יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
ערבי מכווית גילה שסבתו זנתה עם ערבי והחליט לחקור על יהדותו
Rafoe:
ערבי בן 34 מכויית שלמד בקנדה ובמקרה פגש חרדי גילה שהוא בעצם יהודי על פי ההלכה (משום שסבתו המתבוללת הייתה יהודייה כך גם אמו וכך גם הוא).
על ביקורו בבית הכנסת אמר "זה היה נפלא. לא יכולתי שלא לחשוב ביני ובין עצמי האם אלה היהודים האכזריים שסיפרו לי עליהם כל הזמן בבית הספר בכווית? האם אליהם התכוונו כל הזמן?".
לפני שנה ושמונה חודשים הגיע חלאווה לישראל, ובחר להתגורר בעיר העתיקה.
חלאווה הסתגל לשגרת החיים הירושלמית והחל ללמוד תורה. הוא לומד משנה ברורה, גמרא והלכה.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/240655
Rafoe:
2 נקודות:
1 - הוא חשב לעצמו "האם אלו היהודים האכזריים שעליהם למדתי בבית הספר?"
עלינו להיות כנים, ולהגיד - כן! יהודים הם האכזריים ביותר ככל שזה נוגע לאוייב ופולש בארץ ישראל (כל עוד הם מקיימים את התורה).
אסור להיות צבוע בעניין הזה. אני מקווה שבישיבה שבה הוא לומד תורה הוא אכן לומד תורה ולא סילופים בעלי אופי נוצרי.
2 - לאחר שיחה עם אותו חרדי ששאל אותו אם סבתו מצד אמו יהודייה הוא התבקש על ידי אותו חרדי לברר ואכן להיות בטוח שסבתו יהודייה.
והנה ציטוט מהכתבה: כשחלאווה סיפר לה שהרב שלו מבקש לדעת בוודאות אם היא יהודייה, היא התרעמה והטיחה "תשאל אותו אם הוא בטוח שהוא יהודי" - זוהי החוצפה חסרת הגבולות של מתבוללים ומתבוללות ארורות יימח שמם וזכרם.
zelhar:
נראה לי שהוא לכל היותר חצי יהודון. הלוואי ואתבדה.
אביר הקרנפים:
אין כזה דבר חצי. יש או יהודי או גוי.
zelhar:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על יולי 06, 2012, 19:30:30 ---אין כזה דבר חצי. יש או יהודי או גוי.
--- סוף ציטוט ---
יהודי שהוא חצי יהודון (שזה קצת יותר טוב מיהודון שלם).
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה