עמלק ואויבי ישראל > המאבק על ארץ ישראל
כמה פעמים צריך לחזור על זה???
נץ וגאה בזה:
דוקא כך, בעניין התמורות באיסלם, בסופו של דבר בימי הביניים החשוכים שרוב העולם הנוצרי לא ידע קרוא וכתוב והכנסיה שלטה בתפיסות המדעיות, האיסלם לעומת זאת היה חוד החנית האנושי: בפליסופיה, בארכיטקטורה, בתיעוד היסטורי והסטוריונים ידועים, במתימטיקה, בתורת המלחמה, במדעים מדוייקים, ברפואה וכו', דוגאמאות לכך ניתן לקבל מהרמב"ם.
הם המציאו את האלגברה, ומבנה מפואר כמו הטאג' מאהל הוא יצירה מוסלמית, תגיד מה שתגיד.
מה שכתבתי בפורום לגבי ה"חשישיון" (עיין ערך Asassin) מוכיח כי היה פעם רוב איסלמי דומם שלא דגל בטירוף הזה, אני רק רוצה להזכיר ושלא כמו בחמש מאות השנים הראשונות לאיסלם שהיה מורכב אתנית רובו מערבים, היום מעורבים בליל גדול של עמים, ויש אומרים שמי שהביא לנפילת האיסלם היו התאסלמות השבטים הברברים מערבות אסיה, כגון המונגולים הטטרים והתורכים.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על דצמבר 07, 2006, 19:34:12 ---דוקא כך, בעניין התמורות באיסלם, בסופו של דבר בימי הביניים החשוכים שרוב העולם הנוצרי לא ידע קרוא וכתוב והכנסיה שלטה בתפיסות המדעיות, האיסלם לעומת זאת היה חוד החנית האנושי: בפליסופיה, בארכיטקטורה, בתיעוד היסטורי והסטוריונים ידועים, במתימטיקה, בתורת המלחמה, במדעים מדוייקים, ברפואה וכו', דוגאמאות לכך ניתן לקבל מהרמב"ם.
הם המציאו את האלגברה, ומבנה מפואר כמו הטאג' מאהל הוא יצירה מוסלמית, תגיד מה שתגיד.
מה שכתבתי בפורום לגבי ה"חשישיון" (עיין ערך Asassin) מוכיח כי היה פעם רוב איסלמי דומם שלא דגל בטירוף הזה, אני רק רוצה להזכיר ושלא כמו בחמש מאות השנים הראשונות לאיסלם שהיה מורכב אתנית רובו מערבים, היום מעורבים בליל גדול של עמים, ויש אומרים שמי שהביא לנפילת האיסלם היו התאסלמות השבטים הברברים מערבות אסיה, כגון המונגולים הטטרים והתורכים.
--- סוף ציטוט ---
זה מיתוס. כל ההישגים בזמן האימפריות המוסלמיות היו אך ורק בזכות דהימים לא-מוסלמים (כמו הרמב"ם!) שחיו תחת השלטון המוסלמי, ויש לכך תעוד רב (אני יכול למנות מספר ספרים באנגלית, בעיקר של רוברט ספנסר). התרומה העיקרית של הערבים לאלגברה היתה המספר אפס (כמה אירוני...).
DJ Luminus:
--- ציטוט של: דוקא_כך על דצמבר 10, 2006, 21:54:47 ---
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על דצמבר 07, 2006, 19:34:12 ---דוקא כך, בעניין התמורות באיסלם, בסופו של דבר בימי הביניים החשוכים שרוב העולם הנוצרי לא ידע קרוא וכתוב והכנסיה שלטה בתפיסות המדעיות, האיסלם לעומת זאת היה חוד החנית האנושי: בפליסופיה, בארכיטקטורה, בתיעוד היסטורי והסטוריונים ידועים, במתימטיקה, בתורת המלחמה, במדעים מדוייקים, ברפואה וכו', דוגאמאות לכך ניתן לקבל מהרמב"ם.
--- סוף ציטוט ---
זה מיתוס. כל ההישגים בזמן האימפריות המוסלמיות היו אך ורק בזכות דהימים לא-מוסלמים (כמו הרמב"ם!) שחיו תחת השלטון המוסלמי, ויש לכך תעוד רב (אני יכול למנות מספר ספרים באנגלית, בעיקר של רוברט ספנסר). התרומה העיקרית של הערבים לאלגברה היתה המספר אפס (כמה אירוני...).
--- סוף ציטוט ---
אינני מבין מי המציא את השטות הזאת שהערבים המציאו את האלגברה. בכיתה ז' לימדו אותי שהערבים פיתחו אותה, וזה כמובן שקר גמור. האלגברה פותחה על ידי מתמטיקאי פרסי בשם אל ח'ואריזמי שחי בבגדד. הוא לא היה מוסלמי אלא האמין בדת הפרסית העתיקה.
zelhar:
האלגברה קיבלה את שמה מן הספר 'כתאב אל-ג'באר' של אל-חוואריזמי. אני חושב שהוא היה מוסלמי לפחות באופן רשמי. כמו רבים החכמים ה'ערבים' הוא לא היה ערבי אתני. לפי מה שאני יודע ההודים הם שגילו ראשונים את האפס. הערבים ימשו"ז היו מתווכים גם בידע בין אירופה להודו וסין. הם גם ירשו הרבה מהידע היווני כתוצאה מכיבושיהם (אלכסנדריה ומרכזי ידע יווניים אחרים). היו כתבים יוונים שאבדו למערב (או הושמדו על ידי הכנסייה) ותרגומם הערבי התגלה למערב מאות שנים מאוחר יותר.
נץ וגאה בזה:
תראו, ישנה מחלוקת הסטורית בין הסטוריונים ומזרחנים לגבי תורמת האיסלם לקדמת האנושות, אז גם הם לא תרמו דבר בתחום המתימטיקה, לבטח בתחומים אחרים הם כן תרמו כגון ארכיטקטורה (אגב, פרופ' ברנארד לואיס, המומחה מס' אחד לאיסלם וההסטוריה שלו מאיר את עיניינו לעובדה שלמרות ההדחקה המינית של המוסלמים בדמות הרעלה, ואי קיום יחסי מין לפני הנישואין המוטיבים המיניים מתגלמים בארכיטקטורה של המסגדים שלהם, לא צריך להיות בעל דמיון רב כדי להבין למה בגוף האדם מקביל לצריח עם הכיפה של המסגד, ולמה אפשר להשוות בקלות את הכיפות הגדולות והרחבות שמזדקר מהן הסהרון ושמשמשים בתור גגות למסגדים שונים) ישנו תיעוד לא מוסלמי נרחב על תרומתם לקדמה זו, ואגב הן רס"ג והן הרמב"ם כתבו על ה"מתכלמיון" או ה"כלאם" שהם היו חבורות של פילוסופים איסלמיים שהרמב"ם מודה שהם ישבו וחקרו ושכללו תורות כמו של אריסטו ואפלטון, תאמרו מה שתאמרו.
והארה לגבי הדת העתיקה של הפרסים, קראו לדת זו: "זאראתוסטרה" , שבהתחלה הוגדרה ככופרת ועבודת אלילים ע"י המוסלמים שכבשו את הממלכה הסאסנית שבפרס, אבל אחרי שהם נזכרו שגם להם יש ספר קודש שמנחה אותם, המוסלמים עברו להגדיר אותםן אהיל אל כיתאב (עם הספר, כמו היהודים והנוצרים אליבא דהאיסלם ותנאי הח'ליף השני עומר אבן אל ח'טיב).
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה