אביו של החייל החטוף ויתר היום על הקו המתון בו הוא נוקט בד"כ, ותקף את רה"מ בעצרת למען החטופים. מטה המשפחות השכולות תקף את פרס על עדותו: "התנהג כמו בובה על חוט".
נראה שעד היום ניסה נועם שליט, אביו של החייל החטוף גלעד שליט, להישאר רגוע יחסית ולא לתקוף בחריפות את הדרג המדיני על אחריותו לגורל בנו. היום שינה שליט את הטון. "אדוני ראש הממשלה, שחרור הבנים הביתה זה לא עסקת נדל"ן", אמר במהלך עצרת לשחרור החיילים החטופים. מנהיגים נבחנים במעשים ולא בהצהרות ודיבורים. אנא שחרר אותם כבר הביתה".
בעצרת הנערכת על חוף הים בנהריה השתתפו אלפי בני אדם, בהם גם שר החקלאות, שלום שמחון, ומאות בני נוער, תלמידי בית הספר "עמל" בעיר ובני משפחתם של שלושת החיילים החטופים.
קרנית גולדווסר, אשתו של החייל החטוף אהוד גולדווסר, אמרה בעצרת: "אנו מקווים שעד פסח הבנים יגיעו הביתה. אנו רוצים אותם בבית עכשיו. פסח מתקרב. לכולם זה עוד חג, אבל לנו זה חג בלי אודי".
"עדות נגועה באינטרסים פוליטיים"
במקביל, הגיב הבוקר מטה המאבק של המשפחות השכולות על עדותו
של המשנה לראש הממשלה שמעון פרס בפני ועדת וינוגרד, שהתפרסמה אתמול. על-פי העדות, אמר פרס כי אילו זה היה תלוי בו, לא היה נכנס למלחמה, והוסיף כי צה"ל לא היה ערוך למלחמה.
"עדותו של פרס נגועה באינטרסים פוליטיים צרים שמטרתם לשמר את מעמדו בהיררכיה הממשלתית", אומרים במטה המשפחות. "היינו מצפים מאדם עם כל כך הרבה ניסיון, המכהן במשרה כה בחירה, לקחת אחריות בזמן שהציבור והממשלה זקוקים לו. במקום זאת, התנהג פרס כמו בובה על חוט".
במטה המשפחות תהו כיצד היו נראים פני הדברים אם פרס היה מתרגם את עמדותיו הנחרצות למעשים בפועל, וכמה חיים ניתן היה להציל. "עדותו רק מוכיחה שהממשלה הזו איבדה את כל העוגנים המוסריים שהעניק לה הציבור, ובהתנהלותה היא חושפת כל פעם מחדש עוד נדבך מהאמת – שהיא איננה ראויה עוד לציבור שבחר בה".