בס"ד
"היי לכולן, אני כותבת את זה כאן כי אני ממש לא בטוחה מתי תהיה הישיבה הבאה. בהפגנה היום (10 בפברואר 2012, א"י) בכפר א-דיכ הרגשתי במבטים והצבעות מצד השבאב (כינוי לצעירים פלסטינים, א"י) שגרמו לי לחוסר נוחות מסוימת. הם דיברו ביניהם ולא איתי, אבל המילה שחזרה על עצמה די הרבה היתה 'שרמוטה', עם מבטים כלפי. כשפגשתי את א' וח' (שני גברים, א"י) אמרתי להם את זה, וח' דאג להיות צמוד אלי. זה עדיין לא מנע כמה נגיעות לא מקריות ועוד אמירה או שתיים של 'שרמוטה' לעברי. בסופו של יום, זו היתה חוויה מאוד לא נעימה".
המכתב הזה, של פעילת שמאל ישראלית, הוא רק אחד הגורמים לסערה שמתחוללת בימים האחרונים באינטרנט בקרב פעילי השמאל וארגוני זכויות האדם בישראל. הפעילה, ששמה שמור במערכת, הפנתה את המכתב לחברותיה בארגון "אנרכיסטים נגד הגדר", וסיפרה על הטרדות מיניות שחוותה בכפר א-דיכ שבשומרון, שבו מתקיימות מעת לעת הפגנות תמיכה בפלסטינים.
התכתובת הזו, יחד עם עדויות אחרות שהגיעו לידי "הארץ", מצביעות על תופעה רחבה יותר של הטרדות ותקיפות מיניות של מפגינות ישראליות וזרות בשטחים. בשנתיים האחרונות נרשמו לפחות שישה מקרים בגדה המערבית ובמזרח ירושלים: שני מקרים בשכונת שייח ג'ראח, ועוד ארבעה בדרום הר חברון, בכפר מעסרה, בכפר א-דיכ וניסיון אונס לכאורה בכפר אום סלמונה הסמוך לבית לחם, שנחשף בעבר ב"הארץ".
להמשך הכתבה:
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1665119