יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
״כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא״...
UM-96:
דווקא לא. הרבה משאירים את הגז במקך החג דלוק. ניתן להדליק את הגז עצמו בחג מאש לאש ויש כל מיני קומבינות לכבות אותו, לדוגמא להניח על הגז סיר מלא מים שתשתמש במים לקפה או משהו (חייב להשתמש במים אחרת זה לא אוכל נפש) ולחכות כד שהמים ירתחו ויגלשו על הגז. יש היום גם התקן שהוא מאושר ע״י מכון צ״מת (צוות מדע ותורה אני חושב) שהוא כמו שעון שבת שמחובר לגז ומתחיל את הזרם של הגז ומפסיק אותו בזמנים קבועים. חשוב להדגיש שאם אכן משתמשים בגז אסור להנמיך או להגביר את הלהבה תוך כדי שהגז פועל.
אביר הקרנפים:
--- ציטוט של: MAORO על מאי 20, 2012, 17:14:06 ---לא יודע מה איתך , אש גלויה באמצע הלילה אצלי בבית כשאף אחד לא משגיח ?
נראה לי קצת מסוכן .
--- סוף ציטוט ---
אתה מזכיר לי מקרה שקרה לי לפני כשנה וחצי. אחד הגנרטורים שלי עלה באש. באותה תקופה התגוררתי בקומה העליונה של איזה בנין והגנרטור היה בקומה השניה הריקה.
וכל הכושים אמרו לאחר שבערת הגנרטור כובתה בחול "תודה לאל שזה לא שרף את כל הבנין". ואני צחקתי להם בפרצוף ואמרתי להם: את מה ישרוף? כל הקומה בטון חשוף. ממתי בטון בוער?
האש דולקת בכיריים. הכיריים בנויות לבערה בטיחותית. אם אף אחד לא יזרוק משהו שיגרום לאש לעבור, למה שהאש תעבור? מה ההבדל בין להשאיר סיר על הכירה הדולקת לבין להשאיר את הכירה דולקת בלי סיר?
וכן, כמו שאמרתי, יש את כיסוי הפח ההוא שאפשר להשיג בחנויות. הוא מכסה את כל הכיריים וזה כמו פלטה.
MAORO:
בקיצור עזוב אביר , אש גלויה במשך יום שלם זה לא פיתרון .
אין דרך אחרת ?
אולי לפתוח את החלון כדי לגרום לגז להתכבות או משהו ? או שזה לכבות לכל דבר ועניין ?
UM-96:
קשה לי להאמין שרוח של מאי-יוני תכבה לך את הגז...
UM-96:
אין סיבה לא להשאיר את הגז דולק במשך החג. אלא אם כן יש ילדים קטנים בבית אין בזה שום סיכון, מה כבר יכול לקרות? הכיריים יעלו באש? וכמה זה כבר עולה? אביר אמר פה 20 ₪ ואני חושב שזה עוד בהגזמה-כל הוצאה לחג או לשבת חוזרת אליך, מבטיח לך ואני מוכן לחתום לך על זה גם.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה