יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הרב ישראל אריאל במכתב: עלו להר(הבית)

<< < (4/9) > >>

אביר הקרנפים:
חלק מרשימת הרבנים שהבאתי לא התערבו ולא התעסקו בפוליטיקה. הרב משה פיינשטיין בכלל היה גר בארה"ב.
הרבובדיה לא היה שייך בכלל לפוליטיקה החרדית.

ולעניין הטענה. איזה שיקולים פוליטיים יש פה?

zelhar:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אוקטובר 12, 2012, 14:24:59 ---חלק מרשימת הרבנים שהבאתי לא התערבו ולא התעסקו בפוליטיקה. הרב משה פיינשטיין בכלל היה גר בארה"ב.
הרבובדיה לא היה שייך בכלל לפוליטיקה החרדית.

ולעניין הטענה. איזה שיקולים פוליטיים יש פה?

--- סוף ציטוט ---
החרדים רצו אז להראות ולהוכיח שהם לא סרים למרות הרבנות הראשית.

אביר הקרנפים:
מעניין.
הרבובדיה בעצמו היה רב ראשי והחזיק מהרבה רבנים ראשיים שבאו אחריו והוא לא מזלזל במוסד הרבנות כמו רוב היהדות החרדית.

ובכלל, אין "מרות" לרבנות הראשית שהחרדים מנסים להתמרד נגדה.
היה מקרה עלוב ומקומם שבו הרבנות הכשירה את השרץ בק"ן טעמים בצורה שיכולה להביא אסון על עם ישראל ולהרבות ממזרים בעם וכולם קמו נגד זה. כולם.

שים לב שכמו שאמרתי, יש שם הרבה אנשים שלא השתתפו במאבקים ופוליטיקה וכולם קמו כאיש אחד למחות על הפשע הזה.

zelhar:
פעם לרבנות הראשית הייתה יותר יוקרה והרבנים שעמדו בראשה היו מגדולי הרבנים. זה נגמר בשנות התשעים כשאת הרבנים אברהם שפירא ומרדכי אליהו החליפו מינויים מטעם יהדות התורה וש"ס, רבנים שהצהירו עוד טרם המינוי שלהם שהם פיונים מטעם מי ששלח אותם.

בעניינן פרשת האח והאחות, הבעיה היא שהחרדים האשכנזים שברו את הכללים והכריזו שהרב גורן ובית הדין שהוא עמד בראשו פסולים ואסור להקשיב להם. הם רוצים שכולם ינהגו ארך ורק לפי בתי דין חרדים מחמירים כאילו דרכם היא היחידה.

הרב עובדיה התנגד לפסק דין של גורן אבל לא ערער על הלגיטימציה שלו, למיטב ידיעתי. הרב עובדיה גם נשאר בתפקיד הרב הראשי לצד גורן, ואילו הרב אלישיב התפטר מבית הדין הרבני.

דרך אגב זה מעניין גם שהרב אלישיב והחרדים היו במקרה של הגוי הספק מגוייר הזה מקלים מאוד מבחינת הקריטריונים של הכרה בגיור למרות מנהגם להחמיר באופן כללי עם גיורים. די ברור שבנסיבות אחרות אם היה מגיע להם מישהו כמו הפולני במקרה הזה ומבקש שיכירו ביהדותו כדי שיינשא לבת ישראל הם היו כנראה אומרים שאסור לבת ישראל להתחתן אתו, שהוא גוי גמור ואין להם כל בעיה להשתמש בו כגוי של שבת. הרי הם אומרים דברים כאלה כיום על מי שעובר גיור צה"לי.

אביר הקרנפים:
הגיורים של היום זה לא הגיורים של אז.
ואם כבר, דווקא גורן עשה את מה שעשה מטעמים פוליטיים, להוכיח שהוא לא בובה של החרדים או משהו כזה. כי כבר היה פסק של בית דין שקבע שהם ממזרים וגורן עשה שמיניות כדי להוכיח לכולם שהוא הבוס ושהוא מבטל את הפסק הקודם והוא זה שקובע.

החרדים האשכנזים שברו את הכללים?
בתי דין אמורים להיות בתי דין על פי התורה. לא לפי גחמות של משרתי המדינה. וזו בעצם הבעיה עם רבנים מטעם. אם הם בתי דין, הם אמורים ללכת לפי התורה. וככה צריך לנהוג כל אחד שמתיימר לפעול בשם התורה.
מי שלא פועל ככה, שלא יצפה שיתייחסו אליו כבן תורה או כבית דין או כרב.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה