יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

יחס היהדות לשטן?

<< < (3/3)

אביר הקרנפים:

--- ציטוט של: לוחם יהודה על אפריל 17, 2012, 00:03:54 ---לפי מה שזכור לי מהסיפור, אחרי שהוא ראה את כוחו של הסיטרא אחרא ובת זוגתו ימ"ש ואת כל תלמידיו מתים בייסורים מבלי שיוכל לעזור, הוא התייאש, וכרת ברית עם הסיטרא אחרא. בכל לילה הוא היה מזמן שדים והיה מבקש מהם שיביאו לו את בת המלך למיטה, ואחרי שהיה מסיים היו מחזירים אותה. בת המלך הייתה מתעוררת כל בוקר מכוסה בשכבת זרע, ושהדבר נודע לאבא שלה הוא שלח להרוג את ר' יוסף. יש אומרים שהוא חזר בגלגול של כלב שחור והאר"י הקדוש תיקן אותו.

--- סוף ציטוט ---
זה מה שאמרתי. הוא הידרדר לזנות.

הבוס הגדול:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אפריל 16, 2012, 06:06:11 ---השאלה שאלת נוגעת להרבה יסודות אמונה. לכן אסביר כמה נקודות. אם מישהו מגלה טעות אצלי, בבקשה שיתקן.

מקווה שהייתי ברור בחפירה שלי...

--- סוף ציטוט ---

נהנתי לקרוא תודה לך  O0

הבוס הגדול:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אפריל 16, 2012, 15:51:14 ---גם אלוהים בתוכך. אתה הוא האלוהים.
ואל תבין אותי לא נכון.
אסביר.
אנחנו הרי ידעים שכל דבר בעולם קיים מכוח קיומו של הבורא. הבורא העניק לעולם קיום וממשות. המשפט "ה' נמצא בכל מקום" לא אומר שה' עושה שפגט גדול ואז הוא מצליח להיות בשני מקומות בעת ובעונה אחת.
זה אומר שהעולם קיים בתוך ה'. ה' הוא העולם... או יותר נכון, העולם הוא ה'. חלק.. חלקיק קטן מישותו האינסופית.
וכמו שה' קיים בתוכך ומזרים את הדם בעורקיך, ה' הוא הנשמה הנותנת חיות לגוף שלך ורעיונות בראש שלך, ובה במידה, ה' כביכול יושב בשמיים ומנהל את העולם "מבחוץ".
אתה לא היחיד. ה' בתוכי, ה' בתוכם של כל יצור ובריאה, חי או דומם.

השטן, בתוכך ומחוצה לך. כיצד השטן מפתה, אותך או את איוב? האם הוא יושב איתך על הברזלים ותוך כדי פיצוח נמרץ של גרעינים מנסה לשדל אותך לדבר עבירה? או שמא פיתוייו של השטן באים במחשבו ובמאוויים שהוא שם בתוך לבך ?

--- סוף ציטוט ---
O0

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה