יו"ר ועדת חוץ וביטחון בתקופה שלפני המלחמה, מודאג מעדותו של המשנה לראש הממשלה בפני ועדת וינוגרד: "בכל מדינה מתוקנת בה המשנה לראש הממשלה היה מדבר על מפלה פסיכולוגית בתום המלחמה - למחרת הוא היה מתפטר"
ועדת וינוגרד פרסמה אתמול (ה') עדויות ראשונות מתוך הפרוטוקולים שירכיבו את הדו"ח על מלחמת לבנון השניה, ואת עיקר תשומת הלב מיקד שמעון פרס, שאמר בין היתר: "אם זה היה תלוי בי לא הייתי יוצא למלחמה". יובל שטייניץ, מי שעמד בראש ועדת חוץ וביטחון בטרם נפתחה המערכה בצפון והעיד גם הוא בפני ועדת וינוגרד, אמר הלילה כי אי אפשר להשלים עם העובדה שפרס הצביע בעד היציאה למלחמה למרות שהתנגד לה.
"נדהמתי לקרוא את הדברים של שמעון פרס", אמר שטייניץ ל-ynet. "אני חושב שהנורמה שמשתקפת מהם - לפיה מישהו מצביע בממשלה בעד משהו שהוא בעצמו רואה כשגיאה - היא נורמה פסולה ואף תירוץ לא יכול להצדיק אותה. זה הופך את ההצבעות בממשלה לפארסה".
שטייניץ מודאג גם ממה שאמר פרס על תוצאות המלחמה, אותן הגדיר בין היתר כמפלה פסיכולוגית. "החיזבאללה הוא אמנם ארגון מצוייד ומיומן אבל בסך הכל עם אלפיים לוחמים וכאשר מלחמה נגמרת - ואני מצטט את פרס - ב'מפלה פסיכולוגית גדולה מאוד', זה מחייב את ראש הממשלה ושר הביטחון לקחת אחריות.
"אם נגרמת מפלה פסיכולוגית גדולה זה אומר דרשני. בכל מדינה מתוקנת בה המשנה לראש הממשלה או לנשיא היו אומרים את הדברים האלה - שניהם היו מתפטרים ביום למחרת. אם דיק צ'ייני (סגן נשיא ארצות הברית - א.ז) היה אומר דבר כזה על עיראק - למחרת בבוקר הוא היה מתפטר".
שטייניץ מצביע גם על דבריו של פרס בעדותו בפני ועדת וינוגרד על ההדלפות מהקבינט הבטחוני המצומצם ("דלפו דברים שחלק מהם היו בבחינת סכנת נפשות"): "המשנה לראש הממשלה בא ואומר שההדלפות מהקבינט הובילו את החיילים שלנו לסכנה. זו הביקורת החריפה ביותר על פעולתו של הקבינט הביטחוני בזמן מלחמה".