהם את הדת, הם הפכו לפחות פרימיטיבים בגלל שיש להם מכונית שנוסעת בשבת והמון תועבה במחשב ובטלוויזיה?
אתה מעלה את השאלה האם סבא שלך תרם משהו. מה אתה חושב? האם הוא ישב כל החיים שלו ולא עשה כלום או שהוא עבד קשה קשה קשה כדי לגדל את אבא שלך במקום חדש וזר שלא היה לו בו כלום? לא נכסים ולא ביסוס?
ואם הוא עבד קשה, למה אתה אומר שהוא לא תרם?
הרי אפילו אלה שמקשקשים על זה שהדתיים הם מגזר לא פרודוקטיבי (אני משתמש בהגדרה שלך), הם אומרים את זה בגלל הטענה על אנשים שלומדים ולא עובדים או הקשקוש על המוני אנשים שסתם לא עובדים.
סבא שלך לא עשה כלום בחיים?
אם אתה שואל מה רע, אז תראה איך גרמו לך להסתכל על סבא שלך. לא רע?
MAORO:
ד"א עדיף להיות טיפש ושומר מצוות,מאשר גאון רשע.
"שומר פתאים ה'..."!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה