יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
למה אסור להתגלח בסכין?
לוחם סיירת:
--- ציטוט של: לוחם יהודה על פברואר 09, 2012, 22:48:30 ---כן אבל למה זה נקרא להשחיט? מה זה משנה אם חותכים מהשורש או לא?
--- סוף ציטוט ---
הגמ' מפרשת שאסור להתגלח בתער כדי שלא לעקור את הזקן מהשורש.
לוחם יהודה:
--- ציטוט של: לוחם סיירת על פברואר 09, 2012, 23:47:51 ---הגמ' מפרשת שאסור להתגלח בתער כדי שלא לעקור את הזקן מהשורש.
--- סוף ציטוט ---
נו כן את זה אני יודע, אבל השאלה למה? יש לזה הסבר כלשהו? הרי הזקן צומח מחדש גם ככה..
לוחם סיירת:
--- ציטוט של: לוחם יהודה על פברואר 13, 2012, 22:02:33 ---נו כן את זה אני יודע, אבל השאלה למה? יש לזה הסבר כלשהו? הרי הזקן צומח מחדש גם ככה..
--- סוף ציטוט ---
ע"פ הזוהר הקדוש הזקן זה מקור המזל והשפע של הגבר ומי שמגלח אותו עם תער (שזה עוקר את הזקן מהשרשים) כאילו עוקר את מקור השפע.
המזל מלש' נזילה הוא נוזל אל האדם כביכול לראש ויוצא דרך הזקן ככה שמעתי מהרב זמיר כהן.
לוחם יהודה:
--- ציטוט של: לוחם סיירת על פברואר 13, 2012, 22:51:40 ---ע"פ הזוהר הקדוש הזקן זה מקור המזל והשפע של הגבר ומי שמגלח אותו עם תער (שזה עוקר את הזקן מהשרשים) כאילו עוקר את מקור השפע.
המזל מלש' נזילה הוא נוזל אל האדם כביכול לראש ויוצא דרך הזקן ככה שמעתי מהרב זמיר כהן.
--- סוף ציטוט ---
וגילוח עם מכונה לא משפיע?
אגב למה לחבדניקים יש זקן רח כזה? הם לא מגלחים בכלל מגיל 13 והזקן שלהם רח כמו השערות בראש.. חשבתי בהתחלה זה סתם אבל ראיתי שכולם ככה יש להם מנהג או משהו כזה?
IRON_MAN:
המינימום שמותר בפאות זה מספר 1 ולא מספר 2.רק שלא בכל מכונה האחד הוא אותו דבר.וצריך שיהיה בפאה שיער באורך של 5 מילימטר שיהיה אפשר לקפלו.בנוגע למכונת גילוח,יש מכונות שהסכין שלהם הוא ממש כמו תער.לכן צריך לקחת את המכונה לאדם שמבין בזה ויודע להגיד אם זה מותר.אני אישית מתגלח במכונת תספורת שזה בסדר גמור כי זה לא מוריד מהשורש.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה