יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מדוע הגלות האחרונה היא הקשה ביותר?
הבוס הגדול:
מה הסיבה שמקובלים בדורות קודמים כתבו שהגלות האחרונה,הגלות שבה אנחנו חיים היא הקשה ביותר?
גם בגלויות קודמות היו רוצחים אותנו,משפילים אותנו,וגם בדורות הקודמים היה את נפילת הדורות שהנוער(והמבוגרים) היו עוזבים את התורה והמצוות ומתבוללים,ולעומתם היו כאלה שהתחזקו בדיוק כמו היום.
היום לעומת זאת יש לנו מדינה,אומנם לא כמו שרצינו כי הממסד הוא לא יהודי,אבל לפחות יש אפשרות להחליף את הממסד במידה ורוב העם יתחזק,אפשרות שלפני קום המדינה לא הייתה לנו.
אז מה הסיבה המדוייקת שהם אומרים שזאת הגלות הקשה ביותר?
Rafoe:
אני חושב שמשום שהרע ביותר עוד מלפנינו.
ילדי המתבוללים עם הערבים והכושים עתידים לגדול (למרבה הצער) והם אלו שיהיו צמאים לדם יהודי.
עוד לא הגענו לגרוע מכל. אנחנו עוד לפני המלחמה הגדולה.
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: Rafoe על יוני 19, 2012, 20:29:10 ---אני חושב שמשום שהרע ביותר עוד מלפנינו.
ילדי המתבוללים עם הערבים והכושים עתידים לגדול (למרבה הצער) והם אלו שיהיו צמאים לדם יהודי.
עוד לא הגענו לגרוע מכל. אנחנו עוד לפני המלחמה הגדולה.
--- סוף ציטוט ---
אבל העיקרון אותו עיקרון,השפלות ורצח המוני,אז מה שונה בגלות הזאת מאחרים,שהנביאים לא רצו להיות בתקופה הזאת,למרות שהובטח כי מי שיעבור את התקופה הזאת יזכה בדבר המופלא ביותר התגלות הבורא לאדם,למרות כל זה הם וויתרו על הרגע המיוחד הזה.
Rafoe:
--- ציטוט של: הבוס הגדול על יוני 19, 2012, 20:48:40 ---אבל העיקרון אותו עיקרון,השפלות ורצח המוני,אז מה שונה בגלות הזאת מאחרים,שהנביאים לא רצו להיות בתקופה הזאת,למרות שהובטח כי מי שיעבור את התקופה הזאת יזכה בדבר המופלא ביותר התגלות הבורא לאדם,למרות כל זה הם וויתרו על הרגע המיוחד הזה.
--- סוף ציטוט ---
קטונתי.
אני עדיין ברמה צנועה של ידע בכל הקשור לתורתנו הקדושה ושלל אוצר החכמה היהודית.
מציאותי:
רפו הדמוגרפיה עובדת לטובתנו...כל שמאלן מביא לעולם בערך ילד אחד, כל חרדי מביא לעולם לפחות 6 ילדים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה