חדשות ודיונים > דיון כללי
עזרה
NationsOfEurope:
--- ציטוט של: GY על נובמבר 29, 2006, 14:50:14 ---בס"ד
נכון אמר לומינוס ששמאלנים אינם מקשיבים לצד השני בויכוח ואינם מוכנים לשנות את דעתם גם אם הם מפסידים בויכוח.
כדי להתווכח עם אנשים כאלו אתה צריך להבין מה גורם להם להיות שמאלנים ומדוע הם מתעקשים על הדיעות האלה. בהרבה מקרים הסיבות שונות לחלוטין ולעיתים אינן רציונליות בכלל ואי אפשר להתמודד איתן. אם אפשר, אז צריך לתקוף את הסיבות האמיתיות לדיעות שלהם. הויכוח צריך להיות ברמה שונה
GY
--- סוף ציטוט ---
אתה יכול להציץ בנושא שם ולהביע את דעתך על זה?
דוקא_כך:
נכון אמר לומינוס ששמאלנים אינם מקשיבים לצד השני בויכוח ואינם מוכנים לשנות את דעתם גם אם הם מפסידים בויכוח.
כדי להתווכח עם אנשים כאלו אתה צריך להבין מה גורם להם להיות שמאלנים ומדוע הם מתעקשים על הדיעות האלה. בהרבה מקרים הסיבות שונות לחלוטין ולעיתים אינן רציונליות בכלל ואי אפשר להתמודד איתן. אם אפשר, אז צריך לתקוף את הסיבות האמיתיות לדיעות שלהם. הויכוח צריך להיות ברמה שונה
GY
--- סוף ציטוט ---
אמת!!! ויכוח עם שמאלני חייב להתבצע ברמה שונה, מכיוון שהצגת עובדות מערערת את כל תפיסת העולם של שמאלני, עולמו כביכול ממש חרב לנגד עיניו, ועל כן הוא (או היא) מרגישים מחויבים לתקוף, לחרף ולגדף, ובכלל לא לדבר לעניין. אסור לתת לשמאלני הרגשה שהויכוח הוא ויכוח בין שווים, ושיש בכלל איזה קמצוץ אמת בהשקפותיו. המטרה היא ממש להרוס אותו, לגרום לו להרגיש בור מוחלט ואפס מאופס, להחדיר בו ענווה, ועם ענווה כזו וראש פתוח, יכול להיות שהוא יחליט לחקור לעומק את העובדות ולהגיע למסקנות המתבקשות. זה אפשרי, ואנשים כמו הרב כהנא היו מומחים בזה. הרב כהנא תמיד היה אגרסיבי נגד שמאלנים, והם תמיד היו במגננה. וכמובן, הם תמיד הפסידו.
NationsOfEurope:
--- ציטוט של: דוקא_כך על נובמבר 29, 2006, 16:46:36 ---
GY
--- סוף ציטוט ---
אמת!!! ויכוח עם שמאלני חייב להתבצע ברמה שונה, מכיוון שהצגת עובדות מערערת את כל תפיסת העולם של שמאלני, עולמו כביכול ממש חרב לנגד עיניו, ועל כן הוא (או היא) מרגישים מחויבים לתקוף, לחרף ולגדף, ובכלל לא לדבר לעניין. אסור לתת לשמאלני הרגשה שהויכוח הוא ויכוח בין שווים, ושיש בכלל איזה קמצוץ אמת בהשקפותיו. המטרה היא ממש להרוס אותו, לגרום לו להרגיש בור מוחלט ואפס מאופס, להחדיר בו ענווה, ועם ענווה כזו וראש פתוח, יכול להיות שהוא יחליט לחקור לעומק את העובדות ולהגיע למסקנות המתבקשות. זה אפשרי, ואנשים כמו הרב כהנא היו מומחים בזה. הרב כהנא תמיד היה אגרסיבי נגד שמאלנים, והם תמיד היו במגננה. וכמובן, הם תמיד הפסידו.
--- סוף ציטוט ---
אז מה אפשר לעשות בנדון?
http://amsgm.net/forums/index.php?s=106209cdc3263aac62b8cffa71c58aba&showtopic=3505&st=0&#entry99944
ומה יש לך להגיד על הריב פה (אל תיקח ברצינות את הניק שלי)?
דוקא_כך:
--- ציטוט ---אני סטודנט בפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטה הפוליטכנית של בוקרסט, בירת רומניה, ואיתי לומדת סטודנטית זרה נוספת משבדיה. היא סיפרה לי שזה ממש פחד אימים להסתובב שם בלילות, במיוחד לנשים, ואחותה הגדולה נאנסה על ידי כנופיה של ערבים. היא אומרת שהיא מתכננת להשאר כאן אחרי שתסיים את לימודיה והיא רוצה להביא לכאן גם את אחותה. אינני צריך לפרט מדוע.
--- סוף ציטוט ---
אני המום. לא ידעתי שהמצב עד כדי כך גרוע.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: NationsOfEurope על נובמבר 29, 2006, 16:50:07 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על נובמבר 29, 2006, 16:46:36 ---
GY
--- סוף ציטוט ---
--- סוף ציטוט ---
אז מה אפשר לעשות בנדון?
http://amsgm.net/forums/index.php?s=106209cdc3263aac62b8cffa71c58aba&showtopic=3505&st=0&#entry99944
ומה יש לך להגיד על הריב פה (אל תיקח ברצינות את הניק שלי)?
--- סוף ציטוט ---
להיות אגרסיבי. לא להתחיל ויכוח מנקודת התחלה משותפת של "אני מעריך את נקודת השקפתך, ואני מקווה שאתה מעריך את נקודת השקפתי". בכלל לא! מהרגע הראשון אתה צריך לגרום לו להבין איזה בור וטפש הוא, איזה אפס מאופס חסר בושה הוא. אל תציג בפניו עובדות בענווה, הבנה וסלחנות. תציג את העובדות תוך כדי כך שאתה מעביר בצורה ישירה או עקיפה את הרגשת הגועל שאתה חש כלפיו על כך שהוא לא ידע את העובדות, שלא טרח לברר. תגרום לו להבין שהוא צריך להתבייש בבורותו. זה הכרחי להרוס את האגו שלו, לגרום לו להרגיש שהוא עפר ואפר מבוזה ונקלה. ואז מוחו מוכן לקלוט עובדות חדשות.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה