כתב נושא: מכבים מודרנים  (נקרא 4634 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק ApeiroN2

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
מכבים מודרנים
« ב- : דצמבר 26, 2011, 02:51:49 »
אני רק לאחרונה חזרתי וגיליתי את העם שלי והזהות שלי ואני מאוד מעוניין בסיפורים של גיבורים יהודים במהלך שחרור ישראל.
לאלה מכם שיודעים, תנו לי שמות של גיבורים ושל לוחמים יהודים - אני לא מתכוון לגיבורי צה"ל - אני מתכוון למכבים מודרנים סגנון
יאיר שטרן, ז'בוטינסקי, הרב קוק, דב גרונר... אלה בפחות או יותר היחידים שאני מכיר ואני יודע שיש עוד הרבה. אז אם מישהו מכיר
תרשמו שמות וככל שהרשימה ארוכה יותר, טוב יותר...

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
מכבים מודרנים
« להגיב #1 ב- : דצמבר 26, 2011, 03:16:55 »
אף אחד מהם לא מכבי.
אף אחד מהם לא חגר נשק לצאת ולהגן על קודשי ישראל נגד המתייוונים וממשלת השמד.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק ApeiroN2

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #2 ב- : דצמבר 26, 2011, 03:30:38 »
אני מבין שכשאני משתמש במטאפורה אני צריך להסביר לך אותה...
מן הסתם שהם לא מכבים. המכבים לחמו לפני אלפיים שנה! השתמשתי במטאפורה. מ-ט-א-פ-ו-ר-ה.
ואין ראויים מאנשים אלה לקבל את הדימוי של מכבים על עצמם. לחמו למען חירות העם היהודי והיו מוכנים להקריב את חייהם לשם כך.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
מכבים מודרנים
« להגיב #3 ב- : דצמבר 26, 2011, 03:50:37 »
עכשיו תורי להבהיר את עצמי.
אלה החילונים האפיקורסים שבחרו להציג את המכבים כלוחמי חופש, מצביאים ממלחים ובריונים חמושים שידם רב להם בכלי נשק ובמהלכי מלחמה.
המכבים לא לחמו למען החירות המדינית כי אם למען הדת. אין שום זכות לאף אחד להקרא מכבי אם הוא לא נלחם את מלחמות ה' ודתו. המכבים קראו מי לה' אלי וסיסמתם הייתה "מי כמוך באלים ה'". כל אותם הלוחמים שאתה מזכיר לא היה להם דבר וחצי דבר עם ה' אלוהי ישראל. מלחמתם הייתה על בסיס של כוחי ועוצם ידי והייתה נטו למען עצמאות מדינית.

אז שוב. מכבי זה רק אחד שנלם למען ה' אלוקי ישראל ותורתו. לא שום דבר אחר!
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק ApeiroN2

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #4 ב- : דצמבר 26, 2011, 04:51:11 »
קודם כל, המכבים נלחמו למען חירות יהודים וזו עובדה היסטורית. זה שהם האמינו במדינה דתית זה נכון, אבל לא משנה את זה שהם לוחמי חופש.
לפני שהתחילו להילחם לא היתה מדינה יהודית ואחרי שנלחמו הם הקימו מדינה יהודית אז אל תתווכח בכוח על מונחים...
דבר שני, כל הלוחמים המודרנים האלה שאתה כל כך ממהר לשלול מהם הערכה, היו גיבורים יהודים שהאמינו בדת (חלק יותר וחלק פחות), אבל בכל המקרים הם היו יהודים שקידשו שם שמיים בפעולותיהם ואם הם לא היו עושים את זה, אתה לא היית יושב פה היום. אז אל תהיה כל כך ביקורתי על חשבונם, כי מגיע להם יותר מזה.

נ.ב
אגב, לקחתי את המונח מכבים מודרנים בהקשר לגיבורים אלה שציינתי היישר מפיו של גדול דורנו, הרב מאיר כהנא. תקרא את הביוגרפיה שלו.

מנותק לוחם בגאולה ובנשמה

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מדינת יהודה!
מכבים מודרנים
« להגיב #5 ב- : דצמבר 26, 2011, 10:34:48 »
דבר ראשון,רושמים מקבים ולמדנו על זה המון בכיתה  :'(
המכביפ המדורניים הם ביהודה ושומרון ונועם פדרמן הי"ו.
בס"ד

מנותק ApeiroN2

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #6 ב- : דצמבר 26, 2011, 13:26:25 »
השאלה בנוגע לאיות המילה מכבים אינה בעלת פיתרון חד משמעי. הדבר נובע מכך שיש שתי תיאוריות חזקות על מוצא השם יהודה המכבי:
1. היא שהוא נקרא יהודה המקבי (מתוך המילה 'מקבת' - פטיש) שכן הוא היה פטיש ליוונים.
2. היא שהוא נקרא יהודה המכבי בגלל הפסוק "מי כמוך באלים ה'" שראשי התיבות שלו הוא מכבי.

עכשיו אם בא לכם להפסיק להתחכם, שאלתי שאלה בנוגע לגיבורי ישראל. זה שמישהו לא יודע לעזור לי בזה לא אומר שהוא צריך לנסות להעביר ביקורת לא מבוססת... תודה.
« עריכה אחרונה: דצמבר 26, 2011, 14:07:10 על ידי ApeiroN2 »

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #7 ב- : דצמבר 27, 2011, 09:41:29 »
ז'בוטינסקי אהב מוסלמים ונוצרים מאוד. לא קראת את שירו "שמאל הירדן"?

מנותק ApeiroN2

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #8 ב- : דצמבר 27, 2011, 19:17:52 »
ז'בוטינסקי לא "אהב מאוד" ערבים ונוצרים. השיר שמאל הירדן מדבר על חלום של מדינה יהודית ולכן השורות שאתה רומז להן נכתבו בפאן של "אולי יום אחד..."
באותה מיד ופאן הוא כתב באותו שיר את השורה המפורסמת "שני צדדים לירדן, זו שלנו - זו גם כן." אבל הוא התכוון למצב אידיאלי כמובן שבסופו של דבר לא התרחש.
ז'בוטינסקי לא היה גזען, בדיוק כמו שגם הרב מאיר כהנא לא היה, אלא הבין את המציאות והיה נגד הערבים לא בגלל היותם ערבים, אלא בגלל העובדה שהם פוגעים ביהודים: "כל עוד יש לערבים אפילו זיק של תקווה להיפטר מאיתנו, הם לא ימכרו תקווה זו בעד שום דברי נעם ושום הבטחות מפליגות." ----> זו הסיבה שצריך להעיף את הערבים!

אני שם לב שאפילו חברי הפורום הוותיקים פה, הרבה מהם לא באמת מכירים את דבריו של גדול דורנו כמו שצריך וזה חבל.
"ז'בוטינסקי, המנהיג היהודי הגדול ביותר של זמנו." -הרב מאיר כהנא.
"אני לא שונא ערבים, אני אוהב יהודים!" -הרב מאיר כהנא.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #9 ב- : דצמבר 27, 2011, 19:50:28 »
אין בעיה, אז הוא מצטרף לאנרכיסטים שחולמים על דו קיום עם האויב. ז'בוטינסקי היה ידוע בזמנו כתומך של התבוללות עם הערבים:

http://www.haaretz.co.il/opinions/1.1156855

וגם מלא שנאה לוהטת ליהודים הדתיים אותם הוא רצה לעשות אזרחים סוג ב'. ז'בוטינסקי היה חולם ששמו יהיה כתוב באותו משפט עם שמו של מו"ר הרב כהנא.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #10 ב- : דצמבר 27, 2011, 20:41:25 »
apeiron, אפשר קישור לאיפה בדיוק הרבה כהנא אומר שז'בוטינסקי הוא המנהיג היהודי הגדול של זמנו?

מנותק ApeiroN2

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #11 ב- : דצמבר 27, 2011, 21:05:00 »
לא רציתי להמשיך את הדיון, אבל בעקבות ההערה האחרונה החלטתי לשתף אותך בעוד קצת דברים.
הפורום הזה נוצר כולו בהשראת הרב מאיר כהנא ודרכו ואני חושב שזה חשוב מאוד שאנשים כאן יהיו מודעים לדרכו האמיתית, גם אלה שלא מסכימים איתה...
וכל מי שלא טרח לקרוא על גיבורים יהודים שלא דתיים - תלמדו משהו...

אם לשפוט לפי התגובה האחרונה של מנהל הפורום, לא נראה שכהנא היה מסכים איתו בכלל. הנה כמה דוגמאות היישר מהביוגרפיה של כהנא שנכתבה על ידי אשתו:
-תיאור משרדו של מאיר כהנא בליגה להגנת יהודים: "קירותיו הסדוקים מכוסים מפות, מערכות שעות ותמונות של זאב ז'בוטינסקי."
-"הרב כהנא צפה מראש את הסערה שספרו עשוי לחולל. כדוגמאות לאנשי חזון שסבלו בשל דבריהם הוא מביא לא רק את הנביא ירמיהו, שהושלך לבור בגלל נבואותיו הלא נעימותת, אלא גם את זאב ז'בוטינסקי, דמות מן העבר הלא רחוק, שהושם ללעג ולבוז כשצעק בשנות השלושים: 'יהודים, צאו מהגלות. אין זמן. האדמה בוערת, צאו.'"
מהספר 'סיפורה של הליגה להגנת יהודים' שנכתב על ידי גדול דורנו בעצמו:
-"'הדר' — כבוד ישראל וגאוות ישראל. רעיון ה'הדר', רעיון שניסה המנהיג היהודי הגדול, זאב ז'בוטינסקי, להחדיר להמוני ישראל המדוכאים והמושפלים..."
-"'נוער יהודי! לִמדו לירות'. כך כתב זאב ז'בוטינסקי הדגול במאמרו הנבואי "אוֹיפֶען פְּרִיפֶּעצִ'יק", אחד החיבורים הגאוניים ביותר של יהדות זמננו."
-"ז'בוטינסקי ראה בסבלות עמו, וחזה — מעין ירמיהו הנביא מודרני — את העתיד השחור המתקרב."
-(כינוי ז'בוטינסקי "המנהיג היהודי הגדול של זמנו" נמצא בהרצאה ביוטיוב בבית כנסת בית אל באנגלית).

וואו! מסתבר שהרב כהנא העריך את ז'בוטינסקי לא רק עד לרמה שהששמו יכתב ליד שלו, אלא ששמו יכתב בהשוואה לירמיהו! שימו לב אגב למילותיו: "מעין ירמיהו הנביא מודרני..." (לאלה שהגיבו בתחילת הפוסט). יש עוד הרבה שבחים על ז'בוטינסקי (בכמעט כל ספר שהרב כתב!), אז העובדה הפשוטה מתבהרת... יהודי לא דתי גם כן יכול להיות טוב ולא רק טוב, אלא יהודי גדול! לאלה מביניכם שלא מסכימים, אז דעו שלא רק שאתם לא מסכימים איתי, אתם גם לא מסכימים עם כהנא. זה בסדר... מותר לכם לא להסכים, אבל שלא תגידו שאתם מייצגים את דעותיו ואז תתווכחו איתי כאילו אני לא מייצג את דעותיו --- רק בגלל שאתם לא טרחתם לקרוא מה הוא באמת אמר.

אגב, אם אתה רוצה עוד עדויות, רק תודיע לי...

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
מכבים מודרנים
« להגיב #12 ב- : דצמבר 27, 2011, 23:56:08 »
אומר זאת פעם אחרונה. ההצגה של המכבים כלוחמי חופש היא פרי הציונות החילונית שנזקקה נואשות לגיבורים עבי זרוע לגדל עליהם את דמות הצבר פרוע הבלורית שאינו נכנע לאיש.

עובדות היסטוריות.
המכבים היו לוחמי דת.
בראשית בית שני בתקופת שיבת ציון של עזרא ונחמיה, נשלטה הארץ על ידי האימפריה הפרסית. אלכסנדר מוקדון כבש את ארץ ישראל מידי הפרסים ושלטונו היה סובלני מאחר וכיבד את שמעון הצדיק. לאחר מותו של שמעון הצדיק התפתחו בעם ישראל שתי כתות מסוכנות. הצדוקים ועמיתיהם (בייתוסים ועוד כל מיני כתות כדוגמתם) והמתייוונים.

בעוד הצדוקים נטו לשמור על מסורת יהודית רק שפירשו את התורה כרצונם, או כפשוטו של מקרא בלי התחשבות בתורה שבעל פה שנמסרה מסיני, המתייוונים פרקו מעליהם את סממני הדת ואפיל ניסו למחות את סימן הברית מעל בשרם.
המתייוונים והצדוקים נהגו לקנות את הכהונה הגדולה בכס על מנת לשלוט באוצרות המקדש ובכוח שמשרת הכהן הגדול הביאה. כח שכמעט השתווה לכוחו של מלך. להשוואה, בחגים כמו ט"ו באב ויום הכיפורים שבהם בנות ישראל היו יוצאות לכרמים ומחוללות לבושות בבגדי לבן שאולים, בת כהן גדול הייתה שואלת מבת מלך, ובת מלך מבת כהן גדול.

קניית הכהונה הגדולה בידי אלה שלא היו ראויים גרמו לתחלופה גדולה של מחזיקי המשרה. הן מחמת העובדה שכאשר בא בעל שוחד גדול יותר, נושל הקונה הקודם מתפקידו והן בגלל תמותה של כהנים גדולים בלתי ראויים שנכנסו לקודש הקודשים.
לשם השוואה, במקדש הראשון כיהנו שמונה עשר כוהנים גדולים. בבית המקדש השני היו כארבע מאות כהנים גדולים. אם נקזז את שמעון הצדיק, ישמעאל כהן גדול ויוחנן כהן גל שכל אחד מהם שימש בכהונה עשרות רבות של שנים, נלמד כמה הייתה התחלופה גדולה בשנים בהם הכהנים הגדולים קנו את הכהונה בכסף.

היהודים לא מרדו בפרסים ששלטו בהם. היהודים לא מרדו ביוונים ששלטו בהם. היהודים מרדו ביוונים ובמתיוונים שניסו להעבירם על דתם. כתפילה שתקנו חכמי אותו הדור שידעו יותר ממך למה נלחמו המכבים: כשעמדה מלכות יוון הרשעה... להשכיחם תורתך ולהעבירם מחוקי רצונך.
המכבים ידעו שכל עוד יהיה בארץ שלטון יוונים ומתייוונים, הללו ינסו להעביר אותם על דתם.

משסולקו מן הארץ היוונים והמתייוונים, נוצר צורך למלא את הוואקום שנוצר. צריך משטר שלטוני שישמור על הסדר וידאג לצרכי העם על ידי ניהול מיסים וכו'. לכן בית חשמונאי שהנהיג את המרד קיבל על עצמו את המלוכה. אבל לא זו הייתה המטרה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק ApeiroN2

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
מכבים מודרנים
« להגיב #13 ב- : דצמבר 28, 2011, 00:52:17 »
בסדר... עכשיו שב ותלמד משהו על לוחמי חופש. לא ממני כמובן, כי לי אתה לא תקשיב, אלא מהרב מאיר כהנא, גדול דורנו:
"מורשתנו, ההלכה היהודית, אינה דבר תיאורטי. ההנהגה היהודית מאז ומעולם לקחה חלק פעיל ו"אלים" במאבק לחירות: אברהם אבינו יצא להילחם בארבעת המלכים כדי להציל את לוט אחיינו; משה רבנו היכה את המצרי, ולא הקים ועדה לחקור את שורשי האנטישמיות המצרית; מלחמות יהושע והשופטים (אהוד בן גרא, דבורה הנביאה, גדעון, שמשון ויפתח); מלחמות דוד המלך; מלחמות המכבים; תלמידי רבי עקיבא שהוצאו מבית המדרש כדי להצטרף לצבאו של בר כוכבא — כל אלה דוגמאות למושג היהודי האמיתי של אהבת ישראל."
שוב פעם אני רוצה לחזור - זה בסדר אם אתה לא מסכים איתי, אבל דע שאתה לא מסכים גם עם כהנא.

אני מציע לכל מי שעוד לא הבין שזה חשוב - תקראו את ספרי הרב! http://www.rabbikahane.org/
המלצות שלי אישית: כולם מרתקים וחשובים באותה מידה, אך אם להתחיל ממשהו זה כמובן 'אור הרעיון' - הספר שכהנא החשיב לחשוב מכל כתביו. סיכום של דרך היהדות האמיתית. ו'סיפורה של הליגה להגנת יהודים' - ספר מדהים המספר את פעולותיו העיקריות של כהנא וארגונו למען יהודים בעודו באמריקה. הדבר היותר חשוב מכך הוא שהספר הוא מעין "מדריך לפעולה יהודית"... תקראו ולא תתחרטו.
« עריכה אחרונה: דצמבר 28, 2011, 01:33:06 על ידי ApeiroN2 »

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
מכבים מודרנים
« להגיב #14 ב- : דצמבר 30, 2011, 03:13:17 »
אני לא בעד שיעבוד יהודים. אני פשוט טוען שהרעיון מאחורי התקוממות המכבים היה מלחמת דת ולא מלחמת דרור כפי שהציונים אוהבים להציג את זה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
מכבים מודרנים
« להגיב #15 ב- : דצמבר 31, 2011, 19:04:24 »
אני לא בעד שיעבוד יהודים. אני פשוט טוען שהרעיון מאחורי התקוממות המכבים היה מלחמת דת ולא מלחמת דרור כפי שהציונים אוהבים להציג את זה.
אתה צודק.

היוונים שלטו פה שנים, אבל המרד החל לאחר גזירות השמד שנועדו להשכיח מהיהודים את תורת ישראל.

אם החשמונאים כל כך רצו חופש וריבונות, הם היו פותחים במרד סמוך לאחר תחילת שלטון ההלנסטים ולא היו מחכים כך כך הרבה זמן (יותר מ-200 שנה).

http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!