יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
כח התפילה
MaorJudah:
--- ציטוט של: jewlover and arabhater על אוגוסט 08, 2012, 17:37:33 ---בס"ד
זה לא אומר שצריך לכתוב הודעות מטומטמות כמו "מה הקשר בין ***** ליהדות"
רק בור ועם הארץ(בכל מה שקשור לחסידות הקדושה ברסלב) יכול לכתוב כזה דבר דברים ללא הגיון
אני מציע לכולכם לצפות בהרצאה המרתקת הזאת ולשמוע תלמיד חכם מדבר על כוח התפילה פשוט מחזק
--- סוף ציטוט ---
אני בטוח שרון לא מדבר שטויות,
אחרי הכל רבי נחמן דגל ב״אהבת חנם״, למעשה הוא היה הממציא של המונח הזה בהקשר יהודי (עד אז רק הנוצרים האמינו באהבת חנם), אותו מושג עליו הרב כהנא הסביר שלא היה קיים ולא יהיה קיים ביהדות לעולם. אני לא יודע מה איתכם, אני הולך לפי הרב כהנא.
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: MaorJudah על אוגוסט 08, 2012, 17:45:23 ---אני בטוח שרון לא מדבר שטויות,
אחרי הכל רבי נחמן דגל ב״אהבת חנם״, למעשה הוא היה הממציא של המונח הזה בהקשר יהודי (עד אז רק הנוצרים האמינו באהבת חנם), אותו מושג עליו הרב כהנא הסביר שלא היה קיים ולא יהיה קיים ביהדות לעולם. אני לא יודע מה איתכם, אני הולך לפי הרב כהנא.
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
אל תמציא דברים שאתה לא יודע בסדר
אני בטוח שלא אתה ורון לא קראתם ליקוטי מוהר"ן וספרים אחרים ששייכים לברסלב
יש מצווה לאהוב ויש מצווה לשנוא את זה אומרת ההלכה היהודית מתי שמצווה לאהוב אז צריך לאהוב הכי הרבה שאפשר לזה קוראים אהבת חינם במקום שכן צריך לאהוב לאהוב כמה שאפשר על זה אין מחלוקת זאת מצווה עשה דאורייתא הרב כהנא הי"ד אמר שבמקום שאסור לאהוב ומצווה לשנוא יש אנשים שאוהבים מה שאסור על פי התורה ואותם אנשים קוראים לאהבה הזאת אהבת חינם
אין לאף אחד פה זכות לפסול חסידות שלמה מעם ישראל
נכון שיש משיחסטים בחב"ד אבל אי אפשר להכליל את זה על כל החסידות
El Blanco:
אחד מגדולי הדור שעבר אמר: "הבית נחרב בגלל שנאת חנם ויבנה רק בגלל שנאת אמת". אין מצות "חנם", אין רגש "חנם". לכל רגש יש סיבה. אהבת חנם היא מושג שלא היה קיים ביהדות מעולם (אלא אם אתם מחשיבים את יש"ו כיהדות), ואין לו שום מקור בחז"ל, אלא נוצר על ידי החסידונים של רבי נחמן מברסלב לפני 250 שנה (וגם הוא אמר שעדיף להכשל בה מאשר בשנאת חנם, כלומר גם היא חטא גדול).
אהבת חנם = חנופה (שהיא חטא עצום וחילול ה' חייתי) ומדה מרושעת בדיוק כמו שנאת חנם.
ברסלב = קולקציה של של עטלפים הומואים, בטלנים וחולים שנוטשים את משפחותיהם בשביל לנסוע למדינה שהשמידה מליוני יהודים במהלך ההיסטוריה (אוקראינה), בדיוק כמו החיידק הקטן והנחות הזה מעליי.
jewlover and arabhater:
בס"ד
אתה בור ועם הארץ יותר ממה שחשבתי
אני בספק אם יש לך בכלל אהבת ישראל אמיתית
הרב כהנא הי"ד אומר שרק למי שיש דעה יכול להבדיל בין טוב לרע
לך תלמד הלכות לשון הרע חפץ חיים כל כולך לשון הרע והוצאת שם רע
אתה מעכב את הגאולה בדיבורים שלך ומחטיא את הרבים לעיני כל האורחים שנכנסים לפה
כתוב בצופה ומנהיג שקנאי אמיתי ולא מזוייף זה לא רק אחד שרוצה לכסח אלא זה גם אחד כשיש שנה ומחלוקות במקום שלא צריך אז הוא עושה שלום
jewlover and arabhater:
בס"ד
אתה ממש יודע את כל התורה כולה אה?
מתי הספקת ללמוד?
אתה סתם מעוות מקורות
תפסיק להחטיא את הרבים בלשון הרע ורכילות
אם הייתי פה מנהל בפורום הייתי כבר מעיף אותך ולא הייתי לוקח על עצמי אחריות כידוע מי שלא מוחה אז הוא נתפס על החטא אני הייתי מציע לחיים להעיף אותך ולא לקחת עחטאים מיותרים כי אתה מחטיא את הרבים
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה