יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אח..הצניעות..בנות ישראל!

<< < (6/14) > >>

Rafoe:

--- ציטוט של: m4a1 על דצמבר 18, 2011, 14:24:48 ---גם בזמן מלחמה אתה לא בטוח תמות, אבל כאשר המצב נראה אבוד, עדיף למות בלחימה תוך כדי חיסול כמה שיותר מהאויב יחד איתך. בשואה רוב הסיכויים שהם היו מחוסלים, ואם לא, זה לא בגלל חוסר כישורים או מוטיבציה של האויב. לכן אני חושב שהם היו צריכים להלחם, לא להתנגח עם הצבא, אבל בהחלט מלחמת גרילה.

--- סוף ציטוט ---
אבל אתה שוכח דבר אחד מהותי.

במלחמה (או מלחמת גרילה) אתה נלחם לצד לוחמים אחרים ואם תמות, אז מתת לבד.

בשואה היית במחנה ריכוז ובד"כ היית עם משפחתך או עם שאר נשים, זקנים, וילדים. ברגע שאתה עושה משהו על דעת עצמך אתה לא רק מסכן את עצמך, אלא מסכן את כלל היהודים בגטו.

אלו דברים שחייב לקחת בחשבון.

עובדה שבסופו של דבר יהודים רבים שרדו את התופת ורובם אף נלחמו בארץ ישראל מול הערבים כדי להקים את המדינה הזאת (שהיום יורקת עליהם).

אביר הקרנפים:
נכון ריפו. וגם הקטע של תמות נפשי עם פלישתים היה כששמשון ידע שהוא ממילא הולך למות. אז לפחות הוא לקח אתו הרבה פלישתים. והנה כתוב שלאחר מותו שקטה הארץ ארבעים שנה. זה לא מה שקרה בגטו ווארשה.

m4a1:
אני מבין את הגישה שלכם, לא מסכים איתה אבל מבין אותה.

אביר הקרנפים:
אז אתה חושב שאחרים צריכים לשלם את המחיר של התשוקה שלך להרגיש גבר ומכובד?

m4a1:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על דצמבר 20, 2011, 16:59:46 ---אז אתה חושב שאחרים צריכים לשלם את המחיר של התשוקה שלך להרגיש גבר ומכובד?

--- סוף ציטוט ---

לא, אני חושב שאחרים צריכים להרגיש גם הם את הרצון להלחם על חייהם ועל חיי שאר העם במקום להתפלל שההרוג הבא יהיה מישהו שלא קשור אליהם.

כשרק אחד מפחד הוא פחדן, כשרק אחד נלחם הוא פנאט, השאלה היא מה הגישה של רוב העם.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה