כתב נושא: לשמור שבת  (נקרא 10519 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
בעניין: לשמור שבת
« להגיב #25 ב- : מרץ 14, 2012, 01:34:43 »
אז ככה.
דבר ראשון, הבסיס לשמירת התורה והמצוות זה ההבנה שאנחנו לא תמיד יכולים להבין את טעמי המצוות. לפעמים אפשר לתת לנו חצי טעם משהו שמתקבל על הדעת, כדי לעזור לנו להבין מעט. על קצה המזלג.
יש כמה רעיונות בסיסיים בשמירת השבת.
א. מנוחה אישית. כאשר אדם לא עובד כל הזמן עד שהוא מתחרפן מרוב עבודה.
ב. "למען ינוח שורך וחמורך". כשאתה לא נח בשבת כהלכה, בסופו של דבר, אחרים לא נחים כהלכה. אתה אומר... אז מה ? אני מדליק את האור? אני נוסע לים, אני יוצא ללונה פארק...
בשביל כל זה יש אנשים שצרכים לעבוד גם בשבת. להחזיק את החשמל, מצילים וצוות בחוף הים, מוכרים בחנויות ובקיוסקים, מפעילים וכו'...
כאשר שומרים שבת כהלכתה, כולם, כל היהודים, ואפילו העבדים של היהודים, נחים היטב.
ג. עניין רוחני. זה לא רק יום שבו לא עובדים. זה יום שבו נותנים את הדעת על שלטונו של ה' על העולם. הוגים בתורתו. יש מושג של "חציו לכם וחציו לה'". שחלק מהעניין בשבת זה "לכם". כלומר, להנות מן השבת בשינה, באוכל טוב ודברים. וחציו "לה'". להתפלל, ללמוד, לשיר זמירות שבת וכו'.
ד. ברית בין ה' לעם ישראל.
ה. עדות למעשה בראשית. בכך אנחנו מעידים שאנחנו מאמינים שה' ברא את העולם בשישה ימים וביום השביעי שבת.

דבר שני. כמו שהבנת, אפילו מצד הרעיון של "לנוח", אם אתה מסתכל על זה טיפה יותר לעומק, אתה רואה שגם היום זה תקף. אבל כמו שהסברתי בתגובה הקודמת שלי, את השבת אנחנו מצווים לקיים לכל הדורות. לעולם. אם אנחנו מאמינים שה' ברא את העולם ויודע מראש מה יקרה עד סוף העולם, אנחנו מאמינים שה' ידע שתהיה התפתחות טכנולוגית ולמרות זאת, ואולי דווקא בגלל זאת, הזהיר אותנו כי זה לעולם.

דבר שלישי. אני אומר שיותר קל לקב"ה לברוא את העולם מאשר לנו ללחוץ על הכפתור. זה לא אומר שמה שיותר קשה לנו מה' אסור. זה אומר דבר אחר לגמרי.
זה אומר שזה לא קשור לקל או לקשה. זה קשור רק למה שה' אסר עלינו או התיר לנו.
גם בזמן התורה היה אסור להוציא תפוח מרשות היחיד לרשות הרבים. והרי זה לא עבודה קשה.
גם בזמן התורה היה מותר לך לעשות רונדלות ברגל בתוך העיר עד שתיפול מהרגליים. אבל להתרחק מהעיר יותר מאלפיים אמה, אסור.
למסקנה, לא מה שקשה או קל קובע, כי אם מה שכתוב בתורה. חלק מאבות המלאכה אינם מהווים מלאכות קשות. הכותב.. מי שכותב אפילו שתי אותיות... מי שמכבה אש... כל כך קשה ? לא.

דבר אחרון. להבין מה זה אומר לשמור שבת, זה אומר לשבת וללמוד את ההלכות שבשבת וגם לרכוש המון ידע אחר ביהדות. גם אני לא מבין המון דברים. אבל אני יודע שזה מה שה' ציווה וזה מה שהוא התכוון.
איך אני יודע שהוא התכוון? מהסיבה שכתבתי לעיל. אני בטוח שה' ידע שתהיה התפתחות טכנולוגית או כל מה שלא יקרה... הוא כתב את התורה לעולם. ולעולם התורה מחייבת.

מקור מספר דברים. חיפשתי במיוחד את הפסוק הזה ומצאתי דברים מעניינים.

ואמר הדור האחרון בניכם אשר יקומו מאחריכם והנכרי אשר יבא מארץ רחוקה וראו את מכות הארץ ההוא ואת תחלאיה אשר חלה יהוה בה כב גפרית ומלח שרפה כל ארצה לא תזרע ולא תצמח ולא יעלה בה כל עשב כמהפכת סדם ועמרה אדמה וצביים [וצבוים] אשר הפך יהוה באפו ובחמתו כג ואמרו כל הגוים על מה עשה יהוה ככה לארץ הזאת מה חרי האף הגדול הזה כד ואמרו על אשר עזבו את ברית יהוה אלהי אבתם אשר כרת עמם בהוציאו אתם מארץ מצרים כה וילכו ויעבדו אלהים אחרים וישתחוו להם אלהים אשר לא ידעום ולא חלק להם כו ויחר אף יהוה בארץ ההוא להביא עליה את כל הקללה הכתובה בספר הזה כז ויתשם יהוה מעל אדמתם באף ובחמה ובקצף גדול וישלכם אל ארץ אחרת כיום הזה כח הנסתרת ליהוה אלהינו והנגלת לנו ולבנינו עד עולם לעשות את כל דברי התורה הזאת

הנה פה מנבא משה איך יקום דור. הדור שלנו. והארץ תישטף בנכרים שיבואו מארצות רחוקות כמו סין וסודן ורוסיה, ויהיה פה ברדק שלם. ויקום קראי וישאל אותנו למה האלוהים מעניש אותנו עד כדי כך.
ועונה משה ומונה כמה סיבות. עם ישראל עוזב את אלוהיו, עוזב את בריתו עם ה' והולך לחפש לו אלוהים אחרים. כמו ג'סטין ביבר או הפח הגדול.

הנסתרות לה' אלוהינו. רק הוא יודע מה יקרה. והנגלות לנו ולבנינו עד עולם. בכל דור ודור נגלים לנו, ויגלו לבנינו עו דברים שה' ידע וכתב בתורה ופתאום אנחנו מוצאים איזכור לזה...

הנה בריתו של ה'. אחת מהן. ברית השבת. אסור לנו לנטוש אותה. אם אין לנו ברית עם ה', למה שה' יגן עלינו ? (לתשומת לבו של הקראי והשואה היקרה ללבו).

אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Dor12131

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #26 ב- : מרץ 14, 2012, 03:31:46 »
לא, כי הטיעון שלי הוא אחר, אני בעד לשמור שבת, אני פשוט רוצה להבין את הרעיון שמאחורי זה ואם זה עדיין תקף לזמן שלנו עם הטכנולוגיה.
ואתה אומר שזה היה יותר קל לקב"ה לברוא את העולם הזה מאשר שלנו יותר קל ללחוץ על הכפתור שמדליק את האור, אבל אם כך אתה יכול להגיד שגם לקום בבוקר מהמיטה זה יותר קשה ממה שהקב"ה עשה, כי בשבילו זה כלום, אז אסור גם לקום מהמיטה.
אתה מבין, אני רוצה להבין מה זה אומר לשמור שבת ומה הרעיון שמאחורי זה, אני מבין את החשיבות של מנוחה בשבת, השאלה אם מה שאנחנו עושים כעת זה למה שהתכוון ה' כי הזמנים השתנו והכל השתנה מקצה לקצה.

עזוב אותך מהם להתווכח איתם זה כמו לדבר עם הקיר לא משנה כמה אתה צודק והם טועים הם עדיין הם ילכו עם הראש בקיר חושבים שהם תמיד צודקים והם החכמים מתי שהם יוצאים הכי בורים וטפשים

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #27 ב- : מרץ 14, 2012, 15:00:27 »

עזוב אותך מהם להתווכח איתם זה כמו לדבר עם הקיר לא משנה כמה אתה צודק והם טועים הם עדיין הם ילכו עם הראש בקיר חושבים שהם תמיד צודקים והם החכמים מתי שהם יוצאים הכי בורים וטפשים

O0 ;D :laugh: :::D
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #28 ב- : מרץ 14, 2012, 15:01:14 »
ודבר אחד אחרון...
 :P כמו שאמרנו כשהיינו ילדים. אונה לך! :P :P

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק danna

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
  • על שחל ופתן תדרוך תרמוס כפיר ותנין
« להגיב #29 ב- : מרץ 15, 2012, 02:15:49 »
שמעתי שבתל אביב רוצים לעשות תחבורה ציבורית בשבת. שלא לדבר ששם אין הדרת נשים. לבעלי זיכרון חלש זוכרים את הזמרת עפרה חזה ? זה כל הכבוד לה ששרה את השיר ''שמור עלינו כמו ילדים'' אבל ברגע שהיו לה הרבה חברים ומעריצים במקום חברות. היא נפגשה בארבע עניים עם המון גברים, הלכה עם הרבה גברים וישבה במסעדות עם הרבה גברים. עד שנפטרה ממחלת מין. כשמזלזלים ב''הדרת נשים'' במי מזלזלים ? בתורה או בעצמנו ?

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #30 ב- : מרץ 16, 2012, 12:10:18 »
בעלה של עפרה חזה הדביק אותה באיידס,היא היתה צנועה וחסודה לפני שנשאה.אין דבר רע בלשבת במסעדה.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #31 ב- : מרץ 16, 2012, 12:15:44 »
זה לא משנה עם עפרה חזה כן או לא...הפרדה בין גברים לנשים עד היום לא העלתה חיסרון אחד לעומת האלטרנטיבה שהוכיחה לנו כמה ה״נאורות״ כשלה.
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק danna

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #32 ב- : מרץ 16, 2012, 17:04:39 »
אסור לנסוע בשבת שמצאנו אצל נחמיה  יט וַיְהִי כַּאֲשֶׁר צָלְלוּ שַׁעֲרֵי יְרוּשָׁלִַם לִפְנֵי הַשַּׁבָּת וָאֹמְרָה וַיִּסָּגְרוּ הַדְּלָתוֹת וָאֹמְרָה אֲשֶׁר לֹא יִפְתָּחוּם עַד אַחַר הַשַּׁבָּת וּמִנְּעָרַי הֶעֱמַדְתִּי עַל-הַשְּׁעָרִים לֹא-יָבוֹא מַשָּׂא בְּיוֹם הַשַּׁבָּת.  כ וַיָּלִינוּ הָרֹכְלִים וּמֹכְרֵי כָל-מִמְכָּר מִחוּץ לִירוּשָׁלִָם פַּעַם וּשְׁתָּיִם.  כא וָאָעִידָה בָהֶם וָאֹמְרָה אֲלֵיהֶם מַדּוּעַ אַתֶּם לֵנִים נֶגֶד הַחוֹמָה אִם-תִּשְׁנוּ יָד אֶשְׁלַח בָּכֶם מִן-הָעֵת הַהִיא לֹא-בָאוּ בַּשַּׁבָּת.  {ס} כב וָאֹמְרָה לַלְוִיִּם אֲשֶׁר יִהְיוּ מִטַּהֲרִים וּבָאִים שֹׁמְרִים הַשְּׁעָרִים לְקַדֵּשׁ אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת גַּם-זֹאת זָכְרָה-לִּי אֱלֹ-הַי וְחוּסָה עָלַי כְּרֹב חַסְדֶּךָ.  {פ}  מצאנו שאסור לנסוע בשבת, אצל ספר נחמיה   ''לֹא-יָבוֹא מַשָּׂא בְּיוֹם הַשַּׁבָּת''. או שהכוונה  לאיסור סחורות בלבד כי גם כתוב וַיָּלִינוּ הָרֹכְלִים וּמֹכְרֵי כָל-מִמְכָּר מִחוּץ לִירוּשָׁלִָם פַּעַם וּשְׁתָּיִם. כך שמצאנו מילים כגון- הָרֹכְלִים, וּמֹכְרֵי כָל מִמְכָּר. כך לפי מה שהבנתי מזה מותר לעשות כל מלאכה כל עוד אין בזה איזה שלמונים. דבר אחר אסור לעשן בשבת כמו שכתוב בשמות פרק לה פסוק ג: לֹא-תְבַעֲרוּ אֵשׁ, בְּכֹל מֹשְׁבֹתֵיכֶם, בְּיוֹם, הַשַּׁבָּת.  {פ}

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #33 ב- : מרץ 18, 2012, 00:06:01 »
אסור לנסוע בשבת שמצאנו אצל נחמיה  יט וַיְהִי כַּאֲשֶׁר צָלְלוּ שַׁעֲרֵי יְרוּשָׁלִַם לִפְנֵי הַשַּׁבָּת וָאֹמְרָה וַיִּסָּגְרוּ הַדְּלָתוֹת וָאֹמְרָה אֲשֶׁר לֹא יִפְתָּחוּם עַד אַחַר הַשַּׁבָּת וּמִנְּעָרַי הֶעֱמַדְתִּי עַל-הַשְּׁעָרִים לֹא-יָבוֹא מַשָּׂא בְּיוֹם הַשַּׁבָּת.  כ וַיָּלִינוּ הָרֹכְלִים וּמֹכְרֵי כָל-מִמְכָּר מִחוּץ לִירוּשָׁלִָם פַּעַם וּשְׁתָּיִם.  כא וָאָעִידָה בָהֶם וָאֹמְרָה אֲלֵיהֶם מַדּוּעַ אַתֶּם לֵנִים נֶגֶד הַחוֹמָה אִם-תִּשְׁנוּ יָד אֶשְׁלַח בָּכֶם מִן-הָעֵת הַהִיא לֹא-בָאוּ בַּשַּׁבָּת.  {ס} כך לפי מה שהבנתי מזה מותר לעשות כל מלאכה כל עוד אין בזה איזה שלמונים. דבר אחר אסור לעשן בשבת כמו שכתוב בשמות פרק לה פסוק ג: לֹא-תְבַעֲרוּ אֵשׁ, בְּכֹל מֹשְׁבֹתֵיכֶם, בְּיוֹם, הַשַּׁבָּת.  {פ}
לא בגלל זה אסור לסוע. אסור לסוע בגלל האש שבמנוע. איסור מסחר זה משהו אחר.
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק danna

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #34 ב- : מרץ 19, 2012, 15:56:52 »
מי קבע שאסור לנסוע בשבת? או שאסור להדליק אור? או שאסור לחתוך את הנייר טואלט? או כל שטות אחרת שהומצאה בזמן האחרון ע"י אנשים?
כתוב "לא תעשה כל מלאכה" לא? ומלאכה במובן הזה זאת עבודה, אסור לעבוד.
זאת אומרת שצריך להפסיק את כל העבודה שעושים ביום יום ומקדישים זמן לעצמך ולמשפחה שלך.
למה שאני לא אקח אותם לטיול בטבע? הרי אני לא עובד ואני לא מקבל על זה כסף, זה בילוי משפחתי בזמן היחידי שאפשר...
  אולי מותר להדליק אור בשבת ואולי מותר להדליק תנור בשבת כי בתורה לא מוזכרים כלי חשמל. רק כדי להחמיר ולא לגעת בכלי חשמל בשבת.  חושבים שלא היו כלי חשמל בתקופת התנ''ך ? אז יש בידכם טעות גדולה !! תקראו http://en.wikipedia.org/wiki/Baghdad_Battery תקראו  http://www.smith.edu/hsc/museum/ancient_inventions/battery2.html תקראו http://patentpending.blogs.com/patent_pending_blog/2004/10/the_baghdad_bat.html תקראו  http://www.world-mysteries.com/sar_11.htm תקראו http://2ndinformation.blogspot.com/2011/01/5-penemuan-kuno-yang-sampe-sekarang.html תקראו http://ancientcivilizationss.com/ancient-astronaut-theory/ ראו http://3.bp.blogspot.com/_pEfVJ93Cwa8/Su0cAY7ua6I/AAAAAAAACB4/byQVNNwgqB0/s1600/hieroplanes.jpg ראו http://c0021553.cdn1.cloudfiles.rackspacecloud.com/wp-content/uploads/2009/03/avionescol02_09.jpg

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #35 ב- : מרץ 19, 2012, 23:23:07 »
גברת דנה, עמך השמיכה, אבל אם יורשה לי, אמליץ בפנייך על עימוד וסידור של התוכן במרווחים ומקטעים. זה מקל על העין ועל ההתמקדות בכל משפט וקישור לגופו.
בהצלחה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #36 ב- : מרץ 20, 2012, 00:11:09 »
גברת דנה, עמך השמיכה, אבל אם יורשה לי, אמליץ בפנייך על עימוד וסידור של התוכן במרווחים ומקטעים. זה מקל על העין ועל ההתמקדות בכל משפט וקישור לגופו.
בהצלחה.

מסכים...זה הרבה יותר נוח לקרוא ככה.