יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מכל הנביאים, למה דווקא אליהו?
לוחם יהודה:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על מרץ 14, 2012, 23:46:35 ---זמרי לא היה מלשן. זמרי בן סלוא היה נשיא שבט שמעון. ומתי שעם ישראל היה בערבות מואב ובלעם לא הצליח לקלל אותם, יעץ בלעם לבלק להחטיא את עם ישראל בגלל שה' שונא זימה.
בנות מואב באו עירומות לבני ישראל והם נכשלו בהן. אז לקח לו זמרי בן סלוא את כזבי בת צור שהייתה בתו של מלך מדיין ולעיני העדה הכניס אותה אל האוהל. בינתיים החלה מגפה שהפילה חללים רבים במחנה.
פנחס לקח רומח ונכנס אל האוהל, שיפד את שניהם כאחד על הרומח והוציא אותם ככה החוצה.
אין לי מושג אם אליהו היה גלגול או משורש נשמתו של פנחס. גם פנחס חי הרבה שנים ראיתי באיזה מקום שכביכול לא מת.
בדקתי עוד וראיתי שמה שכתבתי קודם היה לא כל כך נכון.
אליהו אכן פעל רבות למען עם ישראל וסיכן את נפשו בשביל ללמד אות תורה ומוסר ולמסור להם את דבר ה'. אבל הוא גם נהג בדרך קשה וקצת קיטרג עליהם. לכן נגזר עליו שתמיד יעמוד מעל הברית בשעה שבני ישראל שומרם את בריתו של ה' ותמיד יעמוד להם בשעת צרה.
ומאז באמת אליהו הנביא שזור בהמון מסיפורי הישועה והמופת של עם ישראל. מחכמי התנאים ועד לגדולי האחרונים.
--- סוף ציטוט ---
כן את המקרה עם הברית שמעתי פעם בהרצאה מדהימה, אבל עדיין רק בגלל זה הוא לא נפטר? ואם הוא מחוייב לבוא רק בברית למה הוא שליח של הכל?
אביר הקרנפים:
הוא לא עלה לשמיים בחיים בגלל הסיפור עם הברית. הוא כנראה היה שלם כל כך שלא מת בכלל.
שכך מקובלנו מרבותינו.
ארבעה מתו בעטיו של נחש, כלומר, לא חטאו מימיהם אבל מתו בגלל חטא אדם הראשון שנגזרה מיתה על כל זרעו. ואלו הם. בנימין בן יעקב, ישי אבי דוד, כלאב בן דוד ועמרם אבי משה.
שלושה עלו לגן עדן בחייהם.
חנוך בן ירד, אליהו הנביא ורבי יהושע בן לוי.
הוא מחוייב לבוא בברית בגלל שאמר על עם ישראל שעזבו את ברית ה'. אז נגר עליו שיהיה נוכח בכל ברית כדי להיות עד לכך שבני ישראל שומרים את הברית.
ובגלל שקטרג על עם ישראל הוא יושב בכל ערב שבת או מוצאי שבת (לא זוכר בדיוק) בגן עדן, תחת עץ החיים, ורושם ומונה את זכויותיהם של ישראל ועומד להם בצרתם.
UM-96:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על מרץ 14, 2012, 23:46:35 ---זמרי לא היה מלשן. זמרי בן סלוא היה נשיא שבט שמעון. ומתי שעם ישראל היה בערבות מואב ובלעם לא הצליח לקלל אותם, יעץ בלעם לבלק להחטיא את עם ישראל בגלל שה' שונא זימה.
בנות מואב באו עירומות לבני ישראל והם נכשלו בהן. אז לקח לו זמרי בן סלוא את כזבי בת צור שהייתה בתו של מלך מדיין ולעיני העדה הכניס אותה אל האוהל.
--- סוף ציטוט ---
מלשין...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה