יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שלום זה שוב אני

<< < (7/10) > >>

Rafoe:

--- ציטוט של: daneil_ על ספטמבר 28, 2012, 20:58:31 ---תשמע להגיד לך את האמת לא האמנתי לך שכולם מאותו גזע למרות שהפרופסור הזה כתב שיהודי תימן וגרמניה נמצאה הקרבה הכי גדולה לכן עשיתי חיפוש במחקרים אמריקאים תקרא מה רשום

The Y-chromosome signatures of the Yemenite Jews are also similar to those of other Jewish and Semitic populations. In contrast, the paternal gene pool of Ethiopian Jews more closely resembles that of non-Jewish Ethiopian men.

זה הלינק http://www.simpletoremember.com/articles/a/jewish-genetics/
כמו שאתה רואה רשום שלא מצאו גנים דומים לאתיופים אז מהזה אומר שהם לא יהודים?
הרי הם לא מאותו ״גזע״? מצטער אבל אני מכיר אתיופים שהדרך ארץ שלהם טובה משל הרבה יהודים אז אולי דווקא הם היהודים ואנחנו לא!! כי יהדות אמורה להיות אור לגוים זה מה שאני למדתי

--- סוף ציטוט ---
אתה מתקדם אבל יש לך עד לאן לשאוף כדי להשתפר.

כרומוזום Y המוזכר כאן מתייחס למשותף בין כהנים.   המדע בארץ מגדיר אותו כ"גן הכהנים", ואכן יש בין הכהנים גן משותף (מה שמוכיח שהם כולם מזרע אהרון הכהן).

אבל כידוע לך (או שלא) לא כל ישראל הם כהנים כך שגן הכהנים לא יימצא קרוב לוודאי בישראלים שאינם כהנים.

יוצאי אתיופיה אינם כהנים כך שקרוב לוודאי שלא יישאו את גן הכהנים.

יוצאי אתיופיה הם חלק מישראל.

הגנום היהודי לא מסתכם רק בכרומוזום Y.

daneil_:
אז זהו שאתה טועה כי קראתי מחקרים בריטים ואמריקאים שלא מתכוונים רק לכוהנים אלא לכלל היהודים והם הגיעו לאותם מסקנות והם רושמים שיהודי תימן וגרמניה כמעט זהים בגנטיקה מה שגורם לי לפקפק בכל המחקרים האלה כי אין סיכוי שיהודי מתימן וגרמניה עם גנים דומים תסתכל לדוגמה על צבע העור למשל

אביר הקרנפים:
טוב... יש פה כמה נקודות להשיב עליהן.

1. הכתבה בהארץ מצטטת את שלמה זנד (הטענות שגייסת לעזרתך) ומציגה את טענותיו כתמהוניות ובלתי מבוססות. בכתבה כתוב מפורשות ששלמה זנד מציג את הטענות הללו כדי לבסס את התפיסה שלו שהוא לא יהודי ובכוח לשלוח את הלגיטימציה של מדינת ישראל.
הכתבה אומרת שדבריו של שלמה זנד מלאים בסתירות, אינן הגיוניות ומצריכות דמיון עשיר רק בשביל לעקוב אחריהן.
כלומר, אפילו הכתבה בבטאון הנאצים "הארץ" (25 אחוז בבעלות נאצים אורגינל מגרמניה) מציגה את קשקושיו של שלמה זנד כדמיון עשיר ומופרך שאין לו ביסוס במציאות ובהיגיון.

2. בקשר לאתיופים. כבר כתבתי לך שלדעתי יותר סביר שקהילת ביתא ישראל (הקהילה של יהודים אמיתיים בתוך האתיופים) היא קהילה של גרים, מאשר הסבירות שהם מעשרת השבטים. הטיעון שלי בנושא הוא גיאוגרפי.
עשרת השבטים גלו הרחק מזרחה על ידי מלכי אשור. האימפריה האשורית צמחה מדרום לים הכספי. הם כבשו את האזור הדרומי אליהם והמשיכו בכיבושיהם בכיון דרום מערב. הכיבושים שלהם נבלמו בשערי ירושלים, עת איבד סנחריב את צבאו בשערי ירושלים. ההיסטוריונים לא יכולים להציג הסבר אחר מלבד ההסבר התנ"כי ומשערים שמדובר במגפה.
כך או אחרת, האשורים מעולם לא הגיעו עד מצרים שאותה התכוונו לחסל לאחר ממלכת יהודה. ראה דברי מלך אשור לחזקיה מלך יהודה בספר מלכים. הוא אומר לחזקיה שלא יסמוך על מצרים שתהיה בעלת בריתו במלחמה מול האשורים. כי למרות כוחה של מצרים, לעומת האשורים הם "קנה רצוץ".

ולכן, אפשר לתהות איך אחד משבטי ישראל שגלו מזרחה על ידי האשורים, הגיע כל כך רחוק דרומה ומערבה. עמוק לתוך יבשת אפריקה.
כמה השערות.
לאחר שנרצח גדליה בן אחיקם נמלטו מספר יהודים למצרים. דרום מצרים. עקבות נמצאו בפפירוסים. בתקופת בית שני היה ישוב יהודי במצרים. לא מן הנמנע שכמה יהודים ברחו/נסעו דרומה יותר, וקהילה של כושים התגיירה בעקבות כך. אחרים סתם עשו סלט יהודי/הלניסטי.
זה מסביר את חוסר הקשר הגנטי. וגם את ההבדל בין היהדות הקלושה והנוצרית של הפלאשמורה לבין היהדות של ביתא ישראל.

3. אתה צריך ללמוד ולהעמיק בקשר לגנום האנושי. כשמציגים בפניך דמיון גנטי, לא מדובר לעולם ב100 אחוז. מדובר בשיעור של בין 14 ל18 אחוז שזה שיעור גבוה מאוד.
הרי הגנום קובע גובה, מנת משכל, צבע עור, עיניים, שיער, סוג דם, פרופורציה בין אברים וכו'. וזה (בין 14 ל18 אחוז) שיעור דמיון גנטי תוך גזעי מובהק.
העובדה שבמשך השנים קהילה מסויימת הסתגלה לאקלים דרומי וחם ואחרת הסתגלה לאקלים צפוני ומעוט שמש, עדיין לא מבטלת את הדמיון הגנטי שיחסית גבוה מאוד.

Rafoe:

--- ציטוט של: daneil_ על ספטמבר 29, 2012, 19:48:28 ---אז זהו שאתה טועה כי קראתי מחקרים בריטים ואמריקאים שלא מתכוונים רק לכוהנים אלא לכלל היהודים והם הגיעו לאותם מסקנות והם רושמים שיהודי תימן וגרמניה כמעט זהים בגנטיקה מה שגורם לי לפקפק בכל המחקרים האלה כי אין סיכוי שיהודי מתימן וגרמניה עם גנים דומים תסתכל לדוגמה על צבע העור למשל

--- סוף ציטוט ---
שטויות.
יהודים חיו 2000 שנה (חלק אפילו יותר) באיזורים שונים בעולם והאקלים משפיע על החזות החיצונית.

כך קיבלת יהודי לבן כשלג לעומת יהודי שחום ועדיין שניהם יהודים.

בנוגע לביתא ישראל.

אני רוצה להוסיף על דבריו של אביר ולכתוב שקראתי שישנה סברה שהאתיופים הם בעצם צאצאי שלמה המלך ומלכת שבא (חלק אומרים בכלל שהתימנים הם צאצאי מלכת שבא).

אני לא יודע מה בדיוק נכון אבל דבר אחד אני יודע - ביתא ישראל הם מהיהודים היותר נאמנים שיש כאן.

הם (בניגוד לרבים) לא הגיעו הנה כתוצאה של תאוות בצע. בניגוד למה שחושבים, חייהם לא היו קשים שם (חלקם הגדול חיו בכפרים מבודדים (שכולם יהודים שם) והם הגיעו הנה מאהבת ציון. הכמיהה לירושלים.

הטרגדיה היא שדווקא כאן, בציון, הפכו אותם לפושעים ולעברייני רחוב (שוב - לא כולם אבל חלק לא מבוטל מהם ירד לתרבות רעה).

אתה מסתכל על המבוגרים שבהם (דור הולך ונעלם) ואז מסתכל על הצעירים ואתה רואה הבדל של שמיים וארץ.

daneil_:
אני בחיים לא אמרתי ולא אומר שהאתיופים אנשים לא טובים להפך אני חושב שהם דווקא מהאנשים הטובים פה
הקטע הוא שלמרות שרשום במחקרים גנטיים שיהודי תימני ויהודי גרמני דומים גנטית אני לא מאמין למחקר זה ואם אתה מאמין אז תאמין בו עד הסוף שכתוב שם שאתיופים לא דומים גנטית. לאביר הקרנפים כמו שאתה אומר גנטיקה זה צבע עור שיער מבנה גוף וכו, אם כן שום דבר מזה לא דומה בין תימני ליהודי גרמני איך תסביר את זה? ואם האתיופים גרים אז למה לא לגייר גם את הסודנים וכך הכל מסתדר

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה