כתב נושא: מסתערבים השליכו אבנים על חיילים  (נקרא 2480 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מסתערבים השליכו אבנים על חיילים
« ב- : מאי 07, 2012, 13:26:06 »
שיטות הפעולה של יחידת העילית של השב"ס נחשפות || סגן מפקד "מצדה" מודה: המסתערבים שלנו השליכו אבנים על חיילים בבילעין
בעדויות במשפטו של ח"כ מוחמד ברכה, המואשם בתקיפת אחד המסתערבים, העידו בכירי היחידה: זרקנו אבנים "בכיוון הכללי" של החיילים
חיים לוינסון
06.05.2012
סגן מפקד יחידת העילית של שירות בתי הסוהר, "מצדה", הודה במסגרת עדות בבית המשפט, שלוחמי היחידה, שפעלו כמסתערבים בכפר בילעין במהלך ההפגנות נגד גדר ההפרדה - השליכו אבנים לעבר חיילי צה"ל.

העדות המדוברת ניתנה במשפט המתנהל נגד חבר הכנסת מוחמד ברכה, שהואשם ב-2009 בארבעה אישומים (שניים מהם בוטלו), ובהם בכך שבהפגנה שנערכה באפריל 2005, בעת שמסתערבים של "מצדה" ניסו לעצור מפגין פלסטיני, ניסה חבר הכנסת לחנוק את אחד מהם וקרא לאחרים לשחרר את העצור. המשפט נמצא כעת בשלב ההוכחות, ומנהל אותו השופט דניאל בארי בבית המשפט השלום בתל אביב.

לפני שבועיים הופיעו בבית המשפט הלוחמים של מצדה, שהעידו מאחורי פרגוד, כשזהותם אסורה בפרסום. העדויות שמסרו הקצינים והלוחמים מאפשרות הצצה לשיטות הפעולה של יחידת העילית.

העד המרכזי היה "לוחם 102", סגן מפקד היחידה. בעדותו סיפר כי "יצאנו לפעילות כנגד הפרות סדר בגדר ההפרדה בבילעין. זו הפעם הראשונה שהייתי מסוערב. נעצרו שני אנשים, הם היו פלסטינים". כשנשאל על ידי עו"ד ארנה כהן, המייצגת את ברכה, האם המסתערבים זורקים אבנים. השיב "102" בחיוב. לשאלה האם זרק אבנים לכיוון החיילים השיב "לכיוון כללי".

מעדותו של מפקד היחידה, "לוחם 101" שפיקד על הכוח בהפגנה המדוברת, ניתן ללמוד על שיטות הפעולה שהיו נהוגות. "פעלתי כמפקד הכוח שפעל תחת פיקוד הצבא, עקב מידע על הפגנה גדולה שצפויה להיערך באזור בילעין, כאשר היה לנו מספר כוחות בשטח, כוח אחד הוא כוח מסתערב שתפקידו היה לתת מידע, ולבצע מעצר איכותי במידה ויהיה צורך, וכוח חילוץ שלנו שהיה על מדים", סיפר "101".

"החלה הפגנה מאוד גדולה שירדה מתוך בילעין. היה נראה שהצבא לא שולט בה, קרוב ל-500 מפגינים ירדו ולא שעו להנחיות הסמג"ד, מפקד הפעולה, ופשוט עברו אותו ללא מצמוץ. מהר מאוד כוחות הצבא איבדו שם את היכולת להחזיק שליטה בצורה אפקטיבית. נראה היה שהמפגינים מתקרבים גם לכלי העבודה וגם לקו העצירה. החלו להתפתח שם מספר תקריות בין חיילי צבא לבין מפגינים, כולל מכות והשלכות אבנים. נראה היה שהמצב לא בשליטה וניכר היה סכנה לכוח הצבאי המבצע", אמר הקצין בעדותו.

"בשלב מסוים התפצלנו, הסמג"ד עם הכוח שלו ואני עם הכוח שלי. בכוח שלי היו למיטב זיכרוני כחמישה לוחמים גלויים ועוד מספר לוחמים בכוח המסתערב. בשלב מסוים הסמג"ד אמר לי שאיבד שליטה וביקש שנפעל לעצירת המפגינים. הפעלנו אמצעים לפיזור הפגנות, הצלחנו לעצור את ההפגנה. כאשר הכוח המסוערב דיווח שהוא מזהה מטרות איכות - כלומר אנשים מהותיים שהובילו את ההפגנה ויידו אבנים וסיכנו כוחות. אישרתי לכוח לבצע מעצרים".

"דיווחו לי על מעצר, ובאותה נשימה דיווחו לי שתוקפים אותם והם דורשים חילוץ מיידי, כי הם במצב של סכנה. ראיתי את המסתערבים עם עצורים, ומסביבם אזרחים ערבים שתוקפים אותם. החילוץ המיידי ניסה להצליח לייצב מצב שם ועל פניו, וראיתי אנשים חונקים, תוקפים גם את כוח החילוץ שהיה על מדים. אי אפשר היה לחשוב לרגע שהם לא אנשי ביטחון. תפסתי בגב של אחד המתפרעים שתקף את אחד מלוחמיי, משכתי אותו אחורה. זיהיתי את ח"כ ברכה. מבחינתי, אם המסתערב עצר מישהו זו מטרת איכות ומטרתי לחלץ אותם מהשטח. הזזנו את אלה שתקפו את הכוחות שלנו, לקחנו אותם עם העצורים ויצאנו משם", אמר מפקד היחידה בעדותו.

"מצדה" נוסדה בשנת 2003 לשמש ככוח התערבות של השב"ס במצבי חירום בבתי הכלא. בשבוע שעבר פורסם ב"הארץ" כי המדינה תפצה ב-1.2 מיליון שקלים את משפחתו של מוחמד אשקר, כלוא בקציעות, שנורה למוות בפעילות "להעלאת המורל" של לוחמי היחידה.

בשל היכולות של לוחמי היחידה, נעשה בהם שימוש גם למטרות אחרות. ב-2005 הופעלה היחידה כמסתערבים מספר פעמים בהפגנות נגד הגדר בבילעין. ככל הידוע, היחידה לא מופעלת עוד בשטחים. ב-2010 הופעלה היחידה כחלק מהכוחות שעסקו בהשתלטות על ספינות המשט הפרו-פלסטיני. מהשב"ס נמסר בתגובה כי "פעילות יחידת מצדה בארוע היתה בפיקוד הצבא ובתיאום מלא. כמו כן, כבר שנים ארוכות לא לוקחת היחידה חלק בפעילויות מסוג זה".

קרדיט: אל ארד (הארץ)

מנותק פנחס נח

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
בעניין: מסתערבים השליכו אבנים על חיילים
« להגיב #1 ב- : מאי 08, 2012, 18:09:44 »
יש עילה לתביעה נגד שר הביטחון על שמסכן חיי מסתערבים בחיכוך מיותר עם ערבים בהפגנות.. הרבה יותר בטוח לחיי הלוחמים, שיטפלו בהפגנה שכזאת בעזרת מסוק..

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
בעניין: מסתערבים השליכו אבנים על חיילים
« להגיב #2 ב- : מאי 08, 2012, 22:19:32 »
ממה נפשך, אם למישהו באמת היה אכפת מחיי החיילים, לא היו כל הוראות הפתיחה באש המפגרות הללו.
יש הפגנה? שולחים כמה חברה מצויידים באמצעים רציניים וגם באש חיה. יש סכנה? מרססים.
אחרי זה, כל פעם שתהיה הפגנה, רק יראו חייל/שוטר, כל האורקים יברחו.

אבל לצערנו זה לא המצב. לצערנו, בשביל לשמור על בטחונם של מחבלים, מסכנים ושולחיםיהודים אל מותם. וזה מה שקרה בג'נין לפני כמה שנים ששלחו חיילים לסמטאות כי לא רצו להפציץ מרחוק או מהאוויר וחיילים מתו.
וגם בעזה, חיילים מתו.
ואני נזעק ונחרד. בשביל להציל אורקים שלחתם חיילים למות ? איפה המוסר שלכם ?  >:( :old_WTF_Aza:
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!