יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

איך יכול להיות שיש 13 שבטים , וכולם אומרים שיש 12 ?

<< < (2/5) > >>

UM-96:
יש היום שבט יהודה שזה רוב האנשים, שבט לוי שזה כמובן הכהנים והלויים וחלק משבט בנימין. יש גם משפחות
 מסוימות שמיוחסות לשבטים אחרים בצורה כלשהי.
אגב אני מהמקריבים  :), המשפחה שלנו מיוחסת לצדוק הכהן ;D.

MAORO:
פשששששששששששש  ;D O0

UM-96:
אכן פששש  ;D. אני יודע את זה רק לפני זמן לא רב שהתפרסם ספר על עיר מוצאם של סבי וסבתי במרוקו שמקורם של התושבים בסביליה ומקורה של המשפחה הספציפית מיוחס לצדוק כהן גדול.

הבוס הגדול:

--- ציטוט של: UM-96 על מאי 29, 2012, 16:11:31 ---יש היום שבט יהודה שזה רוב האנשים, שבט לוי שזה כמובן הכהנים והלויים וחלק משבט בנימין. יש גם משפחות
 מסוימות שמיוחסות לשבטים אחרים בצורה כלשהי.
אגב אני מהמקריבים  :), המשפחה שלנו מיוחסת לצדוק הכהן ;D.

--- סוף ציטוט ---
אני לא חושב שהיום באמת אפשר לדעת,היום הכל מעורבב.

אני למשל מעורבב מ-3 עדות מהצד של אבא שלי כורדי,ומהצד שלי אמא שלי אני מחולק ל-2 חצי פרסי חצי רוסי (שילוב לא קשור אני יודע)  :old_smiley:

אומרים שהיהודים שחיו באיזור פרס וכורדיסטן הם צאצאים של שבט בנימין,כך לפחות חושבים,אז אם כך מה אני? הריי יש בי גם חלק רוסי ממוסקבה?!
מבין את הנקודה? שהיום אתה לא יכול לדעת.

קראתי איפה שהוא לא זוכר שבתקופה שבית המקדש היה קיים כל אדם היה יכול להגיע לשם ולקבל תשובה לאיזה שבט הוא שייך באמת ,וכך היה יכול לדעת מה דרך התיקון שלו,וכיצד להתפלל נכון עם כוונות לפי התפקיד של השבט שלו,אבל היום זה כבר לא קיים.
וכשיגיע משיח כבר לא יהיה צורך בידע הזה.

אביר הקרנפים:
כמעט כל הגלויות הידועות כיום הן מגלות בבל. נבוכדנצר הגלה את שבט יהודה, בנימין והחלק משבט לוי שישב בנחלות יהודה ובנימין.
אומרים על קהילה מסויימת בהודו שיש להם מסורת שהם משבט מנשה. אולי.
עשרת השבטים פשוט נעלמו. לפי המסורת הם אמורים להיות תקועים איפשהו מאחורי נהר הסמבטיון. ולך תדע איפה זה ומה זה.

העובדה שכהן זה שם נפוץ לא אומרת שהם השבט הכי גדול. הרי בכל ספר טלפונים, אפילו לא אחוז מהדפים זה "כהן" ו"לוי". זה פשוט ריכוז של משפחות שהמסורת של השיוך השבטי שלהם ידועה, כי הייתה להם סיבה לשמור על המסורת. מישהו משבט יהודה לא אמור לעלות לתורה, לקבל 5 סלעים בפדיון הבן או לקבל פטר חמור וכו'. לכן אין לו שום סיבה לשמור מסורת על מוצאו. למרות שבמשפחת בית אמי יש מסורת שהם נצר לבית דוד. אבל יש הרבה משפחות כאלה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה