יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה לגבי התנך

<< < (4/4)

RMK:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 04, 2012, 23:29:32 ---אני מנסה להבין זה הכל. RMK אמר שיש מצב שזה יישויות שונות.

למשל בבראשית אלוהים בורא את העולם, ואז שמגיע הקטע של האדם זה נהיה יהוה אלוהים, למה זה?

--- סוף ציטוט ---
אמרתי שיש כאלה שמאמינים שמדובר בישויות שונות, אבל סתרתי את זה.

UM-96:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 04, 2012, 23:29:32 ---אני מנסה להבין זה הכל. RMK אמר שיש מצב שזה יישויות שונות.

למשל בבראשית אלוהים בורא את העולם, ואז שמגיע הקטע של האדם זה נהיה יהוה אלוהים, למה זה?

--- סוף ציטוט ---
זה מסובך מדי כדי להסביר פה, זה קשה מדי בשבילך ובטח בשבילי (דוגמא קטנה-כמו שכתבתי למעלה שם אלוקות מייצג את מידת הדין כלומר העולם נברא במידת הדין הווי אומר שאם מישהו היה מבצע פשע כלשהו הוא היה נענש במקום אבל ה׳ ״הבין״ שהעולם לא יכול להתקיים במידת הדין ולכן מופיע שוב הקב״ה בשם הוי׳ה שמייצג את מידת החסד). 

לוחם יהודה:
אל תרשום את השם המפורש כאילו זה שם של חבר שלך ח"ו.
בורא עולם הוא לא אדם או "משהו" גשמי, הוא מציאות אלוקית אין סופית, כל שם מייצג את דרך ההנהגה של בורא עולם בבריאות.
איפה שמופיע בתנ"ך שם הו-יה זה מרמז על מידת הרחמים, איפה שמופיע השם אלוקים, זה מסמל על מידת הדין, וכן הלאה. לבורא עולם יש 72 שמות, אנו כמובן לא יודעים את כולם, רק יחידי סגולה. השמות יוצאים ונרמזים בכל מיני פסוקים וכ'.. השם הקדוש אדני אם אני לא טועה זה שם אדנות שתיקנו לדור שלנו, כדי לא להשתמש בשם הוויה. לכן בסידור כתוב שם המפורש אבל אנו קוראים את זה כשם אחר.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה