יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה לגביי ספק חילול שבת .

<< < (2/2)

אביר הקרנפים:
כל מקרה שיש אפילו ספק סכנה מחללים את השבת.
כמו הפסק שמתיר למתנדבי הצלה ללכת בשבת עם מכשירי קשר דלוקים רק מחמת הספק שאולי יזעיקו אותם באמצע השבת להציל חיים...

Rafoe:

--- ציטוט של: MAORO על מאי 06, 2012, 09:29:57 ---לפניי חודש וחצי , באמצע הלילה בערב שבת , ישבתי ללמוד ולפתע הרחתי ריח של שריפה ,יצאתי למרפסת וראיתי עשן מהחצר של השכן מתחתיי.
ירדתי למטה ודפקתי בדלת , לאחר שידעתי שהוא לא בבית (ראיתי אותו יוצא עם אישתו , על אף שילדיו נשארו בבית ! ! ) הילדים לא פתחו לי את הדלת מסיבות מובנות (שכן שדופק באמצע הלילה , ילדים לא פותחים לאף אחד ) ,חשבתי רבות מה לעשות , והגעתי למסקנה שבאותה חצר שבוערות להבות , יש ילדים בבית שלא יוצאים , וכל הקרשים שהיו מסביב , יש סכנת חיים .
הגעתי למסקנה שאם אני מתקשר למכבי אש , הם יגיעו באוטו , יכבו את האש , יחזרו לתחנה באוטו , כלומר חילולי שבת רבים .
החלטתי ברגשות מעורבים לכבות את האש , ועד היום המעשה מעיק עליי מאוד , ואני חושש שמא חיללתי את כבודה של השבת .
האם פעלתי נכון ?
תודה מראש ,מאור .

--- סוף ציטוט ---
מהמעט שאני יודע אז אם יש ספק אז אין ספק.
כמו שאביר כתב - אתה לא יכולת לדעת לאן האש יכולה להגיע ולכן פעלת טוב.

--- ציטוט של: MAORO על מאי 06, 2012, 09:29:57 ---
נ.ב , שכחתי לציין שזה הימני האמיתי , אם אתם לא זוכרים אותי , יש לי אפילו אשכול פה בנעוצים .

--- סוף ציטוט ---
ברוך השב.
למה פתחת חשבון חדש? (מה קרה לישן?)

לוחם יהודה:
אשרייך שיש לך כזו יראה מכבוד השבת, הלוואי עלי ועל כל עם ישראל..

MAORO:

--- ציטוט של: Rafoe על מאי 06, 2012, 17:32:05 ---מהמעט שאני יודע אז אם יש ספק אז אין ספק.
כמו שאביר כתב - אתה לא יכולת לדעת לאן האש יכולה להגיע ולכן פעלת טוב.
ברוך השב.
למה פתחת חשבון חדש? (מה קרה לישן?)

--- סוף ציטוט ---

לא הצלחתי להיכנס לחשבון הישן,לצערי.

--- ציטוט של: לוחם יהודה על מאי 06, 2012, 19:35:50 ---אשרייך שיש לך כזו יראה מכבוד השבת, הלוואי עלי ועל כל עם ישראל..

--- סוף ציטוט ---

תודה רבה אח יקר , בעזרת ה' נזכה אני ואתה בתוך כל עם ישראל לעלות ולהתחזק ביראת שמיים ,ונזכה שתהיה עלינו יראת שמיים כיראת בשר ודם !

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה