יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה בקשר לימי האבלות של ספירת העומר
רחמים:
האם אתם יכולים בלי מוסיקה בימי האבלות של ספירת העומר ?
אני ממש לא , וזה נותן לי להרגיש יותר מידי רע .
גם מבחינת העצות של הרבנים , לשמוע רק שירים עצובים או לשמוע רק נעימות , או לשמוע רק שירי דת יהודית , או לשמוע רק מילים בלי מוזיקה , לשמוע רק דברי תורה יהודית . אני מרגיש עם זה יותר מידי רע .
ואיך אתם מרגישים עם העניין של איסור שמיעת מוזיקה בימי האבלות של ספירת העומר ?
עם שר האיסורים זה הרבה פחות קשה לי , למעט האיסור של להתגלח , שמתי שאני מרגיש שהזקן מכאיב לי ופוגע לי בכושר הריכוז , אני מתגלח .
UM-96:
גם אני אוהב מוזיקה אבל מה לעשות מסתדרים. אגב, אמר לי אתמול רב שמלמד אותי שאם האיסור הזה גורם לאדם רע מאוד ומדכדך אותו אז הוא יכול לשמוע מוזיקה אבל כדי לך להתייעץ עם רב לפני.
רחמים:
--- ציטוט של: UM-96 על מאי 02, 2012, 16:39:13 ---גם אני אוהב מוזיקה אבל מה לעשות מסתדרים. אגב, אמר לי אתמול רב שמלמד אותי שאם האיסור הזה גורם לאדם רע מאוד ומדכדך אותו אז הוא יכול לשמוע מוזיקה אבל כדי לך להתייעץ עם רב לפני.
--- סוף ציטוט ---
אם יש דברים בהלכה של הדת היהודית כמובן , שאני לא עושה , זה לא רק כי נוח לי לא לעשות את זה , אלא כי מצבי הנפשי רע מאוד , ואני מוגדר כחולה שיש בו סכנה , גם ממחלה נפשית אפשר למות , ולכן אני לא אתן לעצמי לעשות מה שיגרום לי להתאבד .
אביר הקרנפים:
מציק לי שאני לא יכול לשמוע מוזיקה.
לא ממש מציק לי שלא להתגלח (ממילא אני מתגלח בערך פעם בחודש-חודש וחצי).
להסתפר אני לא מסתפר.
כל עניין האבלות כרוך היטב בזהות יהודית. ככה אני מרגיש יותר יהודי. אני זוכר את הסיבות לאבל. אני שומר על מסורת האבל שנמשכת קרוב לאלפיים שנה ולא שובר את השרשרת.
UM-96:
--- ציטוט של: . על מאי 02, 2012, 17:23:04 ---אם יש דברים בהלכה של הדת היהודית כמובן , שאני לא עושה זה , לא רק כי נוח לי לא לעשות את זה , אלא כי מצבי הנפשי רע מאוד , ואני מוגדר כחולה שיש בו סכנה , גם ממחלה נפשית אפשר למות , ולכן אני לא אתן לעצמי לעשות מה שיגרום לי להתאבד .
--- סוף ציטוט ---
קודם כל ח״ו שתתאבד. מה שכתבת זה בדיוק מה שכתבתי...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה