כתב נושא: הדעה שלי בקשר לביטול חוק טל  (נקרא 4040 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רחמים

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
הדעה שלי בקשר לביטול חוק טל
« ב- : יוני 01, 2012, 14:23:43 »
אני מתנגד לכל חוק שכופה על תלמידי חכמים אמיתיים לבטל את תורתם הקבועה .
חוק שאומר שרק כמות קטנה של תלמידי חכמים לא חייבים להתגייס , והעובר על החוק אפילו קצבת הבטחה מביטוח לאומי לא יקבל . אני חושש שחוק כזה יעודד את התלמידי החכמים לעבור למדינה שבה מותר ללמוד בשקט תורה כראוי .
דבר שעלול לגרום באם צריך להקדוש ברוך הוא , לא רק רחמנא לצלן להציע גזרות יותר קשות כנגד בני ישראל , אלא גם רחמנא לצלן לקיים אותם קיים , כמו רחמנא לצלן יותר חולים ויתר מעשי פיגוע ויותר אלימות בתוך מדינת ישראל לבני ישראל .
בני ישראל משולים לספינה , מספיק אחד עושה בה חור , הרוב טובעים .
בצה"ל אי אפשר ללמוד תורה מתי שרוצים , וזה נקרא פגיעה בכבוד תלמידי חכמים האמיתיים .
וזה בדיוק כמו המשל עם הספינה .
למה בית המקדש נחרב ? בגלל היוונים ?
לא , בגלל היהודים המתיוונים שנכנעו ליצר הרע , וניסו כמה שיותר להתבטל מלימוד תורה , והובילו לחורבן בית המקדש היהודי כמובן .
לא לחינם ,הקדוש ברוך הוא , עשה שכדור הארץ יהיה עגול ויסתובב , אלא בעיקר כדי שתמיד יהיה לפחות אדם אחד ער שילמד תורה בעולם הזה , כאשר האחרים יושנים , כי בלי תורה , אין חיים ולא יכול להתקיים העולם הזה .
מה רבו מעשיך השם ,כולם בחוכמה עשית (: 

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "לדוד,ברוך ה׳ צורי,המלמד ידי לקרב,אצבעותי למלחמה"
בעניין: הדעה שלי בקשר לביטול חוק טל
« להגיב #1 ב- : יוני 01, 2012, 14:33:48 »
נראה לי שאתה טועה ..
אני חושב שיש הלכה שאומרת שאסור לעזוב את א"י.
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .
"תכופות אנו נותנים בעצמנו לאויב את הכלים לכלותנו." - איזופוס.
"פייסן הוא אדם המאכיל תנין, בתקווה שהוא יאכל אותו אחרון." - וינסטון צ'רצ'יל
"קודם כל תהיינה העובדות בידיך, ואז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך."- מרק טווין.

מנותק רחמים

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : יוני 01, 2012, 14:48:52 »
יש גם הלכה שאומרת שאסור להתאבד , ואם האדם יודע שאם הוא ישאר במדינה שבה הממשלה היא נגדו , שהוא ימות מרעב , ושבמדינה אחרת הוא ישרוד , אז ברגע שהוא מכניס את עצמו למקום סכנה ונשאר , זה יכול להחשב להתאבדות אסורה .

דבר שני , עדיף לא למות מרעב בארץ אחרת , מאשר למות בארץ ישראל מבלי לקיים את שאר המצוות שציווה , הקדוש ברוך הוא על מי שאוהב אותו .

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #3 ב- : יוני 01, 2012, 15:41:57 »
נראה לי שאתה טועה ..
אני חושב שיש הלכה שאומרת שאסור לעזוב את א"י.
יש שלושה מקרים בהם מותר לעזוב את ארץ ישראל.
על מנת ללמוד תורה, לישא אשה ולצורך פרנסה. כמובן שאם כדי ללמוד תורה יצטרכו לצאת מהארץ, זה יהיה מותר ואף חובה.
עברנו גזרות יותר רעות בתקופות יותר קשות. המתייוונים העלובים לא יצליחו לבטל תורה מעם ישראל.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
« להגיב #4 ב- : יוני 01, 2012, 15:55:09 »
אני גם בעד שמי שלומד 24 שעות ישאר וילמד. אבל לצערנו זה לא המצב.
יצא לי להכיר קצת את העולם של הישיבות בעבר.. הרבה מאוד תלמידים (בני נוער וגם כאלו שנשואים) לא יכולים לשבת יותר מדי. הרבה פעמים הולכים להסתובב בעיר או יושבים על הברזלים והולכים לקניונים.. רק השנה במירון בהילולה של ר' שמעון בר יוחאי זיע"א בלג בעומר, ראיתי אין ספור בני נוער חרדים שעושים שטויות.. משתכרים ונזרקים על הרצפה ומנסים להתחיל שמה עם בנות.. אני לא צדיק כן אבל קצת התביישתי לראות אותם ככה. ומנגד הנוער של ההתנחלויות שהיה שם רק התפללו והתרימו לבניית ישובים, לא שמו סטיקלייטים בפה והתנהגו כמו טמבלים.

בקיצור מה שאני אומר, מי שלא יכול לשבת כל היום, עדיף לו שיעבוד ככה גם יוכל להתפרנס ולפרנס בכבוד וגם לא ידרדר לעשות שטויות.
וממש לא בגלל הציונים שאומרים שהחרדים פרזיטים. זה גם כתוב בהלכה ובפרקי אבות שצריך לעבוד. אם מישהו מצליח לשבת 24 שעות וללמוד, אשריו ואשרי חלקו.. אבל כולם יודעים שזה לא המצב.. אז לפחות שיעשו משהו בזמן הזה לא? יש נוער שבונה יישובים ומיישב את ארץ הקודש, ויש נוער שיודע שצריך לעשות את זה אבל לא עושה כלום, וחבל.

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #5 ב- : יוני 01, 2012, 16:10:36 »
הייתה תקופה מאוד מסויימת של שני עשורים שבהם כל מי שלא הלך בתלם ולמד כל היום היה נחשב מוזר ודפוק. היום חוזרים יותר לנורמה ומקבלים את זה. רואים שמהכפיה הזו שכולם יהיו אותו דבר יוצאים רק שבבניקים.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "לדוד,ברוך ה׳ צורי,המלמד ידי לקרב,אצבעותי למלחמה"
« להגיב #6 ב- : יוני 01, 2012, 16:13:50 »
אני יגיד לך את האמת , יש לי המון חברים שלמדו בבית ספר דתי , וכולם נהיו בסוף חילונים ...
מכפייה לא יוצא שום דבר טוב , צריך חינוך .
ואם הוא לא רוצה ? אני בטוח שהיו בכל תקופה בהיסטוריה של העם היהודי אנשים שהיו בורים גמורים שלא למדו בכלל . זכותם ..
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .
"תכופות אנו נותנים בעצמנו לאויב את הכלים לכלותנו." - איזופוס.
"פייסן הוא אדם המאכיל תנין, בתקווה שהוא יאכל אותו אחרון." - וינסטון צ'רצ'יל
"קודם כל תהיינה העובדות בידיך, ואז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך."- מרק טווין.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #7 ב- : יוני 01, 2012, 16:17:46 »
רוב מי שלא למד בעם ישראל לא היה בגלל שלא רצה ללמוד אלא בגלל שההורים שלו לא לימדו אותו. רבי עקיבא היה עם הארץ גמור ולא ידע לקרוא. הוא היה בן גרים. היו עמי הארצות שפשוט מכורח הנסיבות לא יצא להם ללמוד.

אבל אני יכול להעיד על עצמי ששנים רבות לא ממש רציתי ללמוד ולקיים וכו'. מספר שנים לא שמרתי כלום, ועד היום אני עדיין לא הצדיק הכי גדול בעולם...

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : יוני 03, 2012, 00:08:04 »
אני יגיד לך את האמת , יש לי המון חברים שלמדו בבית ספר דתי , וכולם נהיו בסוף חילונים ...
מכפייה לא יוצא שום דבר טוב , צריך חינוך .
ואם הוא לא רוצה ? אני בטוח שהיו בכל תקופה בהיסטוריה של העם היהודי אנשים שהיו בורים גמורים שלא למדו בכלל . זכותם ..
10000000000 +
כל מי שאני מכיר שלמד בבית ספר דתי \ חרדי \ ש"סניק (בגלל ההורים) היום חילוני גמור.
אני בעצמי בגילאי הטיפשעשרה הורדתי תכיפה ועשיתי מה בראש שלי

מנותק רחמים

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #9 ב- : יוני 03, 2012, 00:30:27 »
אני חושב שאמונה זה עניין של רצון לא של כפיה .

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : יוני 03, 2012, 02:29:57 »
אני חושב שאמונה זה עניין של רצון לא של כפיה .
זה יותר עניין של חינוך. אם בתור ילד "פחדתי" להדליק סיגריה בשבת בגלל גהנום, היום אני לא מדליק כי אני גאה להיות יהודי שמשרת את אביו שבשמיים.