יש לך טעות. למרות שנראה שאתה יהודי יקר, נראה שיש לך חוסר בחינוך והשקפה יהודית בסיסית.
מקובלנו מרבותינו שבתורה לא רק רוח הדברים חשובה אלא גם הדרך בה נאמר לבצע.
בתורה כתוב: לא תסור ימין ושמאל. אומר רש"י: גם אם יאמרו לך על ימין שהוא שמאל. אתה לא מסתכל על מה שנראה לך, על הטעמים ה"הגיוניים" שמצאת.
הזהירה התורה שבכתב ושבעל פה מפני התופעה, שיקום דור "יודע" וימצא טעמים והבנות בכל מצווה ומוסר שבתוה ויטם לפי הבנתו.
אומר רש"י במקום אחר שלא יאמר אדם אי אפשי באכילת חזיר והוא מאוס עיני, או אי אפשי בבשר וחלב או אי אפשי בדם (וכן בכל שאר דברים אסורים), אלא יאמר אפשי ואפשי והתורה אסרה.
וזה יסוד גדול בתורה ויהדות. ספר תורה שנפלה בו אות אחת, פסול!
יש לנו תורה שבכתב ותורה שבעל פה. וכל אות חשובה. וכל אות מעלה ומורידה. והטקסט חייב להיות מדוייק כתורה מסיני, שכל אות בו מהווה סימנים לתורה שבעל פה, שאותה אין לשנות. והתורה איננה משתנה לפי טעמי התקופה.
מתחילה היו מקדשים את החודש בעדים שניים. לפיכך היה נוהג ראש השנה שני ימים, מאחר ולא ידעו הרחוקים מתי התחדש החודש. היום שכולם יודעים בדיוק מתי זה, לשיטתך, היו צריכים לחזור ולחוג את ראש השנה יום אחד מפני שבטל הטעם. וזו דוגמא.
לגבי מה שכתבת..
זה שיש להם שיטה להפחית מסבלה של החיה, לא מעניין אותי. מעניין אותי מה שכתוב בתורה. בתורה כתוב לעשות שילוח הקן. ולכאורה זה צער בעלי חיים. בתורה כתוב למלוק יונים לשם קרבן. לכאורה זה צער בעלי חיים. הכל קשקוש. צער בעלי חיים הוא מדאורייתא. ורק התורה תקבע מה הוא צער בעלי חיים ומה לא. מי שלוקח את מוסר התורה ומעוות אותו כרצונו, מחליט יום אחד שבשר זה רצח, ושרכיבה על סוסים זה פשע נתעב.
אני לא מסכים איתך שהרעיון היה להפחית כמה שיותר את סבלה של החיה. אני לא מסכים לגבי שום רעיון. הטעמים שעומדים מאחורי מצוות השחיטה הרבה יותר עמוקים מזה. הלכות השחיטה לא נכתבו לפי זה, אלא לפי מה שלימדנו משה מפי הגבורה בהר סיני.
התורה לא חייבה אותנו להדפיס מליוני עותקים של תנ"ך? התורה חייבה כל יהודי לכתוב לעצמו ספר תורה. מצווה מפורשת!
התורה לא חייבה לשים מנורות חזקות בבית כנסת בשבת. אמת. איך זה קשור ? אם היה חשוך לא היה בעייתי להתפלל מאחר ואז לא התפללו מתוך סידור. היו כמה נרות בבית הכנסת וזה הספיק.
יש הרבה דוגמאות לאיך אנחנו משתמשים בחידושי הטכנולוגיה על מנת לסייע לנו לקיים את התורה בדיוק כפי שניתנה.
אין שום חידוש שיגרום ליהודי נאמן לקיים את התורה שלא כפי שניתנה. מי שרוצה לעשות את זה, הוא רפורמי. הוא לא יהודי נאמן. התורה, אינה ברת שינוי ואינה תלויה בחידושי הטכנולוגיה. התורה, קבועה ונצחית.
משה אמת ותורתו אמת.