כתב נושא: איך מקימים מפלגה? - תשובות בפנים  (נקרא 5325 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חייל אלמוני

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • עלי בריקדות ניפגש, עלי בריקדות חרות נישא בדם ואש!
איך מקימים מפלגה? - תשובות בפנים
« ב- : אפריל 23, 2012, 13:56:47 »
מה זה "מפלגה", איך מקימים אותה ומתי אפשר להתנגד? ynet מגיש - כל מה שרציתם לדעת על הקמת מפלגה

מה זה בכלל "מפלגה"?

"מפלגה" היא מספר מסויים של בני אדם, שהתאגדו כדי לקדם בדרך חוקית מטרות מדיניות או חברתיות ולהביא לייצוגן בכנסת על-ידי הנבחרים. מפלגה רשומה היא תאגיד כשר לכל חובה, זכות ופעולה משפטית.

איך מקימים מפלגה חדשה?

בחוק הישראלי נקבעו כללים ברורים לרישומה של מפלגה בפנקס המפלגות. לפי החוק, מאה בני אדם או יותר, שהם אזרחי ישראל ותושביה, רשאים לייסד מפלגה על-ידי רישומה בפנקס המפלגות. מייסד המפלגה יגיש לרשם המפלגות בקשה מסודרת ובה השם המוצע למפלגה, מטרותיה. וכן את השם, שנת הלידה, מספר זהות, משלח היד והמען של כל חבר מייסד החתום על בקשת הרישום.

הבקשה תוגש בששים עותקים, ויצורף אליה תקנון המפלגה - בחמישה עותקים. הודעה על הבקשה תפורסם תוך ארבעה עשר ימים מהגשתה ברשומות ובעיתונים יומיים.

זה עולה כסף?

בוודאי. לבקשת הרישום יש לצרף אישור על תשלום אגרת רישום, בסך 1,807 שקלים. כמו כן יש לצרף אישור שהמבקשים שילמו את הוצאות הפירסום, בסך של 73 אלף שקלים.

אפשר להתנגד?

כל אזרח ישראלי, שהוא תושב הארץ ומעל גיל 18, רשאי להתנגד לרישום מפלגה. ההתנגדות תוגש בכתב, בצירוף הנמקות, תוך שלושים יום מיום פירסום הבקשה.

ומה קורה עכשיו?

רשם המפלגות יחליט אם לקבל את הבקשה לרישום המפלגה, תוך שקילת ההתנגדויות שהוגשו. מפלגה תיפסל אם במטרותיה או במעשיה מופיעות, במפורש או במשתמע: שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. הסתה לגזענות ותמיכה במאבק מזוין של מדינת אויב או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל. בנוסף, מפלגה תיפסל אם יעלה חשש סביר כי היא תשמש מסווה לפעולות בלתי חוקיות.

הרשם אישר, יש מפלגה. איך מצטרפים?

אזרח ישראל רשאי להיות חבר מפלגה אם הוא תושב הארץ, מעל גיל 18, המקיים את התנאים שנקבעו בתקנון לחברות במפלגה. זאת, רק אם אינו חבר במפלגה אחרת.

חיילים אלמונים הננו, בלי מדים, וסביבנו אימה וצלמוות. כולנו גויסנו לכל החיים: משורה משחרר רק המוו‏ת.
בימים אדומים של פרעות ודמים, בלילות השחורים של יאוש, בערים, בכפרים את דגלנו נרים ועליו: הגנה וכיבוש.
(המנון הלח"י, יאיר שטרן)

מנותק חייל אלמוני

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
בעניין: איך מקימים מפלגה? - תשובות בפנים
« להגיב #1 ב- : אפריל 23, 2012, 13:59:19 »
אני חדש בפורום ואני חייב להיות צנוע ולא להתיימר לשנות סדרי עולם במקום חדש.
נא לראות את מה שרשמתי בתור נקודה למחשבה.
כמו"כ אני בטוח שכדי להתחיל להשפיע חייבים להתאגד ולהיות קיימים רשמית!

אני אישית מוכן לתרום כל יום 10 שעות מזמני לגיוס קולות ופעילות פרסומית.
חיילים אלמונים הננו, בלי מדים, וסביבנו אימה וצלמוות. כולנו גויסנו לכל החיים: משורה משחרר רק המוו‏ת.
בימים אדומים של פרעות ודמים, בלילות השחורים של יאוש, בערים, בכפרים את דגלנו נרים ועליו: הגנה וכיבוש.
(המנון הלח"י, יאיר שטרן)

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
« להגיב #2 ב- : אפריל 23, 2012, 15:37:36 »
לפני שמקימים מפלגה צריך לדאוג שחיים יעלה ארצה או שימנה מישהו שהוא בהחלט סומך עליו שלא יאבד את צדקת דרכו.
מה גם שיהיה לנו מאוד קשה להכנס לכנסת כמפלגה, אם לא נתפרס למשטר השמאל ונכין מצע שמאלני, אנחנו נפסל עוד לפני שננסה לעבור את אחוז החסימה. ולא, לא ע"י השמאל, הימין יהיה זה שיפסול אותנו.

לדעתי יותר טוב יהיה לגרום לאנשים לצאת לרחובות, לא לפעול בצורה ממלכתית ומדינית, לצאת לרחובות ולעשות בלאגן. כמו המחאה הקומוניסטית שהייתה בקיץ האחרון, תחשבו איך המדינה נראת אם לנו הייתה "מחאה" כזו..  :old_wink2:

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #3 ב- : אפריל 23, 2012, 17:03:17 »
אני חושב כמו החייל שצריך להקים מפלגה אבל צריך יותר תמיכה ופרסום ממה שיש היום. (אגג אני אשמח להתפקד  ;D)
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק חייל אלמוני

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : אפריל 24, 2012, 00:05:09 »
לפני שמקימים מפלגה צריך לדאוג שחיים יעלה ארצה או שימנה מישהו שהוא בהחלט סומך עליו שלא יאבד את צדקת דרכו.
מה גם שיהיה לנו מאוד קשה להכנס לכנסת כמפלגה, אם לא נתפרס למשטר השמאל ונכין מצע שמאלני, אנחנו נפסל עוד לפני שננסה לעבור את אחוז החסימה. ולא, לא ע"י השמאל, הימין יהיה זה שיפסול אותנו.

לדעתי יותר טוב יהיה לגרום לאנשים לצאת לרחובות, לא לפעול בצורה ממלכתית ומדינית, לצאת לרחובות ולעשות בלאגן. כמו המחאה הקומוניסטית שהייתה בקיץ האחרון, תחשבו איך המדינה נראת אם לנו הייתה "מחאה" כזו..  :old_wink2:
אני יכול להבטיח לך שהפגנה של פעילי ימין לא תטופל בכפפות של משי (כמו שטיפלו בקופים החלאות מצפון ת"א)
בהפגנה של אנשי ימין, יפוצצו ראשים ואנשי יס"מ יחלקו מכות רצח.
זה לא שהמשטרה מרחמת עליהם.. פשוט המשטרה יודעת שאנשי השמאל הם יקירי התקשורת ופגיעה בהם תוביל לסיקורים נרחבים וועדות חקירה
ואף קצין לא מעוניין בכך. ואילו דם של יהודים ימניים הוא זול מאוד בעיני התקשורת וניתן לשפוך אותו ללא שום חשש של פגיעה תקשורתית וכ"ו..

לגבי רישום מפלגה - אני עדיין חושב שכדאי וצריך לנסות! לא נוכל להשפיע ולשנות דבר רק מהתכתבות ודיונים.
(המנון הלח"י, יאיר שטרן)

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #5 ב- : אפריל 24, 2012, 01:30:23 »
הפגנה של מאתיים איש אפשר לפזר בעזרת יס"מניקים עם אלות.
הפגנה של מאתיים אלף איש, לא.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
« להגיב #6 ב- : אפריל 24, 2012, 17:28:58 »
מה גם שהפגנות בסדר גודל כזה (נניח, 50 אלף איש ומעלה) התשקורת תהיה חייבת לסקר. למרות שהיא ממש תהיה זהירה כדי בטעות לא לצלם איזה ילד חוטף אלה בראש, אבל עדיין היא תהיה מוכרחת. וחוץ מזה, שיש 50 אלף איש ברחוב, אפשר לפוצץ שוטרים ולהבלע בתוך ההמון. זה עובד באצטדיונים זה יעבוד גם ברחוב.

אבל אם אתם שואלים אותי, עדיף את הכסף הזה (73 אלף ש"ח על הוצאות פרסום + כל האגרות למינהם) עדיף להוציא על פרסום לתנועה ולפורום במקום לבזבז את זה על הקמת מפלגה שמן הסתם לא תעבור את אחוז החסימה. (ואם כן, תיפסל).

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק haim2haim

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #7 ב- : אפריל 30, 2012, 18:28:42 »
אני מוכן להיות גם חלק מהמפלגה למה שיהיה רוב שמאל בכנסת ולא רוב ימין אני.......חאלס נשבר מהשמאל האלו השתלטו על התקשורת בואו נשתלט אנחנו על הכנסת!!!!

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #8 ב- : מאי 01, 2012, 12:47:42 »

צודק!
לכן החוכמה היא לא לנסות להכנס לפוליטיקה האדומה הטמאה,אלה להתחיל להעיר את האזרחים דרך האינטרנט,לאט לאט אנשים מבינים שצריך שינוי ומתחילים לגלות את האמת על הממסד הרשע שהקים את המדינה.

אם סתם נכנס לפוליטיקה התקשורת תציג אותו כנאצים לכל דבר,ובאופן טבעי רוב האזרחים יתרחקו מאיתנו,גם אם הם ידעו שאנחנו דוברי אמת,התקשורת פשוט תפחיד אותם.

אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : מאי 01, 2012, 12:52:20 »
אני מוכן להיות גם חלק מהמפלגה למה שיהיה רוב שמאל בכנסת ולא רוב ימין אני.......חאלס נשבר מהשמאל האלו השתלטו על התקשורת בואו נשתלט אנחנו על הכנסת!!!!
ברוך הבא

השמאל לא השתלט על התקשורת,השמאל הקים את התקשורת,השמאל הקים את המדינה,השמאל הקים את צהל שהוא המשכו של הפלמח(שזה בעצם צבא בריטי קטן ובוגדני).

השמאל שולט גם על הימין,ובעצם הימין זה שמאל!

השורש של המדינה וכל מה שקיים בה(מבחינה ממסדית) הוא שורש קומוניסטי אדום ורשע,סתם להשתלט על הכנסת לא יועיל בכלום,צריך שהאזרחים יתעוררו מהשקר שהם חיים

בו,ואז פשוט מה שיקרה האזרחים יחליפו את הממסד,לא ימין לא שמאל ולא מרכז,ניתוק מוחלט מהממסד האדום.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו